Ny vd på Almi i Blekinge

Publicerat:

03 maj 2024, 05:39

Nyhet

David Lengström kliver nu in som ordinarie vd för Almi i Blekinge. Detta efter att ha varit tf. vd under en period.  

-          Som styrelseordförande för Almi i Blekinge, är det med stor glädje jag välkomnar David som vår nya vd. Vi ser fram emot den energi, vision och ledarskap han kommer att tillföra, säger Jakob Lindström, styrelseordförande Almi i Blekinge

David har en lång och bred erfarenhet inom Almi och har under de senaste åren varit vd för Almi i Kalmar län. Nu kommer han dela sin tid mellan Kalmar län och Blekinge.

"Jag är glad och stolt att ha fått förtroendet att vara vd för Almi i Blekinge. Efter att ha varit tillförordnad vd sedan våren 2023, ett uppdrag som nu alltså är permanentat.

Det innebär också att jag kommer att dela min tid mellan Blekinge och Almi-bolaget i Kalmar län, där jag har varit vd sedan 2017. Det finns flera fördelar och synergier med att verka över större områden och rent personligen så ser jag verkligen fram emot att få lära känna Blekinge ännu bättre.  

 

Almis uppdrag är i grunden detsamma som det har varit ända sedan vi bildades för 30 år sedan. Vi ska verka för en hållbar tillväxt av och i små och medelstora företag i hela Sverige, genom att erbjuda riskvillig finansiering och rådgivning. Men nyanserna i hur vi tar oss an uppdraget ändras givetvis hela tiden i takt med till exempel utveckling och konjunkturläge. Som en offentligt ägd aktör blir vi ofta också en kanal för viktiga framtidsfrågor som sprids ut till näringslivet.  

 

Vår tids överlägset viktigaste fråga är inom området hållbarhet och här vet vi att det fortfarande finns ett glapp mellan kravställningen från exempelvis kunder, leverantörer, lagstiftaren eller vår planet och beredskapen hos de små och medelstora företagen. Vår utgångspunkt är att alla företag påverkas av hållbarhetsfrågan, men givetvis på olika sätt. Här har vi på Almi en viktig roll att spela!  

 

Teamet i Blekinge är en härlig mix av blandade kompetenser, bakgrunder och åldrar, ett väldigt sammansvetsat och engagerat gäng. Jag ser fram emot att tillsammans med dem fortsätta vara en aktiv och drivande aktör för de små och medelstora företagen i regionen."  

 

David Lengström, vd för Almi i Blekinge och i Kalmar län