Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

 • Det finns inga händelser att visa
Visa hela kalendariet
Svenska lädertryck gör succé

Svenska lädertryck gör succé

De stora modehusen i Paris suktar efter hennes botaniska läderdesign men i Sverige är Carina Sohl fortfarande verksam utanför rampljuset. Carinas styrka i att driva ett framgångsrikt företag bygger på hennes uthållighet och engagemang.

Läs om den spännande resan här
Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Wendy Heijne lämnade den trygga rollen som designer på H&M för att följa sin dröm, att starta eget modeföretag. I augusti lanserades konceptet Studio Heijne, en nätbutik där kunderna kan skräddarsy sina egna klänningar.

Läs hela artikeln här
Vilka är de största utmaningarna för entreprenörer idag?

Vilka är de största utmaningarna för entreprenörer idag?

Vi frågade finansieringsrådgivaren och kollegan, Johan Nordström: "Det är främst att kunna hålla ihop det långsiktiga och kortsiktiga arbetet, att helt enkelt lyckas kombinera innovationshöjd respektive höga planer för den dagliga försäljningen"

Läs mer om Johan och hans arbete med entreprenörer här:
Svenska Climeon på frammarsch

Svenska Climeon på frammarsch

Det svenska cleantech-företaget Climeon har länge varit ödmjuka och väntat med att påstå att deras produkt bidrar till att rädda världens klimat. Efter några år med stora framgångar är det nu ett faktum.

Läs hela artikeln här
Kom igång med din innovationsresa

Kom igång med din innovationsresa

Här kommer tre tips från vår innovationsrådgivare Christian på hur du påbörjar din innovationsresa. 1. Tänk stort börja smått. 2. Samarbeta tidigt med kunder och leverantörer. 3. Våga!

Läs mer här
Vem blir Årets Nybyggare?

Vem blir Årets Nybyggare?

I höstas tog Hedieh och Hasti Asadi emot priset för Årets Nybyggare i Stockholms län. De tog sig då hela vägen till final i den nationella tävlingen med stora drömmar för sitt företag DeoDoc. Nu har du chansen att påverka genom nominera någon du tycker är värdig att vinna i Stockholm eller Sörmlands län.

Nominera här
Från ensam företagare till framgångsrik entreprenör

Från ensam företagare till framgångsrik entreprenör

Att driva eget företag är en utmaning på många fronter. Att få en mentor som stöd hjälpte Johan och företaget rejält. – Nu växer vi på riktigt och jag kan fokusera på rätt saker, säger Johan Signer, vd på Set Up.

Läs om den spännande resan här
Mentorprogrammet

Mentorprogrammet

Sverige behöver fler och framgångsrika företagare, visst är det så. Men ingen växer ensam...Få ett bollplank under ett år som hjälper till med utvecklingen av ditt företag. Sök som adept eller mentor till Almis mentorprogram.

Läs mer och ansök här
Hjälper entreprenörer att växa och utvecklas

Hjälper entreprenörer att växa och utvecklas

Rachel Lahdo Ghareb är finansieringsrådgivare och ansvarig för Mentorprogrammet i Stockholms län. Hon arbetar varje dag med att matcha ihop adepter med rätt mentor och kan stoltsera med 98% nöjdhetsgrad hos de som gått mentorprogrammet.

Läs mer här
 • Paradiset har skapat ekosuccé

  Paradiset har skapat ekosuccé

  2015 öppnades för första gången entrédörrarna till matmarknaden Paradiset på söder i Stockholm. – Vi har haft extremt bra tajming, folk har ett stort behov av bra mat som gör gott, säger Johannes Cullberg, VD och grundare av Paradiset.

  Läs mer om Paradiset här
 • Så blev Yubico en världssensation

  Så blev Yubico en världssensation

  Det började med ett innovationslån från Almi. Nu håller Yubico på att förändra världsstandarden för säkerheten på internet. – Det är inte en lätt utmaning – men viktigt och fantastiskt spännande, säger Stina Ehrensvärd, grundare och vd för Yubico.

  Läs intervjun med Yubicos vd här!
 • Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Det var många som tyckte att de var fel ut som startade ett faktureringsföretag på 2000-talet. Sex år, 8 miljoner kunder och 50 miljoner transaktioner senare har Klarna en omsättning på över en miljard kronor och det bara fortsätter åt rätt håll.

  Läs mer om Klarna
 • Start-upen som vill krossa barriärerna

  Start-upen som vill krossa barriärerna

  För två år sedan började en idé växa hos vännerna Mikael Kreuger och Ted Sahlström. Med hela världen som marknad och ett internationellt team spås Match2One bli viktiga spelare i den digitala utvecklingen och kan komma att demokratisera annonseringsindustrin.

  Läs den spännande berättelsen här

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande i Stockholm/Sörmland.
Följ oss på Facebook