Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Intensivprogram för unga företag

Intensivprogram för unga företag

Nu rekryterar vi 20 nya företag till vårt intensivprogram för unga företag! Har ni funnits i 2-6 år och har en omsättning på minst 2 miljoner? Vill ni dubbla omsättningen inom 3 år? Då kan TUFF - Tillväxtrådgivning för unga företag var något för er. Intresserad?

Läs mer här
Skuggstyrelser lönar sig

Skuggstyrelser lönar sig

Ta ditt företag till en ny utvecklingsnivå och väx genom extern kompetens. Almis lovordade Skuggstyrelser ger dig verktyg för hur du kan arbeta med extern kompetens för att skapa lönsamhet och tillväxt i ditt företag. Samtidigt får du grunderna i hur ett professionellt styrelsearbete bedrivs. Vi rekryterar nu 16 nya företag till Skuggstyrelseprogrammet.

Välkommen med din ansökan!
Innovations- & IP-checkar för små och medelstora företag

Innovations- & IP-checkar för små och medelstora företag

VINNOVA har gett Almi Företagspartner AB i uppdrag att distribuera Innovations- och IP-checkar på maximalt 100 000 kr till små och medelstora företag. Almi och VINNOVA vill genom detta projekt stimulera utvecklingen av innovationer i småföretag och bidra till att innovationsförmågan hos dessa företag förbättras.

Läs mer här

Förstudiemedel för innovationer

Almi har förstudiemedel till idéer som är nya och som innebär en större risk än normala affärsidéer. I dessa fall behöver man ofta undersöka, testa och verifiera olika hypoteser, något som förstudiemedel kan användas till.

Läs mer här
Kostnadsfri rådgivning även på ditt språk! Boka här!

Kostnadsfri rådgivning även på ditt språk! Boka här!

Funderar du på att starta eget eller vill du utveckla ditt befintliga företag? Är du ny i Sverige eller har du utländsk bakgrund? Då kan Almis IFS Rådgivning hjälpa dig på vägen till framgång. Välkommen!

Läs mer och boka rådgivning

Enkel affärsplan på arabiska och engelska

Använd gärna Almis enkla mall när du söker mikrolån hos oss. Almis mikrolån riktar sig främst till dig som ska starta ett företag och har ett lånebehov på max 200.000kr.

Klicka här för länk till affärsplanen
 • MINT – Historier som drivkraft

  MINT – Historier som drivkraft

  Det Malmöbaserade produktionsbolaget Mint har historieberättandet som drivkraft. Fokus ligger på berättelser för barn och ungdomar. Tack vare Almifinansiering kunde man förra året producera succéfilmen Cirkus Imago: En chans på miljonen med Morgan Alling i huvudrollen. Filmen hade premiär ...

  Läs mer om Mint
 • NEWaste– Hållbarhet för framtidens cyklister

  NEWaste– Hållbarhet för framtidens cyklister

  I takt med att allt fler väljer cykeln behövs också produkter som underlättar i cykelturen. NEWaste såg det här behovet och har utvecklat en rad praktiska och läckra cykelaccessoarer.

  Lär mer om NEWaste
 • SenzaGen– Innovativa allergitester utan djurförsök

  SenzaGen– Innovativa allergitester utan djurförsök

  SenzaGen är ett ungt företag och har redan etablerat sig som ett av de hetaste bolagen på den svenska biotechmarknaden. Företaget utvecklar djurfria allergitester med kosmetikaindustrin som största målgrupp. Tack vare finansiering från Almi har verksamheten kunnat kickas igång på allvar.

  Läs mer om SenzaGen
 • Syntema– Färgtillverkning med anor

  Syntema– Färgtillverkning med anor

  Syntema levererar färg till industrin och har funnits sen 1974. Rickard Andreasson, som arbetade i företaget fick för två år sedan frågan om han ville köpa och ta över Syntema.

  Läs mer om Syntema
 • Très Bien– Mode med internationell sprängkraft

  Très Bien– Mode med internationell sprängkraft

  Très Bien har med sin fingertoppskänsla för unika märken gjort sig kända över hela världen. 2006 startade de sin webshop och nu tar de nästa steg med klädkollektion i eget namn och nytt butikskoncept.

  Läs mer om Trés Bien

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn