Almi Invest investerar i plattform för micro-influencers

Almi Invest investerar två miljoner kronor i influencer-plattformen Boostified. I emissionen på totalt 4,5 miljoner kronor deltar också befintliga ägare och privata investerare. Pengarna ska användas till fortsatt utveckling av plattformen samt till expansion på den nordiska marknaden.

Malmöbaserade Boostified har utvecklat en plattform som matchar ihop varumärken med rätt influencer. Influencer-marknadsföring har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren. Influencern – en person med ett stort antal följare på sociala medier – tar betalt i form av pengar eller produkter för att marknadsföra ett varumärke.

Boostified riktar in sig primärt mot mindre influencers, så kallade micro-influencers, som oftast får sin ersättning i form av produkter. På Boostifieds plattform kan influencern söka produktsamarbeten, där de kan rekommendera varumärken till sina följare i utbyte mot produkter. Detta skapar en möjlighet för micro-influencers som behöver hjälp med att få igång sin karriär.

Varumärken, som ska göra kampanjer, kan också hitta influencers inom olika specialområden på plattformen.

- Boostifieds digitala plattform automatiserar influencer-branschen, säger Jenny Strömberg, investment manager på Almi Invest. Den riktar in sig mot mindre influencers med färre, men mer engagerade följare. Detta ger större trovärdighet när de rekommenderar produkter.

Fokus för Boostified, som grundades 2016, har hittills varit den svenska marknaden. Bolaget jobbar med över 100 varumärken och har en kontinuerlig tillväxt av kunder och influencers. Planen nu är att bygga upp motsvarande närvaro på andra marknader, framförallt i Norden och Tyskland.

- Vi är väldigt glada över att ha fått in Almi Invest som investerare, säger Imad Ibrahim, vd och medgrundare på Boostified. Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi nu ta nästa steg i vår utveckling.

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook