Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Triumf - Tillväxtprogram

Triumf - Tillväxtprogram

Almi Nord driver i samverkan med Luleå tekniska universitet och Umeå universitet, ett tillväxtprogram för unga och marknadsetablerade företag med starka tillväxtambitioner.

Läs mer om programmet här

Företagsjouren i Norr- och Västerbotten

Upplever du att ditt företag är i en svår situation och inte riktigt vet hur du ska hantera den? Kontakta då Företagsjouren i Övre Norrland. Du kan få rådgivning utifrån dina behov för att hjälpa ditt företag.

Läs mer här
Lyft företaget med extern kompetens

Lyft företaget med extern kompetens

Delta i en Skuggstyrelse och få möjlighet att växa med hjälp av extern kompetens. Vi erbjuder dig och ditt företag att tillsammans med andra företagsledare i samma situation få en unik chans till utveckling. Bjud på din egen kompetens och få tillgång till andras kunskap och erfarenheter!

Läs mer om Skuggstyrelser
Saknar du ett bollplank?

Saknar du ett bollplank?

Ta chansen att under ett år få en erfaren mentor att bolla just dina företagsfrågor med!

Läs mer om Almis mentorprogram
Innovationscheckar à 100.000 kr

Innovationscheckar à 100.000 kr

Nu finns Vinnovas innovationscheckar att söka. Satsningen vänder sig till små- och medelstora företag med syfte att stärka innovationskraften.

Läs mer om checkarna

Tillväxtligan

På Almi möter vi entreprenörer varje dag. Många av dem blir framgångsrika, en del mycket framgångsrika. Genom Tillväxtligan vill vi lyfta fram framgångsrika företag och låta oss inspireras av dem. Vi förväntar oss att fånga in både företag som gör rätt saker men också branscher som växer!

Läs mer om Tillväxtligan
 • EL-loT fjärrstyr elektriska apparater

  EL-loT fjärrstyr elektriska apparater

  Företaget LinTech-Embedded har utvecklat ett system, EL-loT, för fjärrkontroll av elektriska apparater. Innovationen riktar sig till en bred krets bland privata och industriella kunder.

  Läs mer om LinTech-Embedded
 • Limes Audio säljer vinnande ljud

  Limes Audio säljer vinnande ljud

  Limes Audio utvecklar teknik för bättre ljud i högtalartelefoner genom att bland annat avlägsna störande ekon, vilket ger möjlighet att använda mobilen för telefonkonferenser med bra ljud.

  Läs mer om Limes Audio
 • Min mentor fick mig att nå målet

  Min mentor fick mig att nå målet

  Tidigare var det andra som bestämde vilka produkter som skulle finnas och Jenny Erickson som sålde dem. Nu är hon istället tillverkare och har egna återförsäljare. Hon tycker att hon har nått sitt mål. En viktig del i framgången har hennes mentor.

  Läs mer om Jenny Erickson
 • Kung Fury: resan ihop med Almi

  Kung Fury: resan ihop med Almi

  Under våren 2015 fick Umeå, Sverige och världen uppleva 80-talsfilmen Kung Fury. Här berättar skaparna bakom succén om hur allt började, den explosionsartade responsen – och om hjälpen de fått från Almi.

  Läs mer om Kung Fury
 • Tradition och kvalité hos Vindelns Rökeri

  Tradition och kvalité hos Vindelns Rökeri

  I 99 år har köttsugna kunder begett sig till Vindelns rökeri på Hantverkarvägen 10 i Vindeln. Robin Karlsson och Fredrik Jonsson berättar om företagets tillväxtresa.

  Läs mer om Vindelns Rökeri
 • Pratbubblan expanderar med Almis hjälp

  Pratbubblan expanderar med Almis hjälp

  Pratbubblan är en populär förskola i Umeå. Nu expanderar ägarna Marina Eliasson och Galatia Årebrand med hjälp av Almi. – Almis hjälp har varit väldigt bra för oss, det har gett oss andra perspektiv och peppat oss ytterligare, säger Marina Eliasson.

  Läs mer om Pratbubblan

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vårt nyhetsblad

Tre gånger om året sammanfattar vi de viktigaste och mest intressanta händelserna kring Almi Nords finansieringsverksamhet.
Läs vårt nyhetsblad om finansiering