Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Prisregn i Skåne!

Prisregn i Skåne!

På måndagen utbröt ett formligt prisregn över förtjänstfulla Skåneföretagare. Landshövding Margareta Pålsson och Almi Skånes VD Anders Norman delade under en ceremoni på High Court i Malmö ut åtta priser till Årets innovatörer, nybyggare och mentorer.

Läs mer här
Miljöprofil som framgångsrecept

Miljöprofil som framgångsrecept

Malmö Biltvätt började i liten skala på 90-talet. Idag är företaget en etablerad aktör med sex tvätthallar på strategiska platser i centrum. – Almi har varit viktiga, från att ta fram affärsplaner till att få finansiering. Där banken fokuserar på det ekonomiska och vinsten, ser Almi mer till det affärsmässiga, säger Yaser Mashkur.

Kostnadsfri rådgivning även på ditt språk! Boka här!

Kostnadsfri rådgivning även på ditt språk! Boka här!

Funderar du på att starta eget eller vill du utveckla ditt befintliga företag? Är du ny i Sverige eller har du utländsk bakgrund? Då kan Almis IFS Rådgivning hjälpa dig på vägen till framgång. Välkommen!

Läs mer och boka rådgivning
Mentor Utveckla Företag

Mentor Utveckla Företag

Som företagare står man ständigt inför nya ut-maningar och för att växa kan det behövas insikter utifrån. Skulle du vilja ha stöd av någon som är erfaren inom just de frågor som du står inför? Då kan Almis mentorprogram, ”Mentor Utveckla Företag” vara något för dig.

Läs mer och ansök till programmet

Förstudiemedel för innovationer

Almi har förstudiemedel till idéer som är nya och som innebär en större risk än normala affärsidéer. I dessa fall behöver man ofta undersöka, testa och verifiera olika hypoteser, något som förstudiemedel kan användas till.

Läs mer här
Tillväxtlånet en succé

Tillväxtlånet en succé

Från och med februari i år fick vi ännu en lånemöjlighet - Innovativa Tillväxtlånet

Läs mer här

CV-databas

Styrelsekraft instiftades av regeringen för att öka andelen kvinnor i styrelser. Under fem år har 740 kvinnor gått programmet och finns nu samlade i en CV-databas.

Hitta din framtida styrelseledamot
Di Gasell 2015

Di Gasell 2015

Vilket företag har vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren? Följ Gasellresan tillsammans med oss och se vem som blir årets vinnare!

Läs mer och anmäl dig här
 • MINT – Historier som drivkraft

  MINT – Historier som drivkraft

  Det Malmöbaserade produktionsbolaget Mint har historieberättandet som drivkraft. Fokus ligger på berättelser för barn och ungdomar. Tack vare Almifinansiering kunde man förra året producera succéfilmen Cirkus Imago: En chans på miljonen med Morgan Alling i huvudrollen. Filmen hade premiär ...

  Läs mer om Mint
 • NEWaste– Hållbarhet för framtidens cyklister

  NEWaste– Hållbarhet för framtidens cyklister

  I takt med att allt fler väljer cykeln behövs också produkter som underlättar i cykelturen. NEWaste såg det här behovet och har utvecklat en rad praktiska och läckra cykelaccessoarer.

  Lär mer om NEWaste
 • SenzaGen– Innovativa allergitester utan djurförsök

  SenzaGen– Innovativa allergitester utan djurförsök

  SenzaGen är ett ungt företag och har redan etablerat sig som ett av de hetaste bolagen på den svenska biotechmarknaden. Företaget utvecklar djurfria allergitester med kosmetikaindustrin som största målgrupp. Tack vare finansiering från Almi har verksamheten kunnat kickas igång på allvar.

  Läs mer om SenzaGen
 • Syntema– Färgtillverkning med anor

  Syntema– Färgtillverkning med anor

  Syntema levererar färg till industrin och har funnits sen 1974. Rickard Andreasson, som arbetade i företaget fick för två år sedan frågan om han ville köpa och ta över Syntema.

  Läs mer om Syntema
 • Très Bien– Mode med internationell sprängkraft

  Très Bien– Mode med internationell sprängkraft

  Très Bien har med sin fingertoppskänsla för unika märken gjort sig kända över hela världen. 2006 startade de sin webshop och nu tar de nästa steg med klädkollektion i eget namn och nytt butikskoncept.

  Läs mer om Trés Bien

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn