Digital Communication Officer med inriktning PR till Almi Invest

Brinner du för digital kommunikation, PR och startups? Vill du arbeta för Sveriges mest aktiva investerare? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Riskkapitalbolaget förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 2 miljarder i ca 600 startups. Almi Invests främsta innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen. www.almiinvest.se

Rollen

I rollen som Digital Communication Officer med inriktning på PR kommer du att vara ansvarig för att publicera, optimera och förstärka den digitala kommunikationen i samtliga digitala kanaler på Almi Invest såsom webb, sociala kanaler och nyhetsbrev. Du utför uppdateringar och driver mot konvertering i de digitala kanalerna och ansvarar för att informationen som publiceras är aktuell, relevant och engagerande. I nära samarbete med Marknad & Kommunikationschefen, kommer du också att arbeta med PR kopplat till Almi Invests investeringar i startups.

I rollen kommer du att utveckla digitala marknads- och kommunikationsaktiviteter såsom kampanjer, artiklar och optimera content marketing riktat mot särskilda målgrupper regionalt, nationellt och delvis internationellt. Du kommer driva på ett ökat kvalificerat dealflow, bygga digitalt investerarnätverk och genom digital kommunikation stärka Almi Invests varumärke. Ambitionen är att öka affärsnyttan i investeringsverksamheten. Du agerar också extern beställare gentemot digital byrå.
Du ansvarar för att marknads- och kommunikationsmaterial i tryckt form och digitalt - rörligt eller bilder, håller en professionell, enhetlig och hög kvalitet. I rollen samarbetar du även med Almi-koncernens centrala Marknads- och Kommunikationsavdelning och agerar intern beställare.

Arbetsuppgifterna innefattar bl.a:

• Redaktör för Almi Invests hemsida, löpande uppdatera nyheter, aktuell portfölj och identifiera och utveckla Almi Invests webbplats
• Tolka och analysera Google Analytics rapporter och presentera förbättringsförslag för ökad trafik och konvertering
• Arbeta med PR kopplat till de startups som Almi Invest investerar i såsom skriva pressmeddelanden och säkra publicering av nyheten hos olika medier
• Vara en vass skribent med en förmåga att kommunicera olika branschområden då Almi Invest är en branschoberoende investerare
• Ansvara för uppdateringen av Almi Invests powerpoint-presentationer och marknadsföra våra portföljbolag på engelska såsom på webben.
• Ansvara för publicering och layout av nyhetsbrev, investerarnätverksregister och portföljbolagsregister till vd på portföljbolagen
• Eventstöd, planering och innehåll

Erfarenhet

Du har en relevant eftergymnasial utbildning, akademisk examen inom kommunikation eller motsvarande. Flera års erfarenhet av liknande arbete och kunskap inom:
• Social Media – marknadsföring, kampanjer och annonsering
• PR
• Webbredaktör, platform Episerver
• Nyhetsbrevspublicering 
• Photoshop
• PowerPoint
• Google Analytics, SEO och Adwords
• Eventstöd, planering och innehåll

För att lyckas i rollen behövs ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt. Som person är du en ambitiös och idérik person som vågar prova nya saker, förbättra arbetssätt och lära nytt. Du är resultatinriktad och drivande och har förmåga att gå från idé till genomförande, samt bidrar till ett positivt arbetsklimat inom gruppen. Du har stort intresse för datadriven kommunikation och PR och har bevisad förmåga att skapa engagemang i digitala kanaler. Erfarenhet från liknande roll i investerar- eller startup branschen är meriterande.

Almi Invests huvudkontor ligger centralt i Stockholm.

Almi Invest ägs av Almi Företagspartner som i sin tur ägs av staten via Näringsdepartementet. Inom koncernen driver vi ett aktivt mångfaldsarbete. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån kön, ålder, etnisk tillhörighet och utländsk bakgrund är en självklarhet.

Urvalet sker löpande, tillsättning av tjänsten sker efter överenskommelse

Ansvarig Konsult Patrick Westerlund patrick.westerlund@hammerhanborg.com +46730311053

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook