Exitbolag

Fritextsök
33 träffar
 • Actiwave AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Actiwave grundades 2007 av Pär Gunnars Risberg och tekniken baseras på hans forskning vid Linköpings universitet. Genom att sätta samman olika forskningsresultat, bland annat inom avancerad psykoakustik, har bolaget utvecklat en teknologi som ger en avsevärt förbättrad ljudkvalité i högtalarsystem.

 • Arocell AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Arocell har utvecklat ett laboratorietest som mäter en biomarkör (TK1) i blodet. Mängden TK1 i blodet ökar vid vissa cancerformer och genom att mäta den så får läkaren information som är kliniskt användbar vid prognos, övervakning och uppföljning av cancerpatienter. ALMI Invest investerade i Arocell första gången 2006 och sedan våren 2011 är bolaget listat på Aktietorget.

 • Behaviosec AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  När det gäller datasäkerhet är människan oftast den svagaste länken. Behaviosec AB vill vända på detta och i stället göra människan till den starkaste länken. 

 • Capillary Concrete AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Capillary Concrete AB har utvecklat ett mycket speciellt dräneringsunderlag för olika sportytor som både kan dränera och återfukta genom kapillär stigning.

 • Dapresy AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Dapresy är ett så kallat "software as a service"-bolag och har utvecklat ett eget analysverktyg för marknadsundersökningar. Undersökningarna presenteras därefter i en interaktiv webbaserad leveransportal form av exempelvis "infographics".

 • GreenByte AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Greenbyte tillhandahåller tjänster genom molnbaserad mjukvara till vindkraftsindustrin. 

 • Idevio AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Idevio utvecklar programvara för kartvisualisering, adressökning och ruttberäkningar baserat på RaveGeo, en patenterad teknik för att komprimera och streama digitala kartor. 

  Köpt av Qlik 2016.

 • Illuminate Labs AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Illuminate Labs teknik sprider ett nytt ljus över data och tv spel. I slutet av 2010 sålde Almi Invest sitt innehav i Illuminate Labs till AutoDesk.

 • Imint image intelligence AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Imint har specialiserat sig på att i realtid analysera och förbättra bildkvaliteten på olika videoströmmar från exempelvis övervakningskameror och spaningssystem.

 • Immunovia AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Immunovia utvecklar en teknikplattform och en metod att tidigt kunna diagnosticera cancer med hjälp av blodanalys.

 • InExchange AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  I augusti 2011 investerade Almi Invest i Skövdebolaget InExchange. I början på hösten 2013 såldes Almi Invests innehav i samband med att Visma blev delägare.

 • InPort Intelligent Port Systems AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Inport utvecklar och säljer avancerade logistiksystem för hamnar och terminaler. Bolaget är marknadsledande på den nordiska marknaden med systemet PORTIT.

  Sålt till Addnode Group 2017.

 • Insplorion AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Insplorion utvecklar, marknadsför och säljer mätinstrument till forskare som arbetar med nanoteknik inom miljöteknikområden. 

 • Intuitive Aerial AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  Intuitive Aerial erbjuder ett flygande kamerastativ för professionellt foto och filmfoto. 

 • Limes Audio AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Limes Audio erbjuder patenterade lösningar för ljudbehandling av talsignaler som säkerställer marknadens bästa ljudkvalité i kommunikationssystem som exempelvis konferenstelefoner, videokonferenssystem, porttelefoner och hisstelefoner. Sålt till Google 2016.

 • Medfield Diagnostics Aktiebolag

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Medfield utvecklar och säljer mikrovågsbaserad diagnostik. Första produkt detekterar om en stroke är till följd av blödning eller propp, vilket är avgörande för snabbt insättande av rätt behandling. 

 • Micropos Medical AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Micropos näst största ägare, Almi Invest Västsverige AB (Almi Invest), har sålt hela sitt innehav (7,7%) i Micropos till ett konsortie av sex långsiktiga investerare, med såväl operativ erfarenhet, som investeringserfarenhet inom Healthcaresektorn.

 • Mobenga

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Playtech Litd förvärvade i juli 2011 Mobenga AB för en köpeskilling på 23,8 MEUR. Genom förvärvet fick Playtech tillgång till Mobengas marknadsledande mobila plattform för "sportsbetting" men även det tekniska kunnandet som fanns i organisationen.

 • Neo Technology Inc (NT)

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Neo Technology har utvecklat en så kallad grafdatabas som gör det lättare att hantera stora mängder information. Till skillnad från vanliga databaser, som byggs upp likt vanliga excelark, fungerar en grafdatabas som ett nätverk eller en graf, vilket gör kopplingar och sökningar betydligt snabbare. Almi Invest sålde sitt innehav i bolaget 2016 till Greenbridge Investment Partners.

 • Oxeon AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Oxeon har utvecklat en unik teknik för att kunna väva bandstrukturer från kolfiber. Genom att väva med band istället för trådar spar man vikt samt ökar hållfastheten.

 • Pharmacolog AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Bolaget tillhandahåller teknik för att snabbt och enkelt analysera läkemedelsberedningar innan de ges till patient. Man minskar därmed risken för felbehandling med farliga (toxiska) läkemedel, såsom cytostatika, som ges till cancerpatienter.

 • Polar Rose AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Apple köpte teknik som känner igen ansikten. När datajätten Apple i september 2010 köpte det svenska danska tillväxtföretaget Polar Rose var det bara en fortsättning på en "success story".

 • Rehact AB

  Region: Stockholm Bransch: Energi/Miljöteknik

  Almi Invest har under januari 2014 genomfört en exit i REHACT genom att sälja sina sista aktier i bolaget via NASDAQ OMX. REHACT har utvecklat ett internationellt prisbelönt klimatsystem, Rehact Energy System, som reglerar byggnaders behov av värme, kyla, varmvatten och frisk luft.

 • Satmission AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Satmission utvecklar och säljer satellitkommunikation för radio-, tv- och broadcast bolag som vill sända ljud, bild eller data via satellit. 

 • Scandidos AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Uppsalabolaget ScandiDos utvecklar mätsystem för kvalitetssäkring i samband med avancerad strålbehandling av cancer.

 • Serstech AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  Almi Invest har bidragit till en lyckad utveckling av det snabbväxande Lunda-företaget Serstech och lämnar nu sitt engagemang när bolaget har tio anställda.

 • Silex Microsystems AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Silex är en världsledande MEMS (Micro-Electrio-Mechanical System) foundry, som tillhandahåller tillverkningskapacitet, avancerade processteknologier och beprövade processplattformar till många olika högteknolgiska kunder.

 • Simplygon

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Simplogon - en mjukvara för automatisk optimering av 3D modeller - är utvecklad av Linköpingsbolaget Donya Labs.

 • Simris Alg AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  Simris Alg AB är ett innovativt svenskt pionjärföretag som utvecklar hälsoprodukter, livsmedel och fodertillskott utav odlade mikroalger

 • SweTree Technologies AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  I janurari 2016 sålde Almi Invest sitt innehav i världsledande skogsbioteknikbolaget SweTree Technologies till Stora Enso, en av befintliga ägarna, samt till Wallenberg Foundations AB, som går in som ny ägare.

   

 • Tanomed AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Life Science

  Köpare är det svenska börsnoterade bolaget Karo Bio som förvärvar 100 % av aktierna i Tanomed AB från Almi Invest och övriga delägare. Företaget har utvecklat en unik produkt mot förkylningssjukdom. Den är baserad på enzymet glukosoxidas och glukos. Via en kemisk reaktion bildas väteperoxid som är effektivt mot förkylningsvirus.

 • Tobii Technology AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Miljardföretaget Tobii Technology noterades på Nasdaq och blev en riktig börsraket med en värdering på närmare 3 miljarder. I samband med detta sålde Almi Invest sina ägarandelar i företaget med en avkastning på 54 gånger investerat kapital. Tobii Technology är marknadsledande med sin patenterade eyetracking-teknologi. Tekniken möjliggör kommunikation för tusentals människor med särskilda behov men används också på 49 av världens 50 mest ansedda universitet i forskningssyfte.

 • Vivolux AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Lönsam exit för Almi Invest när Vivolux såldes. Vivolux är ett svenskt medicintekniskt bolag där Almi Invest och Sahlgrenska Science Park gått in och investerat i tidig fas.

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook