Portföljbolag

Sverige bubblar av innovativa affärsidéer, från norr till söder. Bra idéer föds överallt. Vårt jobb är att hitta och investera i drivna entreprenörer och team som vill bygga framtidens tillväxtbolag.

Nedan ser du våra nuvarande portföljbolag:

Fritextsök
316 träffar
 • 1TCompany

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Falubolaget 1TCompany har utvecklat en molnbaserad tjänst för automatisk felhantering i applikationer.

 • 3TEMP AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Övrigt

  3TEMP designar, utvecklar och säljer serviceverktyg och utrustning till kaffebranschen inom ett högkvalitetssegmentet. Första egna produkten är en kaffekvarn som lanserades under Q2 2014.

 • 3-Vision

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Övrigt

  3-Vision har utvecklat ett modernt sätt att använda gammal och beprövad byggteknik för att tillverka trähus. Tack vare en automatiserad och effektiv produktionsmetod har man lyckats pressa kostnaderna till samma nivå som med dagens byggmetoder.

 • 46elks AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  46elks affärsidé är en molntjänst som gör det enkelt för mjukvarubolag att integrera automatiserad telefoni i sina produkter.

 • AB Två Punkt Ett

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Två Punkt Ett bygger belysningsarmaturer av demonterade plattskärmar. Genom att nyttja de optiska komponenterna i skärmen kan de sprida ljus mycket effektivt.

 • Absalon International AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Absalon International är ett mjukvaruföretag som utvecklar branschspecifika CRM och XRM lösningar inom Life Science, Professional Services och tillverkande företag. 

 • Acconeer AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  Acconeers vision är en mobil enhet som förstår sin omgivning och skapar ett intuitivt sätt för interaktion mellan användare och enhet. Med vår patentsökta sensorteknologi så utökar vi interaktionsrymden till 3 dimensioner, möjliggör alltid-på funktionalitet och tillhandahåller ett precist och rappt användargränssnitt.

 • AddBIO AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  AddBIO AB har utvecklat Zolidd®, ett egenutvecklat bioaktivt nanolager för ortopediska och dentala implantat som frigör Bisfosfonat, ett benförstärkningsläkemedel. 

 • Addbutment Dental

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Addbutment Dental introducerar en unik och innovativ lösning på ett vanligt problem vid placering av implantat. Addbutments lösning möjliggör hantering av vinklar på ett flexibelt och effektivt sätt vilket skapar stort värde för tandläkare och tandtekniker. Lösningen fungerar tillsammans med alla typer av implantat och har en global marknad.

 • Agency 9 AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Agency9 är en ledande leverantör av webb- och mobila lösningar för 3D-visualisering av geografisk information och kartor för samarbete och kommunikation.

  Bolagets huvudsakliga produktpaket är Cityplanner och 3DMaps.

 • Agricam Aktiebolag

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  Agricam tillhandahåller exakta, beröringsfria och kostnadseffektiva mät- och övervakningssystem för det moderna lantbruket.

 • Ahum

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Ahum utvecklar en plattform baserad på artificiell intelligens för att matcha ihop klienter med rätt terapeut.

 • AIM

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Industri/Transport

  Additive Innovation & Manufacturing Sweden (AIM) driver en 3D-printinganläggning i Östersund. Bolaget har sitt ursprung i forskning vid Mittuniversitetet i Östersund, där man sysslat med 3D-printing i över femton år.

 • Airmove AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  Bolaget bedriver produktion och försäljning av ventilationsutrustningar. Airmove är en ny svensk innovation som löser ett klassiskt problem: ojämn temperatur på olika våningar i hem med braskaminer eller luftvärmepumpar.

 • Aitellu AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Aitellus affärsidé handlar om att hämta, analysera och publicera information. 

 • Alteco Medical AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Alteco Medical har utvecklat en ny metod för behandling av sepsis. (blodförgiftning)

 • Aluwave AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Aluwave designar och levererar lösningar och intelligenta moduler och belysningssystem B2B, baserat på LED (Light Emitting Diode) teknik. 

 • Antrad Medical AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Antrad medical har utvecklat en unik lösning för tining av blodplasma.

 • Apica system AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Apica tillhandahåller internetbaserade tjänster som utför avancerade lasttester och prestandaanalyser av affärskritiska webbapplikationer. 

 • Applied Group

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  AppliedGroup Nordic utvecklar Pinguin - ett molnbaserat kundlojalitetsprogram för e-handlare. 

 • AppSpotr AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  AppSpotr erbjuder en molnbaserad plattform för utveckling av native appar och mobila webbsidor. Plattformen gör det möjligt för företag att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt bygga appar i massvolym till sig själva eller till sina kunder som därmed får appnärvaro både på AppStore och Google Play samt mobila webben. Såväl partnerkunder som slutkund kan därmed fånga de affärsmöjligheter som öppnas via mobila kanaler.

 • Arctic Engineering AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Industri/Transport

  Industriell partner och systemleverantör till främst större nordiska verkstadsföretag. Bolaget producerar plåtbaserade mekaniska komponenter och delsystem, släp och lastbilspåbyggnader, kassettlösningar och gruvfordon för större nordiska verkstadsföretag.

 • Aretics AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Aretics produkt MaintMaster är troligen världens bästa underhållssystem. MaintMaster skapar lönsam driftsäkerhet hos tillverkande företag som vill minska stilleståndskostnader och öka produktionstakten.

 • arifiQ Development AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Bolaget utvecklar ett flexibelt kalkylsystem för tryckerier. Systemet är en molntjänst som radikalt reducerar tiden för offerter och kalkyler samtidigt som tryckeriet kan känna trygghet i de exakta beräkningarna.

 • Artboard AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Industri/Transport

  Artboard AB tillverkar, utvecklar och säljer sandwichkonstruktioner av fiberkomposit; tak, väggar och golv till tåg och fartyg. Närmare 95 procent av försäljningen sker på export med fokus på den kinesiska marknaden och Europa.

 • Auddly AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Auddly är en webbaserad plattform som möjliggör samarbete mellan musiker/låtskrivare och förlag. Det en molntjänst för musikindustrin som hjälper musikskapare och förlag att redan under den kreativa processen hålla ordning på vem som gör vad. När låten väl blir en hit är det enkelt att gå tillbaka och se hur fördelningen av intäkterna ska ske.

 • Awesome Group

  Region: Västsverige Bransch:

  Awesome Group utvecklar N'GAGER, en molnbaserad plattform för att skapa långvarigt engagemang och lojalitet inom en organisation.

 • Axiomatics AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Axiomatics levererar avancerade helhetslösningar för accesskontroll. Det egenutvecklade systemet möjliggör intelligent styrning av access till affärskritisk data och säkrar delning av information för större företag, organisationer och myndigheter.

 • B!bb Instruments

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  B!BB Instruments utvecklar ett instrument som gör det möjligt att snabbt och enkelt ta prover på misstänkta cancertumörer genom att det borrar sig in i vävnaden. Därmed blir det möjligt att nå djupt liggande tumörer. Detta skiljer sig från dagens metoder som har svårt att fånga djupt liggande vävnad.

 • Bambuser

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Bambuser är en mobil video-tjänst som möjliggör att enkelt skapa och dela rörliga bilder i realtid med sluten grupp, exempelvis vännerna på Facebook, eller till en obegränsad publik. Grundades 2007 och har rönt stort medialt intresse, inte minst i samband med upproren i Nordafrika.

 • Baricol Bariatrics AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Baricol Bariatrics AB erbjuder skräddarsydda och terapianpassade produkter samt tjänster för de patienter som skall genomgå, eller har genomgått, en magsäcksoperation för sin övervikt.

 • Beactica AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Beactica är ledande på att förstå och utnyttja interaktioner mellan läkemedelssubstanser och deras målproteiner. 

 • Billhop AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Billhop vill hjälpa små- och medelstora företag att lösa tillfälliga likviditetsproblem. Genom att erbjuda en ny tjänst där fakturor betalas med kort kan betalningen senareläggas med upp till två månader.  

 • BIOFrigas Sweden AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Biofrigas erbjuder nyckelfärdiga anläggningar med sin teknik som gör det möjligt att uppgradera och förvätska biogas lönsamt för småskalig produktion i exempelvis lantbruk, mindre reningsverk och industri.

 • Bioservo Technologies Aktiebolag

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Bioservo Technologies AB utvecklar, producerar och säljer kraftförstärkande hjälpmedel, så kallade soft exoskeleton, baserat på sin uppmärksammade och patenterade SEM™ (Soft Extra Muscles) teknologi.

 • Bio-Works AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Bio-Works AB arbetar med s.k. proteinseparationslösningar. 

 • Blue Mobile Systems AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Blue Mobile Systems utvecklar och säljer GUARDTOOLS® - ett så kallad verksamhetsstöd system (OSS) för bevakningsbolag. GUARDTOOLS® är en intelligent "Software-as-a-Service" lösning, baserad på "Best Practice" från industrin, som låter bevakningsbolag vinna nya affärer.

 • Bluetest AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Bluetest är ett Göteborgsbaserat-företag som utvecklat en ny teknik för test av trådlösa produkter. 

 • BoMill AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  BoMill utvecklar och marknadsför utrustning för analys och separering av säd och andra granulära produkter inom livsmedelsindustrin.

 • Bonvisi AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Bonvisi AB säljer ett egenutvecklat system för vätskehantering vid endoskopier. ENDO P® är företagets huvudprodukt och används vid urologiska ingrepp. Markanden har en stor potential och Bonvisi räknar med en stark utveckling inom urologi segmentet under de kommande åren.

 • Book Conference Sweden AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Bolagets erbjudande består av webbportalen bokaenkonferens.se, där konferensbokaren själv kan hantera alla steg i bokningen.

 • Box Destilleri AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Övrigt

  Box Destilleri i Ådalen startade verksamheten 2010 och är världens nordligaste maltwhiskydestilleri. Affärsidén är att ge whiskyälskare maltwhiskyupplevelser av yppersta kvallitet.

 • Brain Stimulation AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Life Science

  Brain Stimulation erbjuder en effektiv och kliniskt testad metod för att diagnosticera och rehabilitera neglect, en uppmärksamhetsstörning som drabbar ca 30 % av alla strokepatienter.

 • Branäs Hotellfastighet AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  Branäs Hotellfastighet AB skall låta uppföra ett exklusivt skidhotell i Branäs skidanläggning. I bästa läge i Branäs by avser bolaget att låta uppföra ett exklusivt hotellboende i form av en Ski Lodge. 

 • BuildSafe AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  BuildSafe är en molntjänst för säkerhetsarbete i byggbranschen. Tjänsten bidrar till att både spara tid och minska risken för olyckor. All data översätts till användbar statistik som möjliggör ett mer proaktivt säkerhetsarbete. BuildSafe gör säkerhet till en konkurrensfördel i byggbranschen.

 • Byggvarulistan i Sverige AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Byggvarulistan (BVL), som grundades 2013, är en fristående prisjämförelsesajt riktad till hemmafixare som ska renovera eller bygga fritids- eller småhus.

 • c/o Gerd AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Övrigt

  Nature Cosmetic Group of Swedish Lapland utvecklar, Co Gerd tillverkar och säljer ekologiska skönhetsprodukter under varumärket c/o Gerd. Forskning, utveckling samt receptur tas fram i fabriken i Jokkmokk i samråd med kemister. Produkterna testas och godkänns på institut i Tyskland.

 • Calejo Future Intelligence AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Calejo Future Intelligence AB hjälper företagsledningar inom internationell processindustri och aktörer på den globala finansmarknaden att fatta rätt strategiska framtids- och investeringsbeslut.

 • Calmark Sweden AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Life Science

  Calmark har utvecklat en enkel metod där man genom blodanalys mäter enzymet, laktat dehydrogenas (LDH). 

 • CamCoil Systems Sweden AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  CamCoil är ett Karlstadbaserat produktbolag byggt på egen teknik som utvecklar och säljer hasplar och haspelsystem för metallindustrin. 

 • Captario AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Captario hjälper projekt inom läkemedelsutveckling att fatta beslut som ökar värdet och begränsar risken.

 • CareLigo AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  CareLigo tillhandahåller produkten OPTILOGG som är ett hembaserat hjälpmedel för hjärtsviktssjuka, som syftar till att göra patienten till en aktiv del av sin vård. Det leder till ökad livskalitet för patienten och färre vårddygn med enorma besparingar som följd

 • CathPrint AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  CathPrint har utvecklat en design och tillverkningsmetod som möjligör mer funktionalitet för katetrar till väsentliga lägre kostnad. 

 • CBot

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  CBot utvecklar en plattform för artificiellt seende och intelligens, som gör det möjligt att ta fram olika typer av robotar som ser och förstår sin omgivning. Detta är speciellt lämpligt för branscher där man plockar eller monterar föremål, t ex bygg, e-handel eller logistik.

 • C-Green AB

  Region: GreenTech Bransch: Energi/Miljöteknik

  C-Green har utvecklat en process där slammet omvandlas till ett biokol, som går att använda som bränsle. Detta medför nollutsläpp av metangas, färre transporter och minskade utsläpp av koldioxid.

 • Challengera AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Challengera har utvecklat ett molnbaserat verktyg, dedikerat till utmaningar och aktiviteter, som primärt stora, multinationella företag använder för att kommunicera och implementera nya strategiska initiativ på ett effektivt sätt.

 • Chromafora AB

  Region: Stockholm Bransch: Industri/Transport

  Chromafora säljer teknologilicenser till den producerande finkemikalieindustrin, t.ex. läkemedelssubstanser eller tillsatskemikalier till elektronik-, kosmetika-, och livsmedelsindustrin.  

 • Chundsell Medicals AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Utveckla genbaserade tester för sjukdomsdiagnostik. Första produkt är ett prostatacancertest.

 • Clipsource AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Clipsource grundades 2009 och har sedan dess utvecklat en teknisk plattform med tjänster för distribution av internet-video. 

 • Cloudme AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  CloudMe är en av Europas ledande synk- och molnlagringstjänster med över 1.5 miljoner konton.

 • Colabitoil Sweden AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Colabitoil Sweden AB är ett företag inom "Green Tech" drivmedelssektorn. Bolaget bygger f.n. ett starkt varumärke inom området biodrivmedel genom sin metod av hydrogenerering av vegetabiliska oljor.

 • Coloreel

  Region: Småland och Öarna Bransch: Industri/Transport

  Coloreel har utvecklat en teknik som kan revolutionera textilbranschen. Bolagets första produkt Embroline, som byter färg på tråden i en brodyrmaskin under pågående brodyr, innebär en enorm effektivisering av hela produktionsprocessen.

 • Comai AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Comai utvecklar och erbjuder mobiltelefonbaserade stöd för människor med kognitiva funktionshinder. 

 • Comordo

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Comordo Technologies utvecklar en rekommendationsmotor för leverantörer av on demand-tjänster såsom film, podcasts, musik och playkanaler.

 • Connicto

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Connicto har utvecklat tjänsten Klipptid.nu som gör det enkelt för alla att jämföra frisörsalonger, se alla lediga tider och boka den tid som passar. Samtidigt är tjänsten en väsentlig förenkling av salongernas marknadsföring då de med sitt konto får en komplett och priseffektiv lösning för marknadsföring online, vilket ger alla salonger en chans att synas och få sin verksamhet att växa.

 • Cos Systems AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Umeåbolaget COS Systems utvecklar och erbjuder lösningar för bredbandsoperatörer och nätägare. Utbyggnaden av fiber sker snabbt i hela världen och bredbandsnät öppna för flera tjänsteleverantörer får snabbt genomslag.

 • Coworks AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Bolaget erbjuder under varumärket Coworks en tjänsteplattform samt matchmaking och förmedling av globalt handplockade frilansare inom webdesign och webutveckling.

 • Crossborder Technologies AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  Crossborder Technologies har utvecklat och marknadsför ett modulbaserat lastpallsystem med metallbaserad konstruktion som ger ett antal tydliga fördelar framför traditionella pallsystem konstruerade i trä, metall eller plast.

 • Crosser

  Region: Mellersta Norrland Bransch:

  Crosser Technologies utvecklar en Fog Computing-mjukvara för realtidsanalys av data.

 • Danads International AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  DanAds är ett svensk mjukvaruföretag som tillhandahåller ett helautomatiserat annonsbokningssystem till publicister och medieföretag. SaaS-plattformen gör det möjligt för dem att effektivt och enkelt sälja mer tryck-, webb- och mobilannonsering till alla sina kunder dygnet runt.

 • Darkathlon AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Darkathlon AB är ett bolag inom däck- och biltester som genom en gigantisk tunnel kan möjliggöra vintertester hela året. Detta ska kombineras med skidåkning. Investeringen görs i anslutning till en skidanläggning i Piteå, Lindbäcks Stadion.

 • DataChassi DC AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Industri/Transport

  DataChassi har utvecklat trådlösa larmsystem för att skydda transporter av gods av högt värde samt förhindra dieselstölder. 

 • Delbar AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Världen är full av grejer som skulle kunna användas mer och av fler. Saker som bara står och tar plats. I garderoben, i garaget, i boden, i hallen och i källaren.

 • DH Anticounterfeit

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Halmstadsbolaget DH Anticounterfeit (DHA) har utvecklat ett webbaserat ärendehanteringssystem, som ska göra det lättare att komma åt piratkopiering.

 • Diasend AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Diasend AB utvecklar och marknadsför kommunikationstjänster för sjukvården. 

 • Dignita AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Dignita är ett marknadsorienterad teknikföretag med lång erfarenhet inom motor-branschen, trafiksäkerhet.

   

 • Division By Zero AB

  Region: Stockholm Bransch: Industri/Transport

  Division By Zero AB revolutionerar spel- och simuleringsupplevelser med sin smarta ihopfällbara produkt jDome. 

 • Dlaboratory Sweden AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Energi/Miljöteknik

  Strömavbrotten i Sverige kostar samhället miljardbelopp varje år. Med hjälp av dLaboratorys unika koncept och produkter för smarta elnät så kan elnätbolagen öka leveranssäkerheten, minska sina kostnader för drift och underhåll samt göra kostnadseffektivare investeringar i sina elnät.

 • DoReMIR Music Research AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Bolagets erbjuder olika paketerade tjänster för musiktolkande/skapande för MI (Music Information-) marknaden respektive massmarknaden för musikintresserade.

 • EatGood Sweden AB

  Region: Västsverige Bransch: Handel/Turism

  EatGood brinner för att människor ska kunna äta den mat de gillar utan att fara illa. 

 • Ecofiltration Nordic

  Region: Stockholm Bransch: Energi/Miljöteknik

  Ecofiltration Nordic utvecklar och marknadsför fosforfilter, baserade på det unika egenutvecklade filtermaterialet Polonite®, som både fångar fosfor och möjliggör att den återvinns.

   

 • Edeva AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  Edeva utvecklar och säljer intelligenta trafiksystem som selektivt påverkar framkomligheten på en väg.

 • Edvince

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Edvince är ett bioteknikbolag som utvecklar en ny behandling som har stor potential att minimera skador på hjärnan vid en stroke. Behandlingen bygger på professor Lars Edvinssons mångåriga forskning.

 • Ekkono

  Region: Västsverige Bransch:

  Ekkono Solutions utvecklar en lösning för maskininlärning för sakernas internet – Internet of Things (IoT).

 • EkoBalans Fenix AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Energi/Miljöteknik

  Marknadsför en tjänst, baserad på egenutvecklad teknik, mot reningsverk för att ta hand om reningsverket slam och utvinna fosfor. Gödselmedlet , som är den andra slutprodukten, är fri från läkemedelsrester och tungmetaller.

 • Elastisys

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Elastisys utvecklar och säljer en management-plattform för moln-baserade applikationer som intelligent, datadrivet och automatiskt säkerställer att applikationer i molnet alltid har den serverkapicitet som krävs, optimerat både ur ett kostnads- och prestandamässigt perspektiv.

 • Eliq AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Eliq är ett marknadsdrivet teknikbolag som utvecklar och säljer smarta produkter för övervakning och styrning av energiförbrukning under ledordet "Energy in mind". 

 • E-maintenance Sweden AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  E-Maintenance säljer ett beslutstödssystem för producerande företag för minskade produktionskostnader och ökad lönsamhet.

 • Emeriti Pharma AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Bolaget som utvecklar en helt ny behandling mot hudsjukdomen rosacea. Idag behandlas rosacea över lång tid med olika krämer eller antibiotikatabletter. Behandlingen är dock inte så effektiv, det tar lång tid att se resultat och sjukdomen kommer ofta tillbaka efter avslutad behandling.

 • Enrad AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Enrad har utvecklat en patenterad teknik vilket kraftigt sänker energiförbrukningen för kylsystem i livsmedelsbutiker. 

 • Evado Mobile Solutions i Luleå AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Evado Mobile Solutions förenklar och effektiviserar företagens interna och externa kommunikation. Evado har två affärsomården; mobila lösningar och affärsutveckling.

 • Evosport AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Evosport AB är ett innebandyföretag som designar, utvecklar och säljer produkter under varumärkena Oxdog, Wooloc och Rotor. Bakom bolaget står bl.a. entreprenören Joacim Bergström med 20 års erfarenhet från branschen samt Marko Sompa och Mattias Eklund, två legendarer i innebandyvärlden.

 • ExScale Biospecimen Solutions AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Affärsidé är att tillhandahålla marknaden med processkunnande och en unik kemiteknologi för storskalig, okomplicerad preparation av DNA och/eller RNA.

 • Ferroamp

  Region: Stockholm Bransch: Energi/Miljöteknik

  Ferroamp har utvecklat och säljer ett system med smart likströmsnät (microgrid) med komponenter som förbinder enrgigivare som solpaneler med batterilager och förbrukare. Systemet är uppkopplat mot molnet för övervakning. Lösningen minimerar energiförluster och är modulärt och skalbart.

 • Finepart Sweden AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Finepart utvecklar, säljer och producerar en högteknologisk vattenskärmaskin med ett unikt skärhuvud som kan skära i mycket små dimensioner.

 • FishBrain AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  FishBrain har utvecklat en digital plattform för sportfiske och visionen är att bli en globalt ledande plattform och det naturliga sociala nätverket för sportfiskare. 

 • Flarie

  Region: Stockholm Bransch:

  Flarie utvecklar en ny typ av spelplattform där en mängd enkla mobilspel, så kallade casual games, samlas i en och samma app, samtidigt som man erbjuder spelarna att tävla om riktiga priser.

 • Fluicell AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Fluicell AB är en av de blivande ledande tillverkarna av fluida plattformar för multifunktionella pipetter för cell baserad forskning till akademiska och industriella aktörer inriktade på cell forskning och farmakologi.

 • Forgotten Key

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Forgotten Key utvecklar så kallade atmosfäriska spel, det vill säga spel med en djupare mening. De riktar sig mot spelare som inte söker våld eller action utan snarare attraheras av att lösa kreativa tankeutmaningar i olika vackra miljöer. Detta är en spelkategori som blir allt populärare och målgruppen är vuxna – både män och kvinnor.

 • Forsway Scandinavia AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Forsway tillhandahåller system som genom att koppla ihop satellit-teknologi med bl a mobila lösningar ger tillgång till internet där det inte finns annan t ex markbunden infrastruktur.

 • Fortner AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Fortner är en ekonomikonsultbyrå som erbjuder redovisning, koncernredovisning, administration, skatterådgivning och lönehantering för såväl små som stora noterade företag.

 • Fundcurve AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Fundcurve hjälper företag att utvärdera och påverka sina räntekostnader genom att skapa transparens på marknaden för företagslån. Bolaget har utvecklat en webtjänst där kunden (målgruppen är SME-företag) enkelt kan ta fram en rapport och ett förhandlingsunderlag inför ett möte med banken när man skall förhandla om eller ta upp ett nytt lån.

 • Funäsdalen Berg & Hotell AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Övrigt

  Bolaget bedriver alpin verksamhet på Funäsdalsberget och är även ägare av Funäsdalens Hotell mitt i byn.

 • Future Ordering

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Future Ordering utvecklar och säljer en molntjänst för onlinebeställningar via webb, mobil och kiosk för större restaurangkedjor och cateringoperatörer.

 • GardenGirl

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Övrigt

  GardenGirl designar, tillverkar och säljer funktionella trädgårdskläder, redskap och skor som är speciellt anpassade för kvinnor. Detta är bolaget relativt ensamt om. För trots att 70 procent av allt trädgårdsarbete utförs av kvinnor, är 95 procent av alla produkter utformade för och av män.

 • Gardio AB

  Region: Stockholm Bransch: Industri/Transport

  Gardio utvecklar och levererar en helt ny typ av larmsystem och larmtjänst till privata hushåll och mindre företag. Larmets moderna arkitektur och bakomliggande tanke kring hemmets sociala nätverk möjliggör inbrytningar på befintliga marknadssegment såväl som nya segment genom att erbjuda en tjänst med tydliga mervärden jämfört med traditionella hemlarm, och till ett betydligt lägre pris än andra på marknaden.

 • Gedea Biotech

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Gedea Biotech utvecklar en ny behandlingsmetod för infektioner i underlivet.

 • Genagon Therapeutics AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Bolaget utvecklar en helt ny, unik metod för behandling av cancer. Genagon som har sitt ursprung i forskning vid Uppsala Universitet och Karolinska Institutet, utvecklar biologiska läkemedel såsom antikroppar inom inflammation och cancer.

 • Geztio

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Handel/Turism

  Geztio har hittat en nisch som kombinerar den snabbväxande besöksnäringen med den digitala utvecklingen.

 • Ginolis OY

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Ginolis OY använder processer och teknologier från elektronikindustrin för utveckling och produktion av unika engångsprodukter som nu används inom MedTech och IVD- industrin (in-vitro diagnostik).

 • Glimr AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Platser som folk besöker är en tydlig indikator på vad folk är intresserade av. Glimr är bäst i världen på att identifiera var alla världens IP-adresser befinner sig, dvs vart alla internetanslutna mobiltelefoner och andra devices befinner sig.

 • Glycobond AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Glycobond har utvecklat en metod att analysera förekomst av tidig levercancer bland patienter med olika typer av leversjukdom, som hepatit. Genom tidig diagnos blir det möjligt att med kirurgi eller läkemedelsbehandling effektivt behandla patienterna.

 • Gradientech AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Gradientech är ett spin off-företag från Uppsala universitet och utvecklar produkter för att analysera celler. 

 • Grundels Fönstersystem AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Grundels erbjuder ägare och förvaltare av fastigheter en helhetslösning när det gäller energi- och bullerisolering av befintliga fönster, för att snabbt och effektivt minska energiförbrukningen och öka komforten. 

 • Grönberg & Partner AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Handel/Turism

  Grönberg & Partners marknadsför kvalitetsmärken till medvetna svenska frisörer och konsumenter.

 • Gårdsfisk

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Övrigt

  Gårdsfisks utvecklar en ny metod för fiskodling på land. Odlingen sker i stora bassänger i ett slutet system, där det näringsrika restvattnet kan återanvändas som gödsel på åkern.

 • Halon Security AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Halon utvecklar och säljer avancerade brandväggar och en e-postplattform som skyddar mot skräppost, virusangrepp, nätfiske och IT-attacker.

 • Handiscover

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Handiscover erbjuder en global online-tjänst för bokning av semesterboende för personer med begränsad rörlighet. Med ett eget klassificeringssystem och anpassade beskrivningar och bilder underlättas bokning och reseplanering för en mycket stor målgrupp - drygt 10 procent av alla människor har någon form av rörelsehinder!

 • Happy Booking International AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  HappyBooking har utvecklat ett bokningssystem för små och medelstora hotell, vandrarhem och bed & breakfasts. Dessa aktörer erbjuder sällan möjlighet till bokning och kortbetalning online, eftersom dagens bokningssystem kostar för mycket och tar för stor andel av hotellens marginal.

 • HealthTextiles

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  HealthTextiles i Sverige AB utvecklar och tillverkar antibakteriella och miljövänliga kläder för vården.

 • Hearezanz

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Hearezanz utvecklar produkter som skräddarsyr ljud för varje användare. Detta sker med hjälp av en egenutvecklad algoritm för ljudoptimering. Resultatet blir ett ljud anpassat efter varje individs unika hörsel – ett slags glasögon för öronen.

 • HemCheck Sweden AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Life Science

  HemCheck utvecklar produkter med syftet att identifiera icke analyserbara blodprover i direkt anslutning till provtagning. 

 • Hexagem

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Hexagem utvecklar en teknologi baserad på nanotrådar för halvledarmaterialet galliumnitrid (GaN), som ger energisnålare elnät och 5G-tillämpningar.

 • HL Design AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  HL Design är en webbyrå som utvecklat ett nytt verktyg, WM3, som är ett helt nytt koncept inom webbpublicering. Genom Live-redigering kan redaktören arbeta med innehållet direkt på siten utan onödiga menyer och knappar i vägen. Denna funktion gör det otroligt enkelt för redaktören att snabbt göra ändringar i siten.

 • Hoofstep

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Hoofstep utvecklar ett intelligent system för beteendeanalys och övervakning av hästar dygnet runt.

 • iCell AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  iCell använder sig av tidningspapper för att, på ett miljövänligt och högkvalitativt, sätt tillverka cellulosaisolering. 

 • Idea Nation AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Företaget erbjuder kostnadseffektiv reklam, PR och marknadsföring till företag. 

 • Idea2Innovation

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  IT-företaget Idea2Innovation har utvecklat molntjänsten WIDE, som förenklar hanteringen av idéer och framtagandet av nya produkter och tjänster. Idea2Innovation grundades 2010 och har kontor i Åre, Stockholm, Norrköping och Göteborg.

 • Immuneed

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Immuneed har sitt ursprung i forskning vid Uppsala Universitet. Bolaget utvecklar en ny generation vaccin mot prostatacancer, som bygger på aktivering av kroppens eget immunförsvar mot tumörceller.

 • InCoax Networks AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  InCoax levererar lösningar för distribution av snabbt bredband via fastigheternas existerande koaxialkabelnät. 

 • Indevex Biotech AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Life Science

  Indevex Biotech AB bildades 2000 med syfte att utveckla och marknadsföra en unik livsmedelskomposition. 

 • Info Caption AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Hjälper organisationer att effektivisera sin processhantering genom att sätta befintliga användarguider i sitt processmässiga sammanhang samtidigt som både processer och guider kopplas till respektive befattning i organisationen.

 • Infrafone AB

  Region: Stockholm Bransch: Industri/Transport

  Infrafone AB erbjuder lösningar som optimerar sotrenhållning hos industriella och marina pannor., baserade på infraljudteknologi. 

 • Inhalation Science

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  ISAB har en patenterad teknikplattform som används för att testa nya inhalationsläkemedel, dvs läkemedel som inhaleras för behandling av sjukdomar i luftvägarna som t.ex. astma.

 • Int3 Software

  Region: Västsverige Bransch:

  Int3 Software utvecklar en anti-fusk motor för spelindustrin.

 • Intellego Technologies AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Bolaget utvecklar patenterade UV strålningsindikatorer vilka underlättar för människor att veta hur mycket UV strålning de utsätts för. 

 • Irisity AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Framtidens kamerabevakning – som skyddar byggnader utan att kompromissa på integritetsskydd. 

 • ISEC Industrial Security AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  ISEC Industrial Security erbjuder strålningståliga kameror till kärnkraftverk och industriella övervakningssystem.

 • IsoTimber Holding AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Industri/Transport

  IsoTimbers affärsidé bygger på en unik och patenterad byggteknik som gör det möjligt att bygga isolerande och bärande väggar bestående av endast trä och luft, inga giftiga material eller inplastning krävs. Byggtekniken gör det möjligt för IsoTimber att leverera hus till slutkund som färdiga byggpaket, färdigrest stomme eller nyckelfärdiga hus.

 • I-Tech AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  I-Tech är ett forskningsbolag som har tagit fram och patenterat Selektope, en ny biologiskt nedbrytbar biocid för bottenfärger. 

 • janjoo

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  janjoo har utvecklat en kommunikationsplattform som underlättar för informationsägare att nå ut med viktig information till medborgare, kunder eller medlemmar i flera kanaler samtidigt, bland annat via en gratis mobilapp, Informera.

 • JustCommonSense AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  JustCommonSense AB utvecklar och säljer en innovativ jordbruksmaskin för bekämpning av ogräs.

 • Kittelfjäll Utveckling AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Handel/Turism

  Kittelfjäll Utveckling AB äger hotellet och liftanläggningen i Kittelfjäll. Hösten 2014 sattes spaden i marken för att förbättra belysning och snökanonsystem, samt bredda skidsystemet för att locka en bredare målgrupp. Kittelfjäll ligger i Vilhelmina kommun och har 4 liftar och 42 nedfarter.

 • Klöverbergsgården AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Övrigt

  Klöverbergsgården AB är Norrbottens största äggproducent. Verksamheten producerar och säljer lokalproducerade fjäderfäprodukter, i första hand ägg, av högsta kvalitet mot konsumentmarknaden. Anläggningen inrymmer 33 000 höns som producerar ca 28 000 ägg om dagen.

 • Kungsbergets hotellfastighet AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  I absolut bästa ski in – ski out läge i direkt anslutning till backarna är planen att bygga ett Sporthotell med 49 lägenheter som attraherar främst familjer som efterfrågar hotellstandard. 

 • Laccure AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Laccure AB har utvecklat en banbrytande produkt för enklare behandling och prevention av bakteriell vaginos(BV) som öppnar nya möjligheter på OTC marknaden.

 • LeguPro AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  LeguPro AB utvecklar avancerade hushållsmaskiner som förenklar vardagen för hemmakocken och säljer licenser på produkterna till välkända distributörer och märkesförsäljare.

 • Life Genomics AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Analysbolaget har introducerat en ny metod i Sverige för fosterdiagnostik. Genom ett enkelt blodprov kan risken för olika typer av kromosomskador på fostret analyseras.

 • Like A Boss Games AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Like A Boss Games (LAB Games) är ett nytt spelutvecklingsbolag som inriktar sig på att utveckla strategiska mobilspel inom sport.

 • Likvor AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Life Science

  Likvor AB har utvecklat ett unikt instrument för att mäta cerebrospinalvätskans (hjärnvätskan) tryck och flöde.

 • Lindhe Xtend AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Bolaget utvecklar och säljer användarvänliga och flexibla proteser och tillbehör. Målet är att ge amputerade möjligheten att leva ett fritt och rörligt liv med hög livskvalitet. Proteserna utvecklas i nära samarbete med användare under devisen "make it possible".

 • Linkura AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Linkuras unika Livstilssprogram flyttar fokus från identifiering av ohälsa till åtgärder. Med hjälp av automatiserad kostanalys, en unik livsstilsmätare och ett effektivt coachingsystem hjälper man individer att förändra vanor och beteendemönster för ett hälsosammare liv.

 • Lipigon Pharmaceuticals

  Region: Övre Norrland Bransch: Life Science

  Lipigon är specialiserade på fettmetabolism och utvecklar bl.a. nya blodfettssänkande läkemedel.

 • LipUm

  Region: Övre Norrland Bransch: Life Science

  LipUm, som är grundat av forskare vid Umeå Universitet, utvecklar ett nytt läkemedel, baserat på antikroppar, mot inflammatoriska sjukdomar, t ex reumatism.

 • Liveside Event AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  Liveside Event levererar evenemangskomponenter till evenemangsbranschen genom att sälja och hyra ut nödvändig utrustning och förbrukningsvaror. 

 • LumenRadio AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  LumenRadio utvecklar teknologi för trådlös ljusstyrning. 

 • Lumina AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Lumina har en unik, patenterad teknikplattform av adhesiv som kan användas i olika produkter beroende på olika medicinska behov.

 • LunaLEC AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  LunaLEC utvecklar och säljer en typ av bläck samt tillhörande tillverkningsmetod för produktion av stora och designade LECar (Ljus-emitterande Elektrokemiska Celler).

 • Luxbright AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Luxbright utvecklar och säljer röntgenrör med ZnO (zinkoxid) baserade kalla katoder till OEM tillverkare av röntgenavbildnings- och analysapparater.

 • Lystra Personlig Assistans AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Handel/Turism

  Lystra Personlig Assistans har som mål att med Norrland som bas skapa ett av Sveriges ledande assistansbolag genom att bedriva verksamheten helt i linje med vad lagstiftarna tänkt sig när LSS infördes.

