Nu drar vi igång Innovate Passion

Var med och uppmuntra och inspirera unga kvinnor och välja entreprenörs- och/eller en teknikkarriär.

Den 10-11 e april kommer 60 utvalda unga kvinnor i ålderna 15-19 år få möjligheten att samlas på ett stort tvådagarsevent för att undersöka tekninska möjligheter och vad de kan åstadkomma med teknik inom deras intresseområden.

Bakgrunden till eventet är att det är betydligt färre kvinnor som driver företag och kommer med innovationsidéer än män T.ex. finns många hästintressserade tjejer, men det kommer för få innovationsidéer på nya sätt att använda befinliga produkter, ny och bättre design på utrustning, andra typer av material eller nya tillbehör.

Vi kommer därför att genomföra ett event där unga kvinnor får testa på olika tekniker såsom Quirkbot, kreativ programmering, VR, 3D-Scanning och Makey Makey och ta fram idéer på innovationer tillsammans med affärsrådgivare och företagare.

Efter eventet erbjuds bl.a ett entreprenörsprogram, affärsidéträffar, arbetsyta och nätverksmöjligheter om de vill fortsätta utveckla sin idé efter sitt deltagande i eventet.

Vad är målet med satsningen?
Deltagarna skall efter eventet ha fått ökad kunskap och insikt om vad de kan åstadkomma med teknik inom deras intresseområde. De har tagit fram förslag på nya idéer till teknik/innovationsområden eller yrken baserade på sin passion samt ha skapat en fysisk och en digital plattform för nätverkande och tekniska resurser.

Hur kan du som befintlig företagare bidra?
Uppmuntra och inspierera unga kvinnor att välja entreprenörs- och/eller en teknikkarriär. Var med, var nyfiken och stöd de unga kvinnorna i att ta fram idéer på innovationer dag två den 11 e april. Vi söker också fler partners, som vill bidra med kompetens, produkter eller finansiera eventet.

Vilka står bakom projektet?
Almi Företagspartner är projektkoordinator och genomför eventet i samarbete med Blekinge Business Incubator och Kreativum Science Center i samverkan med Blekinge Tekniska Högskola. Finansieras av Vinnova.

Läs mer och anmäl ditt intresse här>>

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn