Auddly har valt Max Martin och Almi Invest som partners

Nu får musikbranschen ordning på royalties.

Varje år ska cirka 100 miljarder kronor fördelas mellan de som skrivit musik. Varje år är det bråk om hur de ska fördelas. Nu behöver det inte längre bli dispyter – svenska Auddly dokumenterar skrivprocessen och reder därmed ut redan från början om vem som ska ha vad.

Niclas Molinder och Daniel HagenfeldtGrundarna är Niclas Molinder och Daniel Hagenfeldt. Niclas är låtskrivare och producent som bland annat jobbat med svenska artisteliten, Disney och Lady Gaga. Han har själv levt med problemet om hur vinstkakan ska delas. När Niclas träffade Daniel, entreprenör inom IT, uppstod ljuv musik och teamet som skulle förändra musikbranschens kanske största problem var skapat. I somras gick Almi Invest in som investerare tillsammans med Max Martin. Max Martin med 16 listettor i USA.

Johan Crona- Max Martin bekräftade för oss hur stort problemet är och att det finns ett stort värde i att skapa lite mer ordning i de kreativa processerna, säger Johan Crona Investment Manager på Almi Invest.

Rent tekniskt så utvecklar Auddly en molntjänst för musikindustrin som hjälper musikskapare och förlag att redan under den kreativa processen hålla ordning på vem som gör vad. När låten väl blir en hit är det enkelt att gå tillbaka och se hur fördelningen är. För varje låt skapas ett virtuellt rum som sedan alltid finns kvar.

Därför är det så intressant
Musikbranschen är en stor industri mitt i stora förändringar.

- Ny teknologi och globaliseringen gör att kartan ritas om för hur musik skapas, distribueras och monetariseras. Auddly har en stor, spännande och konkret vision hur man ska bli ett naturligt nav för låtskrivare, producenter och förlag, säger Niclas Molinder.

Bolaget är i såddfas och genomför just nu betatester av sin plattform med både enskilda låtskrivare och större internationella förlag.

- Vi planerar att lansera Auddly skarpt under våren 2014, fortsätter Niclas.

Vad betyder det att Max Martin är med?
- Otroligt mycket. Han är en av de största inom musikbranschen och det öppnar väldigt många dörrar och möjligheter för oss. Hans företag MXM Group har under lång tid upplevt utmaningar i att få ordning på samarbeten när många personer är inblandade i många låtprojekt samtidigt, samt hålla koll på alla färdiga verk efter att låtar börjar spelas i olika kanaler. Han ser en stor potential i Auddlys tjänster och vill dessutom vara med och utveckla musikbranschen vidare i framtiden, säger Niclas.

Entreprenörerna Niclas och Daniel har en spännande vision och de adresserar en global marknad där det finns stor potential att komma med nya innovativa lösningar på problem som är likadana över hela världen.

- Dessutom har Niclas och Daniel kompletterande kompetenser och helt rätt bakgrund från många år inom musikbranschen samt molntjänstutveckling som gör att de med ett litet snabbt team redan kommit långt med små resurser. Det här kommer både förbättra och revolutionera musikvärlden, säger Johan.

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook