Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

 • Det finns inga händelser att visa
Visa hela kalendariet
Från idé till affärsidé

Från idé till affärsidé

Innovation har gått från uppfinningar, patent och tekniska prylar till att handla om små förändringar i en affärsmodell eller nya synsätt. Med hjälp av rådgivning, förståelse för marknaden och viljan att utvecklas kan du ta ditt företag till en helt ny nivå. Vill du som företagare i Sörmland få hjälp i din innovationsresa?

Läs mer här
Ny innovation hjälpte familjeföretaget på fötter

Ny innovation hjälpte familjeföretaget på fötter

Per-Johan hade en tuff uppgift framför sig när han tog över ProcessAutomatic. Det gamla familjeföretaget befann sig på botten. Hur skulle Per-Johan få familjeföretaget på fötter igen?

Läs historien om vägen tillbaka här
Från idé till succé på mindre än ett år

Från idé till succé på mindre än ett år

Vid årsskiftet avgav Minna Tran ett nyårslöfte, hon skulle starta eget under 2016. Idag driver hon PanicSupper, en vietnamesisk restaurang och färdig matkasse, som rönt enorma framgångar på kort tid.

Läs om Minnas spännande resa här
Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

–Det är första gången jag och Eva är samordnare, men vi har lärt oss otroligt mycket som vi också kan ta med oss i möten med kunder. Det är väldigt viktigt med hållbarhet och miljö för oss, så vi är stolta över certifieringen och ska göra vårt bästa för att vi ska bli godkända även nästa år, säger Paola Diaz Fernandez, finansieringsrådgivare.

Läs mer här
Hållbart företagande

Hållbart företagande

Går det att tjäna pengar på hållbarhet? Vilka konkurrensfördelar finns det och vilka nya affärsmöjligheter kan hållbart företagande ge? Ibland kan det kännas svårt att veta hur och i vilken ände en sätter igång. Vi vill därför tipsa dig om verksamt.se -en bra startpunkt för ditt företags hållbarhetsresa.

Läs mer här
Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Wendy Heijne lämnade den trygga rollen som designer på H&M för att följa sin dröm, att starta eget modeföretag. I augusti lanserades konceptet Studio Heijne, en nätbutik där kunderna kan skräddarsy sina egna klänningar.

Läs hela artikeln här
Drivna entreprenörer, spännande idéer och innovation

Drivna entreprenörer, spännande idéer och innovation

På Almi Företagspartner finns det mängder av drivna rådgivare som alla strävar efter att ge dig bästa möjliga vägledning i ditt entreprenörskap.

Läs mer här
Mentorprogrammet

Mentorprogrammet

Sverige behöver fler och framgångsrika företagare, visst är det så. Men ingen växer ensam...Få ett bollplank under ett år som hjälper till med utvecklingen av ditt företag. Sök som adept eller mentor till Almis mentorprogram.

Läs mer
Så lyckades Mentorprogrammet lyfta restaurangkedjan

Så lyckades Mentorprogrammet lyfta restaurangkedjan

Zeki ser ljust på framtiden för den Grekiska Kolgrillsbaren och sitt ledarskap. -Jag har förändrats och blivit en ledare som får med mig människor, säger Zeki. Därför rekommenderar han alla som känner att de vill utvecklas och stöttas i sitt arbete att söka till Mentorprogrammet.

Läs hela artikeln här
 • Paradiset har skapat ekosuccé

  Paradiset har skapat ekosuccé

  2015 öppnades för första gången entrédörrarna till matmarknaden Paradiset på söder i Stockholm. – Vi har haft extremt bra tajming, folk har ett stort behov av bra mat som gör gott, säger Johannes Cullberg, VD och grundare av Paradiset.

  Läs mer om Paradiset här
 • Så blev Yubico en världssensation

  Så blev Yubico en världssensation

  Det började med ett innovationslån från Almi. Nu håller Yubico på att förändra världsstandarden för säkerheten på internet. – Det är inte en lätt utmaning – men viktigt och fantastiskt spännande, säger Stina Ehrensvärd, grundare och vd för Yubico.

  Läs intervjun med Yubicos vd här!
 • Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Det var många som tyckte att de var fel ut som startade ett faktureringsföretag på 2000-talet. Sex år, 8 miljoner kunder och 50 miljoner transaktioner senare har Klarna en omsättning på över en miljard kronor och det bara fortsätter åt rätt håll.

  Läs mer om Klarna

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande i Stockholm/Sörmland.
Följ oss på Facebook