 • Mackmyra Svensk Whisky AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  Mackmyra Svensk Whisky AB bildades i mars 1999 och startade ett pilotdestilleri under samma år. 

 • Magcomp AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  Magcomp utvecklar och marknadsför elektromagnetiska produkter samt lösningar inom området industriell uppvärmning.

 • Malwa International AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Malwa utvecklar och säljer effektiva och miljövänliga skogsmaskiner i ett segment under de stora aktörernas maskinpark. 

 • Marstrom Composite AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Industri/Transport

  Marstrom Composites verksamhet bygger på att ersätta etablerade material med kolfiberkompositer för att skapa bättre materialegenskaper, lägre vikt och högre styrka. 

 • Mechan Digital AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Worldsmarathons.com är en tjänst för alla långdistanslöpare, från nybörjare till elit. Här kan löparen hitta nya lopp på spännande platser i världen och samtidigt hitta all nödvändig information om loppet. Här finns möjlighet för lopparrangörer att nå ut till en större målgrupp och samtidigt använda worldsmarathons.com för all administration kopplat till loppet.

 • Med Univserse AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Banbrytande insikter från patientfall.

 • Medfilm AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Medfilms affärsidé är att förmedla information om kirurgiska ingrepp till patienter genom animation och film. Filmerna distribueras via www.MedFilm.se, som är en egen framtagen portal med filmbibliotek, där kliniker och sjukhus kan abonnera på olika filmer mot en månadsavgift.

 • MegaCard AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  Megacard är en nytänkande, oberoende kortleverantör med fokus på strategiska upplägg inom handel och lojalitet. Bolaget har egen produktonsanlägging i Strängnäs, godkänd för produktion av både VISA- och MasterCard-kort .

 • Metrum Sweden AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Metrums systemlösningar är en naturlig del av smarta elnät och erbjuder realtidsmätning av elkvalitet och effekt för alla nivåer av nätet.

 • Minalyze AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Minalyze AB utvecklar instrument för prospekteringen efter mineraler och metaller. 

 • Mionix AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Mionix utvecklar och säljer unika speltillbehör i premiumsegmentet som till exempel tangentbord, datamöss, musmattor och hörlurar.

 • MIPS AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  (Multi-directional Impact Protection System) har utvecklat en unik teknologi för att förbättra skyddsegenskaperna i hjälmar; cykel-, skid- rid- och motorcykelhjälmar. 

 • Modern Car Group

  Region: Skåne Blekinge Bransch:

  Modern Car Group (MCG) erbjuder tjänsten AutoDeal för förmedling av leasingbilar. Det är en oberoende webbaserad tjänst som gör det lättare för mindre företag att hitta den mest förmånliga lösningen för sina leasingbilar, oavsett bilmärke, typ av finansiering och försäkring.

 • Modular Streams Sweden Aktiebolag

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Modular Streams utvecklar och säljer system för filtrering och analys av information i sociala medier.

 • Monivent AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Bolaget har utvecklat en specialdesignad ansiktsmask som, med hjälp av en integrerad sensormodul, mäter luftflödet då man ger manuell ventilering till en nyfödd som inte andas spontant. Genom kontinuerlig återkoppling hjälper den personalen att ge barnet manuell ventilering med rätt mängd luft baserat på barnets vikt. På så sätt minskar man risken för bestående skador på barnets lungor.

 • More Biogas Småland AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Energi/Miljöteknik

  More Biogas kommer att uppföra och bedriva drift av en anläggning för produktion av uppgraderad biogas i ett område som ligger norr om Kalmar. 

 • myClosetRoom AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  myClosetRoom har utvecklat appen stylistas.com som hjälper sina användare att organisera sina garderober virtuellt.

 • Myoroface AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Life Science

  MYoroface har utvecklat och säljer IQoro, ett träningshjälpmedel och metod för att behandla bland annat sväljsvårigheter och snarkning genom att träna upp invärtesmuskulaturen från mun ner till magsäck via matstrupe och de övre luftvägarna.

 • Nattaro Labs AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Utvecklar och säljer produkter riktade mot prevention, detektion och sanering av vägglöss.

 • NCP Olfactives

  Region: Norra Mellansverige Bransch:

  N.C.P Olfactives är ett skönhetsföretag vars första produkt är en parfymserie.

 • Neosense

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Neosense Technologies utvecklar en lösning som realtidsmäter syrehalten i blodet hos mycket för tidigt födda barn, något som är avgörande för om barnet ska utvecklas normalt.

 • Netrounds Solutions AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Netrounds utvecklar och säljer världens första molnbaserade test- och monitoreringssystem till bredbandsoperatörer, företag och organisationer med egna IP-nätverk.

 • Nipsoft AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Nipsoft AB är ett systemutvecklingsföretag med bred kompetens och lång erfarenhet inom utveckling, support och förvaltning av affärssystem. Inriktningen är särskilt mot billingsystem för kunder som säljer förbrukningstjänster såsom t ex telekom, energi och media.

 • NOAQ Flood Protection AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  NOAQs befintliga produkt är ett uppblåsbart översvämningsskydd. Bolaget har nu utvecklat en helt ny typ av mobil skyddsvall i form av en barriär av hårdplast. Den är tålig, lätt att montera, lätt att transportera och kan återanvändas.

 • Nordic Health Innovation AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  NHI erbjuder flexibla, kostnadseffektiva och standardiserade virtuella hälsorum till offentliga och privata kunder.

 • Nordic Propertysearch AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Nordic Propertysearch har tagit fram Sveriges första och enda nischade bostadssajt för sjö- och havsnära boende: Sjöhem, www.sjohem.se. I stort sett alla de stora svenska mäklarbyråerna har idag sina sjö- och havsnära objekt presenterade på Sjöhem.

   

 • Nordiska Virkesbörsen

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Nordiska Virkesbörsen har tagit fram en digital marknadsplats för att köpa och sälja virke i hela Sverige på ett enkelt och transparent sätt.

 • Northern Mining Products AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  NMP erbjuder marknaden dRb-världens första expanderabara bergbult som kan ta dynamisk last. Produktens tekniska fördelar och egenskaper är att den har dynamiska egenskaper dvs den klarar att ta upp seismiska rörelser i berget och den klarar höga statiska krafter.

 • NoseOption AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Life Science

  NoseOption AB utvecklar NOSA, världens första diskreta näspropp som effektivt reducerar dålig lukt, utan att påverka andningen. Den fräscha mentholdoften och den unika lamelldesignen gör att produkten även fungerar utmärkt vid förkylning och åksjuka.

 • Nya Göteborgs Bryggeri AB

  Region: Västsverige Bransch: Handel/Turism

  Bolagets affärsidé är att utveckla, tillverka och sälja kvalitetsdrycker som väcker och släcker törst. Bryggeriet skall vara det lokala premiumalternativet med försäljning genom kanaler som ger maximal volym, lönsamhet och kvalitet.

 • Oblique Therapeutics

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Bolaget utvecklar en ny typ av antikroppsbaserade läkemedel mot kronisk smärta och metastatisk cancer.

 • Omikai Systems AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Bolaget har utvecklat ett branschanpassat affärsystem i molnet för grafisk industri som ger stöd för hela orderflödet.

 • OssDsign AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  OssDsign AB är ett medicinteknikbolag inom ortopedi som har utvecklat en ny typ av implantat för benläkning. 

 • Ottos Barnmat AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  Försäljning och utveckling av färsk barnmat. Produkterna ska levereras direkt till kundens hem med egen bil.

 • Pastair AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Industri/Transport

  Pastair utvecklar och marknadsför en maskin för kallpastörisering av flytande livsmedel med hjälp av s.k. aktivt syre.

 • Peppster

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Elitidrottstränare behöver system för att planera sina atleters träning och ta del av utfallet. Elitdrottaren har behov av ett enkelt system för att registrera och följa upp sin träning. Peppster har utvecklat en app och en webbaserad tjänst för planering, registrering och analys av elitidrottares träning.

 • PEPTONIC Medical AB (fd Pep-Tonic Medical AB)

  Region: Småland och Öarna Bransch: Life Science

  Peptonic Medical AB har utvecklat en ny topikal salva för behandling av vaginal atrofi, innehållande den kroppsegna peptiden oxytocin som verksam substans. De första kliniska försöken är genomförda med mycket goda resultat.

 • Percepio AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Percepio utvecklar programvara som förenklar utveckling av intelligenta produkter – exempelvis digitala-tv boxar, mobiltelefoner, bilar, tåg, industrirobotar och medicinteknisk utrustning. 

 • Pickit

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Pickit erbjuder en global fotomarknad där det går lättare och snabbare att hitta bra bilder. På deras webbplattform kan du starta ett fotouppdrag, be om det foto du vill ha och låta världen skapa det. Bolaget har ett långtgående samarbete med Microsoft som går ut på att dess bildtjänst är integrerad i de senaste versionerna av Word och Powerpoint.

 • Pila Pharma AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Utvecklar en ny klass av oralt aktiva läkemedel för behandling av nydiagnosticerad typ 2 diabetes.

 • Plejd AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Plejd utvecklar och säljer styrsystem för underhållning och komfortelektronik. Plejd möjliggör för användaren att styra och automatisera hela sin elektroniska omgivning såsom ljud&bild, belysning, säkerhet, klimat, media etc. från sin smartphone eller tablet. 

 • Plotagon AB

  Region: Stockholm Bransch: Industri/Transport

  Plotagon har utvecklat en tjänst som gör det möjligt för vem som helst att skapa en animerad film utifrån ett skrivet manus. 

 • Pocada AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Pocada har utvecklat TWOSELL som är ett unikt, säkert och enkelt sätt att öka er omsättning, kundnöjdhet och antal återbesök. 

 • PP7 Affärssystem AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  PP7 Affärssystem har under ca 20 år utvecklat affärssystem för nischen Projektföretag; dvs. för byggare, installatörer, konsulter, serviceföretag, enstyckestillverkare med flera.

 • Presscise

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  PressCise utvecklar en ny typ av effektiva kompressionsbandage, som används för att behandla kroniska bensjukdomar såsom åderbråck, bensår och ödem.

 • Prifloat AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  Prifloat är ett falubaserat konsultföretag vars verksamhet utgörs av konsultationer inom marknadsundersökningar, relationsmätningar samt projekt- och processmätning. 

 • Proant AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  ProAnt är ett Umeåbaserat bolag som utvecklar och tillverkar antennlösningar för inbyggnad och extern montering. Bolaget jobbar med kundanpassade antenner på en internationell marknad.

 • Promimic AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Promimic är ett biomaterialföretag som arbetar med en ny generation implantatytor baserade på syntetiskt ben. 

 • Proposals Factory AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  ProposalsFactory erbjuder professionella upphandlare ett webbaserat verktyg för att förenkla och kvalitetssäkra samtliga steg från att första kravet formulerats tills dess ett kontrakt med vald leverantör förhandlats och signerats.

 • Protab AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Protab är specialister på bearbetning, svarvning och fräsning och tillverkar detaljer för framförallt hydraulik- och skogsindustrin. En annan viktig del av verksamheten är systemleveranser, där företaget även monterar detaljerna som tillverkats.

 • Psilox AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  Teknologi baserad på ihåliga keramiska sfärer av den kroppsegna substansen kalciumfosfat, som bolaget har patenterat. Fokus initialt ligger inom dentalområdet och medicinapplikationer där sfärerna t.ex. kan agera som bärare av aktiva substanser.

 • Publit Sweden AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Publit är en internetbaserad publiceringstjänst för alla som vill ge ut och sälja böcker. Genom ett lättanvänt gränssnitt kan man publicera både tryckta böcker och eböcker, sälja dem överallt, och samla all försäljningsdata för att utvärdera utgivningen.

 • Qlutter

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Qlutter utvecklar en molnbaserad så kallad Software as a Service-tjänst, som ger arbetsgrupper en metod för att samarbeta bättre, med stöd för både dagliga aktiviteter och långsiktig planering i gruppen.

 • QSO Interferometer Systems AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Bolaget ska utveckla, tillverka och sälja högteknologiska mätinstrument baserat på fotonik för användning i industriella "in-line" processer.

 • Qulsar Sweden AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Qulsar Sweden AB utvecklar och tillhandahåller kretsar och kompletta moduler för synkronisering av telekom- och kraftnätverk enligt standarden IEEE1588.

 • Qvido AB

  Region: Västsverige Bransch: Övrigt

  Qvido.se tillhandahåller Sveriges största marknadsplats för företagsfinansiering såsom fakturaköp och fakturabelåning.

 • Racefox

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Racefox utvecklar ett nytt unikt hjälpmedel baserat på artificiell intelligens för skidåkare och löpare som vill utveckla sin åk- och löpteknik. Det ger åkaren/löparen feedback i realtid för att nå bättre resultat.

 • RaceONE

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  RaceONE utvecklar en app där man kan följa deltagare i lopp via live-tracking och live-streamad video.

 • Rajd SysTech AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Partnerinvest Norr investerar i Piteå-baserade bolaget Rajd SysTech tillsammans med Colmis AB och bolaget entreprenörer. Rajd SysTech har ett system för säkerhet och övervakning av testanläggningar, främst biltester.

 • R-Coms AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  R-coms affärsidé är att utveckla och leverera kvalitetsprodukter som förenklar kommunikationen mellan människor genom Location Based Services samt att koppla ihop mobila enheter och trådlös synkronisering i en gemensam plattform.

 • Realbridge AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

   Bolaget har utvecklat ett smartphonebaserat verktyg som genom scanning av QR-koder skickar säker information och möjliggör synlig registrering i realtid. Verktyget underlättar och effektiviserar rapporteringen vilket i sin tur skapar ordning och säkerhet i kundernas administration.Kunderna finns främst inom branscher med tillgångar utspridda på många platser, exempelvis fastighetsbolag, energibolag mfl.

 • Realisator Robotics AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  Bolaget utvecklar och säljer inspektions- och sökroboten FUMO™. FUMO™ ska assistera vid besvärliga insatser, t.ex rökdykning, genom att gå in i farliga områden och förmedla en lägesbild till insatsledningen.

 • Reclaimit AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Reclaimit utvecklar eftermarknadssystem, reklamationssystem och servicesystem för butikskedjor och e-handlare. På kundlistan finns företag som CDON, SIBA, Expert A/S, Netonnet, MediaMarkt, Teknikmagasinet, Léasy, Wupti, AudioVideo, Samsung, LG, Sony, Electrolux mfl

 • Recondoil

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Industri/Transport

  RecondOil erbjuder en sluten cirkel för användning av industriell smörjolja, baserat på ytkemisk separationsteknik. Genom den unika metoden är det möjligt att dramatiskt förlänga livslängden på smörjolja och därigenom minska förbrukningen med upp till 90 procent. Samma olja kan säljas eller användas om och om igen i ett helt cirkulärt ekonomiskt system

 • Referanza

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Referanza har utvecklat ett verktyg som hjälper företag att få sina nöjda kunder att på ett enkelt sätt rekommendera de positiva upplevelser och produkter de gillar till sina vänner i sociala medier.

 • Resize Design AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Resize Design har utvecklat ett unikt möbelsystem baserad på en pelare som fästs i golv och tak. På denna pelare kan mängder av olika hyllsystem placeras. Bolaget drivs av 24-årige Viktor Lindbäck.

 • Reve AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Reve har utvecklat en plattform för produktigenkänning och produktsök som kopplar samman detaljhandeln med online shopping.

 • ReVibe Energy AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Bolaget erbjuder kunder ett hållbart och miljövänligt sätt att strömförsörja sensorer som innebär minskade kostnader, ökad flexibilitet och ökad pålitlighet.

 • Reztart

  Region: Småland och Öarna Bransch: Life Science

  Reztart är en mellanmålsprodukt som innehåller en unik sammansättning av komplett protein, nyttiga fibrer, långsamma kolhydrater och essentiella fettsyror. 

 • RFND Technologies AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Refinds affärsidé är att utveckla system för klassificering, gradering, sortering och insamling av information från använda och kastade produkter såsom elektronik, batterier och lampor.

 • Rotundus AB

  Region: Stockholm Bransch: Industri/Transport

  Rotundus har utvecklat en övervakningsrobot. Innanför ett tätt sfäriskt skal, som står emot sten, snö och lera, finns plats för olika typer av sensorer och kameror. 

 • Roxen AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Roxen har utvecklat webbaserade redaktionella system samt publiceringssystem som ger tidningar möjligheten att effektivisera produktionen. 

 • SafeTrach AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Utvecklar ny medecinteknisk produkt för att genomföra/underlätta Trachetomi

 • Sally R

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Sally R utvecklar ett nytt system för klimathantering i fastigheter.

 • SARomics Biostructures AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Bolaget säljer service och projekt mot läkemedelsföretag. Information om hur läkemedelssubstans och målmolekyl interagerar med varandra är vital för att snabbt och effektivt utveckla nya läkemedel.

 • Schemagi AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Schemagi erbjuder tjänster för schemaläggning, speciellt för vård och omsorg. 

 • Scint-X AB

  Region: Stockholm Bransch: Industri/Transport

  Scint-X utvecklar "state of the art" scintillatorer som är en komponent i röntgendetektorer. 

 • SeaTwirl AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  SeaTwirl är en ny teknik inom havsbaserad vindkraft som utvecklas av SeaTwirl AB. Företagets vision är att bli en världsledande leverantör av flytande vindkraft. Affärsidén är att producera el till lägre kostnad än andra vindkraftverk genom en enklare konstruktion, enklare installation på plats och billigare underhåll i havet.

 • SenseNode AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  SenseNode utvecklar och säljer energi-övervaknings- och -styr-system för industrin. SenseNodes tråd­lösa och automatiserade system (SEMS) ger oavsett medium enkelt en utförlig bild av energiförbruk­ningen och hjälper kunder att sänka sina energikostnader.

 • Sensic AB

  Region: Stockholm Bransch: Energi/Miljöteknik

  SenSiC introducerar nu en helt ny generation av gassensorer; små, snabba, tåliga och kostnadseffektiva utmanar dessa sensorer etablerade teknologier och erbjuder helt nya möjligheter för styrning av t ex förbränningssystem. 

 • Sensidose Aktiebolag

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Utveckling av läkemedelsdosett för mikrodosering av aktiv substans för att kunna ge en individanpassad dos.

 • SentinaBay AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch:

  SentinaBay äger teknikerna TiSurf® och TribSurf. TiSurf® ger titan nya egenskaper och med det nya appliceringsområden. TiSurf® processen djuphärdar titanet och ger en TiSurf® ytan som är 2-3 gånger hårdare än hårdkrom, hög nötningsbeständighet och låg friktion. TribSurf är en slipmetod på nanonivå som kan appliceras på hårda ytor. TribSurf ger materialets yta ökad nötningsbeständighet och lägre friktion.

   

 • Shings AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  Bolaget utvecklar och står bakom ett nytt koncept för hästskor. Shings hovsko är den enda lösningen på marknaden som tillåter hästen att existera barfota samtidigt som den erbjuds en sko som inte bara erbjuder skydd, men är utvecklad och optimerad för prestation.

 • Showify

  Region: Mellersta Norrland Bransch:

  Showify är både en plattform för videostreaming och ett musikcommunity, där artister från hela världen kan uppträda, sälja biljetter och interagera med sin publik direkt på plattformen.

 • Simpliday AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Simpliday AB utvecklar en app för iOS och Android som förenklar användarens dag genom att samla möten, todos och mail i samma app samt genom att ge användaren förslag på prioriteringar och aktiviteter utifrån dennes beteende.

 • Skandinavisk Ecotech AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Skandinavisk Ecotech (Ecotech) utvecklar, tillverkar och säljer reningsverk för stora och små avlopp. Det är inom segmentet för enskilda avlopp, dvs privatpersoner som bor utanför kommunal anslutning, som marknaden kommer att växa över de närmsta 10 åren i Norden.

 • Skigo AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Handel/Turism

  Skigo är en företag som tillverkar och säljer produkter kopplat till skidåkning, främst vallor men även valltillbehör, stavar, handskar, rullskidor, m m.

 • Smart Video

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Smart Video erbjuder en annonsteknologi (adtech software) för effektivare videoannonsering i digitala kanaler i syfte att öka kundernas onlineförsäljning av sina produkter och tjänster.

 • Smartgrid Networks AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Smartgrid Networks (SGN) är en leverantör inom området Smart Grids, intelligenta nät, för effektivare utnyttjande av producerad el. SGNs kunderbjudande är ett helhetssystem för smart grids, vilket innebär att befintlig teknik för elproduktion, distribution och konsumtion kompletteras med digital kommunikation för styrning, automation och övervakning. 

 • SmartPlanes i Sverige AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  SmartPlanes erbjuder små, lätta och obemannade flygplanssystem (så kallade drönare) som på plats kan generera skalriktiga geotaggade fotokartor över avgränsade områden.

 • Smoltek AB

  Region: Västsverige Bransch: Industri/Transport

  Smoltek är en teknikleverantör som kopplar nanoteknikforskning till industriella applikationer för nästa generation av elektronikkomponenter. Ett spännande resultat som har demonstrerats är förmågan att framgångsrikt odla kolbaserade nanofibrer på substrat av kisel och glas, inom processparametrar och med material som uppfyller kraven i halvledarindustrin.

 • SMP Parts AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  SMP har sedan 1980 utvecklat och producerat grävutrustning till minigrävare, traktorgrävare och entreprenadmaskiner i storleken 1-90 ton.

 • SolarWave AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  SolarWave AB utvecklar och säljer produkter för kemikaliefri rening av dricksvatten. 

 • Solutions for tomorrow AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Life Science

  Mobil röntgen för undersökningar utanför större sjukhus.

 • Spacetime Communication AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  SpaceTime är morgondagens hållbara reseplattform. Stora och små organisationer kan med SpaceTime spara resurser, förbättra miljön och kontinuerligt utveckla ett mer ansvarsfullt resande.

 • Speedment AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Speedment AB är ett mjukvarubolag som har utvecklat ett lättanvänt verktyg för Javautvecklare som gör svarstiderna mer än 100 000 gånger snabbare.

 • Spektrumare AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Handel/Turism

  Spektrumare, under varumärket Spektrum, designar, producerar och distribuerar accessoarer för "mountain life". Den första produkten på marknaden är skidglasögon för alpin skidåkning.

 • Speximo

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Speximo utvecklar ett emulgeringsmedel baserat på stärkelsekorn från quinoa. Tillämpningar finns inom kosmetik, läkemedel och livsmedelsindustri. Med Speximos teknologi kan man producera krämer och salvor med en helt grön profil

 • Spiideo AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Spiideo utvecklar och marknadsför ett system för smidig inspelning, smart analys och enkel delning av film baserat på kommunikation mellan IP-kameror och mobilbaserade mjukvaruapplikationer med fokus på inspelning av fysiska aktiviteter.

 • SpinChem AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Life Science

  Umeåbaserade SpinChem har en unik patenterad produkt, SpinChem®, som används av laboratorier i kemiska processer för att på ett miljövänligare och kostnadseffektivare sätt framställa och rena ämnen som används vid tillverkning av läkemedel, kosmetika, livsmedel etc.

 • Spintso International AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Utvecklar smarta, enkla och säkra verktyg som säljs world wide via distributörer till idrottsdomare. 

 • Sportswik AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Sportswik är en app och mediaplattform som gör alla på en idrottsmatch med en smartphone till en reporter. Med Sportswik-appen är det enkelt att bidra med foton, videoklipp, intervjuer, kommentarer och hejarop.

 • Spotscale

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Spotscale skapar 3D-modeller över byggnader och kvarter med hjälp av nya innovativa scanningsmetoder. Genom effektiva visualiseringslösningar skapas en mycket mer verklighetstrogen och naturlig modell över byggnader än vad som tidigare varit möjligt. Detta underlättar t.ex. stadsplanering och planering av ombyggnationer.

 • Sprint Bioscience AB

  Region: Stockholm Bransch: Life Science

  Sprint Bioscience fokuserar på den tidiga delen av läkemedelsutvecklingen och är unika genom att fokusera på en del i denna process - " lead generation". 

 • Stayble

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Stayble utvecklar en ny behandling mot diskogen kronisk ryggsmärta. Idag finns ingen effektiv behandling förutom steloperation. Med Staybles tänkta behandlingsmetod behövs bara en enda injektion direkt i det smärtande området. Målet är att patienten ska bli smärtfri inom några veckor efter injektionen och att smärtfriheten ska bestå livet ut. Idén skyddas just nu av två patentansökningar.

 • Strossle International AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Strossle är ett mediateknikföretag som utvecklar artificiell intelligens för att hjälpa publicister presentera det mest relevanta innehållet för varje användare. Detta ger fler besökare, fler sidvisningar och högre intäkter.

 • StudyBee

  Region: Skåne Blekinge Bransch:

  StudyBee utvecklar en tjänst för Google Classroom där läraren individanpassa och betygsätta elevuppgifter.

 • Sustainable Cards Holding AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Industri/Transport

  Sustainable Cards utvecklar, tillverkar och säljer miljöattraktiva "plastkort i trä", vilka kan användas som t ex nyckelkort till hotell eller presentkort.

 • Sustainalube

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Sustainalube AB utvecklar en helt ny typ av miljövänliga smörjmedel på marknaden.

 • Swedish Algae Factory

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Swedish Algae Factory utvinner med kiselalger som råvara ett nanoporöst material från dessa alger, som när det appliceras på solpaneler ger en ökad effektivitet. Första testerna i laboratoriemiljö tyder på en betydande effektivitetsökning.

 • Svenska Aerogel AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  Svenska Aerogel utvecklar och tillverkar miljövänliga och återvinningsbara aerogelmaterial för en rad industriella applikationer. 

 • Sweratel AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Sweratel utvecklar och marknadsför Radio Access Nätverk system baserat på WiFi standard för att erbjuda lösningar för mobilt bredband för utomhusbruk och på platser med behov av förstärkt kapacitet för mobilt dataanvändande. WiFi tekniken, som komplement till 3G och 4G mobil access nät, är nödvändigt för att klara den ökade användningen av smarta telefoner.

 • Syndigate AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Syndigate AB utvecklar och säljer tjänsten Content Central som är en marknads- och distributionsplattform av redaktionellt material, från skribenter till medier (B2B).

 • Tailtrade AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Tailtrade är en patentsökt molntjänst som skapar nya förutsättningar för effektivisering och kraftigt sänkta hanteringskostnader för inköpande organisationer. 

 • Taxijakt AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Taxijakt AB erbjuder en tjänst där kunden kan boka taxi direkt via applikation i mobiltelefonen. 

 • TBS Yard AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Övrigt

  TBS Yard AB erbjuder en unik kompetens inom design och konstruktion av kompositprodukter. 

 • Techinova AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Energi/Miljöteknik

  Techinova erbjuder en egen utvecklad systemlösning Techinode™ för automation, kommunikation, styrning och övervakning. 

 • Techship AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Techship säljer och distribuerar komponenter och tjänster för trådlös kommunikation i industriella produkter och applikationer till kunder på en global marknad.

 • Teknikutbildarna i Norden AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Övrigt

  Bolaget erbjuder lärarledd utbildning och e-learning för teknikföretag. Egna kurslokaler finns i Sundsvall, Sandviken och Solna. Bolaget har utsetts till DI Gasellföretag två gånger (2011 och 2012).

   

 • Telcred AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Telcred utvecklar, tillverkar och säljer en lösning baserat på NFC teknologi för off-line accesskontroll.

 • Tempus Information Systems AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Tempus tillhandahåller ett etablerat system för närvaroregistrering, speciellt anpassat för förskole- och fritidsverksamhet.

 • The Local Europe AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Den annonsfinansierade nyhetskanalen The Local erbjuder dagliga lokalnyheter och communities på engelska i länder där engelska inte är modersmål.

 • TheLoop54 Group AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Molntjänsten Loop54 är en intelligent produktsökmotor för ehandelsplatser som lär sig vad kunder menar i sitt sök redan efter första sökningen. Tjänsten förstår abstrakta kopplingar mellan olika produkter och kan därför automatiskt hitta synonymer, lära sig nya ord och visa rätt produkter i rätt sortering för varje sökfras.

 • Touchtech AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Touchtech utvecklar mjukvarulösningar för stora interaktiva pekskärmar för presentationer i showrooms- och butiksmiljöer. Med Touchtechs teknik blir det möjligt att snabbt och smidigt flytta, förstora och vrida på olika bilder och dokument samtidigt över skärmen.

 • Trackoptic Sweden AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Övrigt

  Bolaget utvecklar och säljer molnbaserade supportverktyg för planering och uppföljning av underhåll för järnvägs-, industri- och transportsektorn.

 • Treehotel AB

  Region: Övre Norrland Bransch: Handel/Turism

  Treehotel, som är beläget i Harads vid Luleälven, erbjuder exceptionell boendeupplevelse i moderna arkitektdesignade trädrum till kunder från hela världen.

 • Tridentify AB

  Region: Västsverige Bransch: Life Science

  Tridentify har utvecklat ett patenterat system med senaste teknologi för realtidsuppföljning och kvalitetssäkring av blodpåsar som första produkt.

 • Triomed AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: Life Science

  Triomed är ett medicintekniskt bolag som sedan starten 2005 utvecklat en ny metod för kontinuerlig dialysbehandling för patienter med njursvikt.

 • Trustcruit AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Trustcruit är ett verktyg för att samla in feedback från kandidater i rekryteringsprocessen, för att skapa bättre rekryteringsprocesser. Helt automatiserat där kunden får feedback och kan lägga all tid på att analysera och jobba med förbättringsarbete.

 • Umecrine Cognition

  Region: Övre Norrland Bransch: Life Science

  Umecrine Cognition utvecklar läkemedel mot neurologiska störningar i det centrala nervsystemet, CNS som orsakas av endogena CNS-aktiva steroider (GABA-steroider).

 • Umefast AB

  Region: Övre Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Sedan 1991 har Umefast levererat systemlösningar för fastighetsbranschen till en rad olika statliga, kommunala och privat förvaltningsbolag runt om i Norden.

 • Upcor

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Morabolaget Upcor utvecklar portalen Tillsynen.se, ett nytt digitalt arbetssätt för kommunal tillsyn vad gäller försäljning av bland annat alkohol och tobak.

 • W4P Waves4Power AB

  Region: Västsverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Waves4Power utvecklar och säljer nyckelfärdiga vågkraftsparker. Vårt koncept är överlevnad, servicebarhet och lönsam energiproduktion.

 • Vargspåret AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Handel/Turism

  I bästa ski in ski out läge etablerar Säfsen Resort tillsammans med Almi Invest och ett antal övriga externa investerare 200 nya bäddar. Boendet står färdigt till vintersäsongen 2015/2016.

 • Wavy

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  Visbybaserade Wavy har utvecklat ett molnbaserat bokningssystem för frisörer.

 • VBN Components AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Industri/Transport

  VBN Components 3D-printar nötningståliga metallkomponenter vilket ger längre livslängd, bättre prestanda, lägre miljöbelastning och stora designmöjligheter. VBNs patenterade friformningsteknik går under varumärket Vibenite(R).

 • Vehco AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Vehco erbjuder IT-lösningar som kontrollerar och sänker kostnaderna för operatörer av fordonsflottor.

 • WeMatter AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Wematter är först i Sverige med att erbjuda en liten och billig 3D-skrivare för professionellt bruk. Skrivaren ger kunden tillgång till 3D-utskrifter på samma enkla sätt som man får pappersutskrifter. På kundlistan står redan företag som Väderstad-verken, Axis, Gunnebo, JCDecaux, och Combitech.

 • Verifyter AB

  Region: Skåne Blekinge Bransch: IT/Kommunikation

  Verifyter utvecklar PinDown, ett mjukvaruverktyg som automatiskt hittar och analyserar testfel i samband med utveckling av komplexa system.

 • Versasec AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Versasec AB utvecklar produkter för IT-säkerhet med hjälp av kryptering, PKI och smarta kort. 

 • weZupport Europe AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: IT/Kommunikation

  weZupport har utvecklat arbetssätt och lösningar för nätbaserade möten och utbildningar där weZupport samverkar, paketerar och återförsäljer produkter från marknadsledande leverantörer. 

 • Videofy

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Videofy är ett verktyg för att skapa, publicera och tjäna pengar på videos i sociala medier, t ex bloggar. 

 • Videquus

  Region: Västsverige Bransch:

  Videquus utvecklar ett intelligent övervakningssystem för hästar.

 • Vindmark Group AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: Energi/Miljöteknik

  Bolagets affärsidé är att tillverka och sälja innovativa vindkraftverk med höga och kostnadseffektiva torn i kombination med längre rotorblad till tredje part eller till egenfinansierade projekt. Vindmark kontrollerar hela värdekedjan från prospektering till konstruktion och uppförande av vindkraftverk.

 • Winningtemp AB

  Region: Västsverige Bransch: IT/Kommunikation

  Företaget erbjuder ett unikt digitalt verktyg för att se utveckling och välmående i realtid.

 • Wint Group AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Wint är en fullservice byrå inom ekonomi som hanterar allt från att starta bolag, redovisa siffror och hjälp med deklaration, till att göra bokslut.

   

 • Virtual Gym Sweden AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Life Science

  Företaget har utvecklat tjänsten MyMOWO, som gör att du kan träna hemma på dina villkor. Du skall kunna röra på dig och må bra, oberoende av klockslag och geografisk plats.

 • Virtusize AB

  Region: Stockholm Bransch: IT/Kommunikation

  Det enskilt största problem konsumenter upplever när de handlar kläder på nätet är att hitta rätt storlek och passform. Virtusize har byggt en unik och intuitiv lösning som gör att användare på ett enkelt och exakt sätt kan hitta och köpa kläder som de vet passar dem.

 • Vissla i Norden AB

  Region: Norra Mellansverige Bransch:

  Vissla erbjuder tekniska och fysiska platser där människor kan skapa relationer. Vissla är till för öppna människor som värdesätter alla typer av relationer just för att Vissla gör det på deras villkor – på den säkerhetsnivå de önskar och relationer för alla olika faser i livet.

 • Xavitech AB

  Region: Mellersta Norrland Bransch: Industri/Transport

  Företaget tillverkar pumpar där den traditionella elmotorn bytts ut mot en egenutvecklad motor med längre livslängd. Ett intelligent styrsystem ingår som gör att användaren kan mäta tryck och flöde i pumpen.

 • Xintela AB

  Region: Småland och Öarna Bransch: Life Science

  Xintela är ett biomedicinskt företag i Lund som utvecklar stamcells-teknologi för att reparera ledbrosk hos patienter med ledsjukdom som artros, degenerativ disksjukdom samt sportskador och även för reparation av skadat ledbrosk i hästar och hundar.

 • XMReality AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  XMReality utvecklar högteknologiska IT-lösningar och lanserar nu produkten XMExpert som möjliggör experthjälp på distans för underhåll av avancerade tekniska anläggningar inom bland annat kärnkrafts-, tillverknings- och fordonsindustrin. 

 • Xore

  Region: Övre Norrland Bransch: Industri/Transport

  Xore utvecklar och säljer analysatorer till anrikningsverk inom gruvindustrin.

 • Yobber AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: IT/Kommunikation

  Yobber vänder upp och ner på rekryteringsprocessen. Sociala medier och Big Data har lett till att CV och personliga brev inte håller längre, varken för arbetsgivare eller arbetsökande.

 • Zeroparallax

  Region: Mellersta Norrland Bransch: IT/Kommunikation

  Årebolaget Zeroparallax utvecklar en helt ny kameralins för virtual reality (VR), som löser ett problem som hela VR-branschen brottas med. En VR-film med dagens teknik består av bilder från många olika kameralinser, där varje lins fångar en liten del av den 360-graders vy som eftersträvas. Då går det inte att undvika att det blir små skarvar, så kallad parallax, mellan varje film. Detta påverkar kvaliteten på filmen och därför måste VR-producenterna lägga stora resurser på att "sy ihop" bilderna, så att filmen blir utan skarvar. Med Zeroparallax nya patenterade kameralins får man fram en högupplöst, helt "skarvfri" 360-graders film som går att visa direkt.

 • Zoomability AB

  Region: Östra Mellansverige Bransch: Life Science

  Företaget utvecklar och säljer under varumärket [zoom]camp terränggående, eldrivna enmansfordon som skapar rörelsefrihet och användarglädje. 

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook