ANSÖK OM MIKROLÅNET

Vid företagsstart och för unga företag

Almis nya Mikrolån är anpassat till dig som har ett mindre kapitalbehov. Lånet riktar sig främst till dig som ska starta ett företag och till unga företag i uppstart.

Mikrolånet kan beviljas på upp till 200 000 kronor och kan ges med särskilt förmånliga villkor, som till exempel en viss tids amorteringsfrihet och begränsade säkerheter för låntagaren.

Låna 100 procent av kapitalbehovet

Vi kan låna ut upp till 100 procent av kapitalbehovet. Vår kreditbedömning baseras huvudsakligen på din affärsidés möjligheter. Syftet med lånet är att ge möjlighet för nya företag att etableras och växa. Lånet kan användas till investeringar och rörelsekapital. 

Som säkerhet för lånet vill vi ha en begränsad personlig borgen på 10 procent av lånebeloppet.

Förmånligare villkor

Tack vare en garanti från Europeiska Investeringsfonden kan vi erbjuda det nya Mikrolånet till förmånliga villkor. Det innebär bland annat en återbetalningstid på upp till 72 månader, amorteringsfrihet de första 12 månaderna och en förmånlig ränta.

Räntenivån beror framför allt på risknivån i låneaffären där högre risk innebär högre ränta. En uppläggningsavgift om 500 kronor tillkommer. Det nya Mikrolånet möjliggörs genom en garanti som finansieras av EU genom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

SÅ HÄR ANSÖKER DU

6 ENKLA STEG FÖR ATT SÖKA MIKROLÅN

Hur går det till att söka Almi Mikrolån?

Hur går det till att söka Almi Mikrolån?

Först behöver du sammanställa din låneansökan. För att göra det så lätt och smidigt som möjligt har vi tagit fram mallar för affärsplan och budget. Undrar du över något går det alltid bra att kontakta vår kundtjänst.

Ladda hem mallar här
När kan vi ses?

När kan vi ses?

Vi hör av oss efter ett par dagar och bokar ett möte! Ibland behövs det någon kompletterande uppgift eller så kanske vi kan hjälpa dig med andra saker också. Vi är bra på det här med företagande och har stöttat många entreprenörer genom åren.

Ordning och reda!

Ordning och reda!

Nu behandlas ansökan och du kan räkna med beslutet inom 2 veckor efter att vi fått den information som behövs. När alla papper är i sin ordning överförs pengarna inom ett par dagar och du kan komma igång med din satsning! Ansökan fyller du enklast i längst ner på den här sidan.

Har du frågor? Kontakta oss!

DELA GÄRNA!

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn