Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Succé med en frusen frukt och en innovativ affärsmodell

Succé med en frusen frukt och en innovativ affärsmodell

"Att driva företag är lite som en boxningsmatch och för att orka resa mig från alla slag och motgångar har jag skapat en ny vana" Andreas företag växer i raketfart. Macacos har ökat från en kvarts miljon 2014 till 4 miljoner 2016.

Läs hela berättelsen här
Women in Business on Tour

Women in Business on Tour

Tillsammans med våra samarbetspartners bjuder vi in dig som kvinnlig företagare till inspirationseventet "Women in Business on Tour". Du kommer att få en eftermiddag och kväll fylld av nätverkande, middag och utvecklande föreläsningar. Den 27 september blir det turnéstopp på Pelles Lusthus i Nyköping.

Anmäl dig här
Öka konkurrenskraften med hjälp av ett starkt styrelsearbete

Öka konkurrenskraften med hjälp av ett starkt styrelsearbete

Konkurrenskraften förbättras med en rätt sammansatt styrelse, som gör rätt saker och har rätt arbetsformer. Anmäl dig till höstens kurs hos Östsvenska Handelskammaren och bli diplomerad av styrelseproffset Margareta Neld.

Anmäl dig här
Vågade satsa - utvecklade unikt kompositföretag

Vågade satsa - utvecklade unikt kompositföretag

Företaget Trifilon är ensamma i världen med sitt miljövänliga material producerat av biokomposit. Under resan, som inneburit både toppar och dalar, har de insett vikten av att ha någon att bolla idéer med och dela den gemensamma visionen.

Läs om Jeremiah och Martins entreprenörsresa här
Så blev vi en miljödiplomerad arbetsplats

Så blev vi en miljödiplomerad arbetsplats

– Vi gör det här för att vi bryr oss om miljön och tror på att även de minsta saker kan påverka. Vi vill så klart att fler ska kämpa för att få en miljödiplomering, och att alla Almis kontor ska vara godkända, berättar Eva och Paola, miljösamordnare och finansieringsrådgivare på Almi Stockholm Sörmland.

Läs hela artikeln här
En svensk uppstickare

En svensk uppstickare

GazeNet en svensk streamingtjänst som lyfter HBTQ på ett helt nytt sätt än tidigare och är unika i Norden. Jimmy Sehlin, grundaren av tjänsten hade aldrig tankar på ett liv som entreprenör men såg en möjlighet att skapa en nöjesplattform där alla, oavsett läggning, ålder, kön, är välkomna.

Läs om den spännande resan här
Systrarna Asadi siktar på världsherravälde

Systrarna Asadi siktar på världsherravälde

Hösten 2016 tog Hedieh och Hasti Asadi emot priset för Årets Nybyggare i Stockholms län. De tog sig då hela vägen till final i den nationella tävlingen med stora drömmar för sitt företag DeoDoc. Tiden efter utmärkelsen har varit intensiv och fortsatt framgångsrik. Målet för DeoDoc är att bli intimhygienens Victoria’s Secret.

Läs hela berättelsen här
Mentorprogrammet

Mentorprogrammet

Sverige behöver fler och framgångsrika företagare, visst är det så. Men ingen växer ensam...Få ett bollplank under ett år som hjälper till med utvecklingen av ditt företag. Sök som adept eller mentor till Almis mentorprogram.

Läs mer och ansök här
Behöver du kapital för att få ditt företag att växa?

Behöver du kapital för att få ditt företag att växa?

Vår expert och kollega Julia Schultz möter dagligen entreprenörer i behov av företagsfinansiering. Få koll på din företagsresa med hjälp av Julias viktigaste råd till entreprenörer.

5 avgörande tips
 • Paradiset har skapat ekosuccé

  Paradiset har skapat ekosuccé

  2015 öppnades för första gången entrédörrarna till matmarknaden Paradiset på söder i Stockholm. – Vi har haft extremt bra tajming, folk har ett stort behov av bra mat som gör gott, säger Johannes Cullberg, VD och grundare av Paradiset.

  Läs mer om Paradiset här
 • Så blev Yubico en världssensation

  Så blev Yubico en världssensation

  Det började med ett innovationslån från Almi. Nu håller Yubico på att förändra världsstandarden för säkerheten på internet. – Det är inte en lätt utmaning – men viktigt och fantastiskt spännande, säger Stina Ehrensvärd, grundare och vd för Yubico.

  Läs intervjun med Yubicos vd här!
 • Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Det var många som tyckte att de var fel ut som startade ett faktureringsföretag på 2000-talet. Sex år, 8 miljoner kunder och 50 miljoner transaktioner senare har Klarna en omsättning på över en miljard kronor och det bara fortsätter åt rätt håll.

  Läs mer om Klarna
 • Start-upen som vill krossa barriärerna

  Start-upen som vill krossa barriärerna

  För två år sedan började en idé växa hos vännerna Mikael Kreuger och Ted Sahlström. Med hela världen som marknad och ett internationellt team spås Match2One bli viktiga spelare i den digitala utvecklingen och kan komma att demokratisera annonseringsindustrin.

  Läs den spännande berättelsen här

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande i Stockholm/Sörmland.
Följ oss på Facebook