Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Start-upen som vill krossa barriärerna runt digitala annonser

Start-upen som vill krossa barriärerna runt digitala annonser

För två år sedan började en idé växa hos vännerna Mikael Kreuger och Ted Sahlström. Med hela världen som marknad och ett internationellt team spås Match2One bli viktiga spelare i den digitala utvecklingen och kan komma att demokratisera annonseringsindustrin.

Läs den spännande berättelsen här
Vilka är de största utmaningarna för entreprenörer idag?

Vilka är de största utmaningarna för entreprenörer idag?

– Det är främst att kunna hålla ihop det långsiktiga och kortsiktiga arbetet, att helt enkelt lyckas kombinera innovationshöjd respektive höga planer för den dagliga försäljningen. Där kommer vi på Almi in i bilden och kan utifrån ett samhällsintresse se vad som skulle vara bra för företaget med en något längre tidshorisont, utan direkt vinstintresse. Samtidigt är en stor utmaning för mig som rådgivare att faktiskt vara ärlig med en eventuellt kylig affärsanalys, trots att jag kanske har ett brinnande intresse för affärsidén. Mitt mål är alltid att göra vardagen bättre för våra entreprenörer berättar finansieringsrådgivaren Johan Nordström.

Lär dig mer om företagsfinansering

Lär dig mer om företagsfinansering

Funderar du också över hur ditt företag ska finansieras? Du är inte ensam. Alla nystartade företag behöver pengar för etableringen och under utvecklingsfasen. Egna, andras eller lånade pengar. Men hur fungerar det egentligen? Vad är skillnaden? Och vad är effekten av olika lösningar? Ta chansen och lyssna på vår finansieringsrådgivare Maria Widoff som besöker Start-Up Stockholm den 24 januari, 2017.

Anmäl dig kostnadsfritt här
Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

– Kontrollerna görs varje år av Svensk Miljöbas, så man måste arbeta kontinuerligt. Det är första gången jag och Eva är samordnare, men vi har lärt oss otroligt mycket som vi också kan ta med oss i möten med kunder. Det är väldigt viktigt med hållbarhet och miljö för oss, så vi är stolta över certifieringen och ska göra vårt bästa för att vi ska bli godkända även nästa år, säger Paola Diaz Fernandez, finansieringsrådgivare.

Läs mer här
Hållbart + Företagande=Sant

Hållbart + Företagande=Sant

Går det att tjäna pengar på hållbarhet? Vilka konkurrensfördelar finns det och vilka nya affärsmöjligheter kan hållbart företagande ge?

Börja ditt företags hållbarhetsresa med ett besök här
Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Wendy Heijne lämnade den trygga rollen som designer på H&M för att följa sin dröm, att starta eget modeföretag. I augusti lanserades konceptet Studio Heijne, en nätbutik där kunderna kan skräddarsy sina egna klänningar.

Läs hela artikeln här
Lär känna några av våra affärsrådgivare

Lär känna några av våra affärsrådgivare

IFS Rådgivning riktar sig till drivna entreprenörer med utländsk bakgrund, som vill utvecklas i sitt företagande och starta eget eller köpa företag i Sverige. Entreprenörer i Stockholm har fem IFS Affärsrådgivare till sin hjälp, som har gedigen erfarenhet av företagande inom en mängd olika branscher och som talar flera olika språk, bland annat arabiska, franska och persiska.

Läs mer
Mentorprogrammet

Mentorprogrammet

Sverige behöver fler och framgångsrika företagare, visst är det så. Men ingen växer ensam...Få ett bollplank under ett år som hjälper till med utvecklingen av ditt företag. Sök som adept eller mentor till Almis mentorprogram.

Läs mer
En tillväxtmotor för Sverige!

En tillväxtmotor för Sverige!

Utveckla ditt företag online med Google och Almi. Med rätt knep kan nätet bli ett sätt att hitta ut till nya kundgrupper. Så hur kan små företag använda internet för att växa? Det får tusentals företagare lära på Digitalakademin.

Anmäl dig här
 • Paradiset har skapat ekosuccé

  Paradiset har skapat ekosuccé

  2015 öppnades för första gången entrédörrarna till matmarknaden Paradiset på söder i Stockholm. – Vi har haft extremt bra tajming, folk har ett stort behov av bra mat som gör gott, säger Johannes Cullberg, VD och grundare av Paradiset.

  Läs mer om Paradiset här
 • Så blev Yubico en världssensation

  Så blev Yubico en världssensation

  Det började med ett innovationslån från Almi. Nu håller Yubico på att förändra världsstandarden för säkerheten på internet. – Det är inte en lätt utmaning – men viktigt och fantastiskt spännande, säger Stina Ehrensvärd, grundare och vd för Yubico.

  Läs intervjun med Yubicos vd här!
 • Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Det var många som tyckte att de var fel ut som startade ett faktureringsföretag på 2000-talet. Sex år, 8 miljoner kunder och 50 miljoner transaktioner senare har Klarna en omsättning på över en miljard kronor och det bara fortsätter åt rätt håll.

  Läs mer om Klarna

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande i Stockholm/Sörmland.
Följ oss på Facebook