"Det handlar om att våga"

Phoneix hade precis fått upp farten i sin första butik i en liten friggebod, perfekt placerad utanför ett riktigt shopping-mecka när de plötsligt fick veta att de var tvungen att flytta då bygglovet inte tillät den typen av byggnad.

Phoneix
– En stor del av intäkterna försvann över en natt, säger Oscar Byhlinder, grundare av Phoneix. Det telefonsamtalet kunde ha fått den bäste på fall. Men Oscar ser möjligheter där andra ser problem. Idag stoltserar företaget med elva butiker, från Falkenberg i söder till Umeå i norr.
– När jag sålde telefoner i butik fanns det en del brister i hur kundservice vid framförallt reparationer hanterades. Det fanns ingen aktör som erbjöd reparation och service. Affärsidén är enkel. Det ska vara lätt att hitta butikerna, lätt att lämna in mobiltelefonerna eller läsplattorna för reparation och det ska gå snabbt att få tillbaka dem. Proffsigt, tryggt och med riktigt bra garantier. Fokus på kvalitet i hela kedjan har lett till att de nyligen blev auktoriserade av Samsung, en viktig milstolpe i bolagets historia.
– Vi gör något som det finns ett stort behov av och jag vågar säga att vi har väldig nöjda kunder. För mig handlar företagande om att våga och vi har lärt oss under hela resan. Om du tror att du ska kunna allt om allt innan du startar ett företag så kommer du nog aldrig igång

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn