Mångfald och inkludering - affärsframgång eller myt?

Pris:
Kostnadsfritt

Datum:
Ons 22 maj kl. 11.00–12.00

Sista anmälan:
onsdag 22 maj 2024

Plats:
Stockholm, Västra Järnvägsgatan 3
Anmäl dig Arrangör: Stockholm

Mångfald och inkludering - affärsframgång eller myt?

Har du hört talas om vikten av mångfald i personal och ledning, men är osäker på hur det faktiskt påverkar företagets framgång? Då är det här seminariet perfekt för dig. Vi kommer att dyka in i ämnet och utforska vad forskningen säger om hur mångfald kan förbättra affärsnytta och lönsamhet.

Under den här timmen kommer vi att diskutera om och i så fall hur ökad mångfald kan leda till ett förbättrat kunderbjudande, ökat medarbetarengagemang, högre produktivitet, fler innovationer och ett starkare arbetsgivarvarumärke. Vi reder ut begreppen och diskuterar vad som egentligen menas med en inkluderande arbetsplats. Dessutom kommer vi att utforska hur viktigt mångfald är för hållbarhetsrapportering och hur man praktiskt kan börja arbeta med detta i sitt eget företag.

För att guida oss genom dessa viktiga ämnen har vi tre experter som har lång erfarenhet av att arbeta med och diskutera kring mångfald och inkludering. Vi har med oss:
- Anna Carlsson Sigstedt, Generalsekreterare Diversity Charter
Anna har arbetat under många år med mångfalds- och inkluderingsfrågor samt hållbarhetsfrågor. Hon har med sig perspektivet hur små- och medelstora bolag kan jobba med området. 

- Stefan Arkelius, Axfood
Stefan är chef för ledar- och medarbetarupplevelsen på Axfood, med bolag som Willys, Hemköp, Dagab och Snabbgross i koncernen. Axfood har som mål att spegla sina kunder och har länge satsat på att skapa ett inkluderande klimat på sina arbetsplatser. 

- Anna Skiöldebrand Berg, Almi
Anna är HR-ansvarig på Almi och har fokus på frågor som inkludering. Hon modererar dagens träff och tar även med sig Almis och våra ägares perspektiv på mångfald och inkludering, samt vad forskningen säger. 

Missa inte chansen att lära dig och inspireras av deras insikter och erfarenheter.