Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Mikrolån till företagsstart och unga företag

Mikrolån till företagsstart och unga företag

Nu lanserar Almi ett nytt företagslån som riktar sig till företagsstart och unga företag. Ett lån där Almi kan gå in med 100 % av finansieringen till förmånligare villkor.

Läs mer om lånet här
Triumf - Tillväxtprogram

Triumf - Tillväxtprogram

Almi Nord driver i samverkan med Luleå tekniska universitet och Umeå universitet, ett tillväxtprogram för unga och marknadsetablerade företag med starka tillväxtambitioner.

Läs mer om programmet här

För att stimulera och uppmärksamma goda miljöinsatser i Norrbotten har Almi och landstinget ett gemensamt miljöpris. Priset ges till företag/organisation som i samverkan med andra arbetar för ett hållbart samhälle med miljö- och klimatfrågan i fokus. Nominera innan 27 juni.

Livesändning av Digitalakademin i Skellefteå 18/5

Livesändning av Digitalakademin i Skellefteå 18/5

Här kan du följa kick-offen för Digitalakademin i Skellefteå från kl. 15! Vi livesänder hela kick-offen och du kan även se inspelningen senare via samma länk.

Till livesändningen

Nominera Årets Nybyggare 2016

Har du en företagare som du vill nominera? En Nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. Han eller hon ska med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete, ha nått framgång i sitt företagande. Priset som årligen delas ut av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf instiftades 1999 för att premiera vår tids Nybyggare.

Läs mer och nominera här före den 31 maj!
Internationalisering genom digitalisering

Internationalisering genom digitalisering

Väx som företagare! Välkommen till TRIUMF Kunskapsseminarier om hur du kan använda digitala verktyg för att utveckla dina internationella affärer! Se vårt kalendarium för kunskapsseminarierna i maj månad!

Till kalendariet
 • EL-loT fjärrstyr elektriska apparater

  EL-loT fjärrstyr elektriska apparater

  Företaget LinTech-Embedded har utvecklat ett system, EL-loT, för fjärrkontroll av elektriska apparater. Innovationen riktar sig till en bred krets bland privata och industriella kunder.

  Läs mer om LinTech-Embedded
 • Limes Audio säljer vinnande ljud

  Limes Audio säljer vinnande ljud

  Limes Audio utvecklar teknik för bättre ljud i högtalartelefoner genom att bland annat avlägsna störande ekon, vilket ger möjlighet att använda mobilen för telefonkonferenser med bra ljud.

  Läs mer om Limes Audio
 • Min mentor fick mig att nå målet

  Min mentor fick mig att nå målet

  Tidigare var det andra som bestämde vilka produkter som skulle finnas och Jenny Erickson som sålde dem. Nu är hon istället tillverkare och har egna återförsäljare. Hon tycker att hon har nått sitt mål. En viktig del i framgången har hennes mentor.

  Läs mer om Jenny Erickson
 • Kung Fury: resan ihop med Almi

  Kung Fury: resan ihop med Almi

  Under våren 2015 fick Umeå, Sverige och världen uppleva 80-talsfilmen Kung Fury. Här berättar skaparna bakom succén om hur allt började, den explosionsartade responsen – och om hjälpen de fått från Almi.

  Läs mer om Kung Fury
 • Tradition och kvalité hos Vindelns Rökeri

  Tradition och kvalité hos Vindelns Rökeri

  I 99 år har köttsugna kunder begett sig till Vindelns rökeri på Hantverkarvägen 10 i Vindeln. Robin Karlsson och Fredrik Jonsson berättar om företagets tillväxtresa.

  Läs mer om Vindelns Rökeri
 • Pratbubblan expanderar med Almis hjälp

  Pratbubblan expanderar med Almis hjälp

  Pratbubblan är en populär förskola i Umeå. Nu expanderar ägarna Marina Eliasson och Galatia Årebrand med hjälp av Almi. – Almis hjälp har varit väldigt bra för oss, det har gett oss andra perspektiv och peppat oss ytterligare, säger Marina Eliasson.

  Läs mer om Pratbubblan

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vårt nyhetsblad

Tre gånger om året sammanfattar vi de viktigaste och mest intressanta händelserna kring Almi Nords finansieringsverksamhet.
Läs vårt nyhetsblad om finansiering