Budgetmallar för ditt företag

Om du ska komma igång med eget företag eller om du ska göra budget i ett mindre, igångvarande företag kan du ha stor nytta av Almis budgetmallar. Steg för steg gör du en färdig budget.

Är du i ett tidigt stadium av funderingar på eget företag eller helt enkelt vill göra en grov bedömning av företagsidén, kan du använda Lönsamhetskalkyl – snabbtest.

Planerar du ett nytt, mindre företag kan du lämpligen använda Almis resultat- och likviditetsbudget. Välj att enbart göra resultatbudget med kapitalbehov och finansiering eller gör dessutom en likviditetsbudget. Du får instruktioner som är anpassade till ditt val av företagsform.

Vill du ha ett mer omfattande underlag från ditt budgetarbete kan du välja Almis budgetmall. Du gör ditt budgetarbete på ett enda arbetsblad och får delbudgetarna på egna flikar för granskning och utskrift. Almis budgetmall ger månadsvis resultatbudget, likviditetsbudget och förenklad balansbudget och naturligtvis helårsbudget för ett eller två år. Almis budgetmall är avsedd för nystart av företag men kan vara användbar även för mindre, igångvarande företag.

Låsta mallar – läs instruktionerna

Våra mallar är skyddade eftersom de innehåller formler och funktioner. Använd mallarna enligt beskrivningen som finns under fliken "Instruktion" i varje mall. Du behöver alltså inte låsa upp mallarna. Obs! Mallarna är gjorda för Excel så du behöver Excel för att kunna använda dem.

Kontakt för frågor om budgetmallarna: ake.olsson@almi.se

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube