Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Är du ett startup-bolag som kan göra skillnad för vårt sätt att använda jordens resurser?

Är du ett startup-bolag som kan göra skillnad för vårt sätt att använda jordens resurser?

Du har nu chansen att nominera ditt bolag och bli ett av de utvalda 10 bolag som får möjlighet att pitcha inför rutinerade investerare och expertis inom hållbara affärer och sälja in sin affärsidé. Vinnaren får 25 000 kronor i pris.

Företagslån för framtidssatsning

Företagslån för framtidssatsning

Det senaste året har varit intensivt för Anders Hansson som driver Norrländska vapenaffären. Han har köpt ut sin förre delägare, vuxit med 75 procent och anställt flera nya medarbetare. Ett kapitaltillskott för framtidssatsningen var nödvändig. Förutom privat kapital beviljades han banklån och ett företagslån hos Almi Företagspartner.

Läs mer

Genom skuggstyrelse får du möjlighet att praktiskt träna på styrelsearbete tillsammans med andra företagare. Du får dessutom chans att ta del av de andras erfarenheter vilket skapar möjlighet till kunskapsöverföring och nya inspirerande nätverk.

Läs mer
Prenumera

Prenumera

Prenumerera på våra nyhetsbrev via e-post och håll dig uppdaterad inom framgångsrikt företagande och annat aktuellt som händer hos oss.

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Anne Wigren på Rik Assistans berättar hur tillväxtprogrammet gav henne en kick och hur bolaget mest troligt fått en ny verksamhetsgren tack vare bra input från andra företagare i programmet.

Läs mer

Lennart Bölin, Teknikutbildarna har haft tillväxt sedan 2007 då de startade. I och med tillväxtprogrammet har de fått upp ögonen för vad de behöver fokusera mer på. Bland annat lyhördhet och kommunikation.

Läs mer
 • Boost för Åre Glashytta

  Boost för Åre Glashytta

  För Annika Weile har Almis tillväxtprogramprogram blivit en omstart av företaget. Hon gått igenom den tio år gamla affärsplanen punkt för punkt och har tillsammans med Almi vänt på varenda sten.

  Läs mer om Åre Glashytta
 • MaxTruck nyanställer och expanderar

  MaxTruck nyanställer och expanderar

  Företaget MaxTruck AB i Östersund nyanställer och satsar på nya internationella marknader. Almis tillväxtlån har varit helt avgörande för expansionen.

  Läs mer om MaxTruck
 • Mikrolån gav Turon en flygande start

  Mikrolån gav Turon en flygande start

  När Turon Alimjan startade företag valde han samarbete framför konkurrens. Ett och ett halvt år senare går företagen så bra att de flyttar till nya större lokaler.

  Läs mer om Birsta Bilmäklare
 • Fler affärer och strategiska beslut

  Fler affärer och strategiska beslut

  Tord Sandin i Örnsköldsvik hade funderat över om en styrelse skulle vara bra för hans företag, och hur han skulle göra för att öka omsättningen. Almis mentorprogram visade sig vara den energiinjektion han sökte.

  Läs mer
 • Pengar var en förutsättning för tillväxt

  Pengar var en förutsättning för tillväxt

  Anna Godevärn lånade pengar för att utveckla familjeföretaget. Det var ett stort beslut men hon var tvungen att välja väg. Och Anna valde utveckling och tillväxt.

  Läs mer
 • Skuggstyrelse – learning by doing

  Skuggstyrelse – learning by doing

  Sara Ahlin Grinde och Tomas Eliasson driver varsitt företag och träffas idag på bolagens skuggstyrelse. De övar praktiskt på de olika rollerna i en styrelse och utvecklas som personer och företag.

  Läs mer

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev Instagram

Besök oss på YouTube

Ta del av filmer från företag och deras verksamheter.
Besök oss på YouTube

Följ oss för att nätverka, ställa frågor och bli påmind om vad som är på gång.
Följ oss på Facebook