Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Mentoråret blev en fullträff

Mentoråret blev en fullträff

Det är inte helt enkelt att ta över ett anrikt företag och sedan framgångsrikt sätta sin egen prägel på det. En som har lyckats är Anette Svensson. 2011 förvärvade hon Dahlgren Ädelmetall och har sedan dess utvecklat ett modernt butikskoncept med fokus på förlovnings- och vigselringar, Dahlgrens est.1918. På vägen har hon haft hjälp av Almis mentorsprogram.

Läs mer
Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med en rådgivare?

Här finner du våra direktnummer
Gratis Onlineutbildning i digitalisering

Gratis Onlineutbildning i digitalisering

Almis samarbete med Google kallar vi för Digitalakademin. Nu kan du certifiera dig i digital marknadsföring på digitalakademins onlineplattform.

Läs mer om Online utbildningarna här
Ny satsning främjar export

Ny satsning främjar export

Skånska företag ska få det enklare att nå utländska marknader. Det är tanken med Exportcentrum som kör igång i januari nästa år. Bakom samarbetet står Almi, Enterprise Europe Network, Business Sweden och EKN.

Läs mer

Enkel affärsplan på arabiska och engelska

Använd gärna Almis enkla mall när du söker mikrolån hos oss. Almis mikrolån riktar sig främst till dig som ska starta ett företag och har ett lånebehov på max 200.000kr.

Klicka här för länk till affärsplanen

Förstudiemedel för innovationer

Almi har förstudiemedel till idéer som är nya och som innebär en större risk än normala affärsidéer. I dessa fall behöver man ofta undersöka, testa och verifiera olika hypoteser, något som förstudiemedel kan användas till.

Läs mer här
 • Cool Minds väcker barnens teknikintresse

  Cool Minds väcker barnens teknikintresse

  Det började med en observation i hemmet. När Farzin Saber noterade att hans barn helst ville sitta med sina iPads slogs han av tanken att de troligtvis inte hade en aning om hur de faktiskt fungerade. Ur det föddes idén till Cool Minds, ett lek- och kunskapslabb för barn och ungdomar.

  Läs mer om Cool Minds
 • Mångkulturell personal en solkar konkurrensfördel

  Mångkulturell personal en solkar konkurrensfördel

  Läkaren Ali Salloom och hans team ville kunna erbjuda vård med större fokus på service och tillgänglighet än vad som vanligtvis finns på marknaden. Svaret blev att köra igång en egen privat vårdcentral. I början av september i år öppnade de Möllevångs Vårdcentral mitt i Malmö.

  Läs mer om Möllevångens Vårdcentral
 • SenzaGen– Innovativa allergitester utan djurförsök

  SenzaGen– Innovativa allergitester utan djurförsök

  SenzaGen är ett ungt företag och har redan etablerat sig som ett av de hetaste bolagen på den svenska biotechmarknaden. Företaget utvecklar djurfria allergitester med kosmetikaindustrin som största målgrupp. Tack vare finansiering från Almi har verksamheten kunnat kickas igång på allvar.

  Läs mer om SenzaGen
 • Mentoråret blev en fullträff

  Mentoråret blev en fullträff

  Det är inte helt enkelt att ta över ett anrikt företag och sedan framgångsrikt sätta sin egen prägel på det. En som har lyckats är Anette Svensson. 2011 förvärvade hon Dahlgren Ädelmetall och har sedan dess utvecklat ett modernt butikskoncept med fokus på förlovnings- och vigselringar.

  Läs mer om Dahlgrens Ädelmetall
 • Spelmakarna trivs i Malmö

  Spelmakarna trivs i Malmö

  Malmöbaserade indiestudion Midnight Hub bildades för ett år sedan. För tillfället är de i full färd med att utveckla sitt första spel, Lake Ridden, ett berättelsedrivet skräckspel för PC som lanseras i slutet av 2017. Under resans gång har Almi varit med och finansierat bolaget genom ett ...

  Läs mer om Midnight Hub

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn