Inission Innovation Award 2017 har öppnat

Har du en uppfinning eller affärsidé som behöver stöd för att realiseras? Delta i Inissions och Prevas tävling i entreprenörskap och innovation! Vinn utvecklings- och tillverkningstjänster till ett värde av 1,25 miljoner kronor.

För fyra år sedan startade Inissions ägare Olle Hulteberg och Fredrik Berghel en innovationstävling med syftet att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa och frodas. Sedan dess har man hunnit utse fyra vinnare som alla blivit erbjudna industrialiserings- och tillverkningstjänster till ett värde av 1 miljon kr. Nu är det dags för femte upplagan och tack vare Prevas erbjuds vinnaren av årets tävling även utvecklingstjänster för 250 000 kr, som ger en prissumma på totalt 1,25 miljoner kr. Alla uppfinnare och entreprenörer där ute, det är dags att vässa pennorna nu.

Inissions innovationstävling har sedan starten 2012 vuxit och skapat mer och mer intresse för varje år. Med nya samarbetspartners är tävlingen numera uppmärksammad på nationell nivå och bidragen kommer från hela Sverige.
- Det är ett angenämt problem för oss i juryn, då det blir svårare och svårare för oss att utse finalister, och i synnerhet en vinnare, säger Olle Hulteberg, marknadschef på Inission.

Årets jury består av Inissions ägare, Almi Företagspartner AB, Nordea, Prevas och NyTeknik. Juryn tittar bl.a. på uppfinningshöjd, marknadspotential, genomförbarhet och nyhetsvärde i sin bedömning.

Den 1 mars, en vecka innan Elektronik 2017 på Svenska Mässan, utses de tre bästa bidragen. De tre finalisterna bjuds med till Stockholm där de dagen innan Elektronik 2017 öppnar presenterar sina bidrag inför juryn i ett Draknästet-liknande koncept. Vinnaren presenteras sedan av juryn den 8 mars, på Stora scenen, mitt under pågående mässa. Under ceremonin kommer segraren att få möjlighet att presentera sin innovation inför allmänheten och press.

Mer information om tävlingen finns här

Tidigare vinnare

2012 års vinnare heter Björn Jernström. Han är VD på Ferroamp och vann Inission Innovation Award med sin innovation Smart Energy Hub. Smart Energy Hub är en kombination av solceller och lokalt energilager. Syftet är att man ska kunna styra energiflödena på ett optimalt sätt och på så vis sänka kostnaderna.

2013 vann Pascal Felique med sin innovation Ramabox. Ramabox är en universell eftermonteringslösning för varuautomater som kan konvertera vilken varuautomat som helst till en nästa generations varuautomat.

2014 vann LARA Diagnostics med ett handhållet, lättanvänt och kostnadseffektivt instrument för högkvalitativ diagnosticering av skador på delar av nervsystemet som inte är hjärna eller ryggmärg, dvs. perifera nervskador.

2016 vann Simplex Motion med deras innovationen SM100A, en integrerad servomotor utan extern enkoder. Unik med sitt vridmoment sett till dess storlek och vikt.
" Priset betyder otroligt mycket för oss. Det här gör det möjligt för oss att bredda vår produktportfölj och öka vår försäljning. Vinsten betyder även ett erkännande och betydelsefull exponering", säger Mikael Rittander, Simplex Motion.

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube