Almi satsar på seminarier med tunga namn från näringslivet

Under hösten har Almi bjudit in några av näringslivets kändisar för att inspirera företagen i Dalarna och Gävleborg att fortsätta växa.

Varje månad under hösten kommer innebära ett besök av ett tungt namn från näringslivet. Anna Rosengren, rådgivningschef på Almi GävleDala, är initiativtagare till seminarieserien.

− När Almi träffar företag så undersöker de vad företaget behöver för att komma vidare och växa mera. Vi träffar många företagare så vi har gjort ungefär 600 behovsanalyser under ett och ett halvt års tid, berättar Anna Rosengren. När vi gjort de här behovsanalyserna så har vi sett att många företag har liknande utmaningar. Det handlar ofta om marknadsföring och affärsutveckling men också organisationsutveckling och framtidstrender. Det är de här gemensamma frågorna som ligger till grund för höstens seminarieserie, säger Anna Rosengren och fortsätter.

− Vi är glada att kunna erbjuda företagsledare i Dalarna och Gävleborg en sådan här chans. Man kommer kunna ta del av mycket erfarenhet och kunskap genom seminarierna. Tanken är att de ska ge en injektion av inspiration till hur man kan ta nästa steg i sitt eget företagande. Vi har möjlighet att göra det inom ramen för projektet Fler hållbara företag i tillväxt, där vi bland annat tittar på företagsledare och deras viktiga roll i utvecklingen av företag. Vi vill helt enkelt inspirera ledarna att ta sina företag så långt de kan.

 

Välkomna att besöka följande seminarier under hösten:

Susanne Liljenberg

Susanne Liljenberg är grundare av inredningskedjan Granit, med närmare 30 butiker i Sverige, Norden och Tyskland. Hon kommer att tala om hur du går från dröm till verklighet och bygger upp ett tydligt och lönsamt varumärke med hållbar utveckling. För att lyckas har hon haft koll på sin målgrupp, var de finns och vad de vill ha. Hon gar vågat vara tydlig genom att våga välja bort och våga välja till. Susanne kommer att inspirera dig till att våga ta tydliga beslut för att nå din fulla potential.

Anmälan
31 augusti - Gävle

 

Alexander Bard

Alexander Bard är en välkänd filosof, debattör, musiker och författare som pratar om hur spelreglerna i dagens IT-samhälle, såväl som den ekonomiska spelplanen, ändras när vi nu har gått från att passivt ta emot framtiden till att aktivt vara en del av den. Denna inspirerande och omvälvande föreläsning ger dig insikt i hur omvärldsförändringarna påverkar dina möjligheter att göra affärer.

Anmälan
5 september - Gävle
6 september - Borlänge

 

Azita Shariati

Azita Shariati är VD på Sodexo, ett företag med 8000 anställda och en omsättning på 3,8 miljarder kr. Hon är en superkändis i näringslivet s mångfaldigt prisad för sitt ledarskap, bland annat som mäktigaste kvinna, mäktigaste direktör och superkommunikatör. Azita kommer prata om hur mångfald och jämställdhet bidrar till bättre resultat för företaget, hur det blir lättare att rekrytera och behålla kompetens. Sitt ledarskap beskriver hon som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Denna föreläsning kommer att ge dig nya perspektiv på hur du kan forma din organisation för framtiden.

Anmälan
12 Oktober - Borlänge
14 november - Gävle

 

Pär Granqvist

Pär Grankvist är en av Sveriges främsta och mest inspirerande hållbarhetsexperter, kolumnist i Sydsvenska Dagbladet och medverkar regelbundet i SVT. Han säger "Hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på hållbarhet." Han kommer att på ett inspirerande sätt prata om hur våra företag påverkas av marknadens ökade intresse för en bättre värld och hur företag bäst drar nytta av kundernas engagemang.

Anmälan
17 oktober - Gävle
21 november - Falun

 

Thomas Ek

Thomas Ek byggde OBH Nordica, ett varumärke som snabbt blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Ingredienserna i framgångsreceptet var innovation, design, snabbhet och kraftfull marknadsföring. Med en ständig fokus på vad marknaden vill ha – rätt produkter, vid rätt tillfälle och i rätt antal har han lyckats driva trender. Föreläsningen kommer att ge dig en känsla av att ha upptäkt ett snabbspår till framgång.

Anmälan
5 december - Borlänge
6 december - Gävle

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på Linkedin

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på Linkedin