”Fokus ligger på kundens behov”

Världens kanske modernaste akutsjukvård finns i Sverige. Några av världens främsta ambulanser och utryckningsfordon produceras i Laholm. Nilsson Special Vehicles har haft sitt säte här sedan starten 1945 och bygger ultramoderna ambulanser på Volvos XC90-modell.

Nilsson Special
– Vi har frågat vad ambulansförarna behöver och byggt en rymligare ambulans där sjukvårdspersonalen kan sitta bältade hela tiden och ändå utföra akut sjukvård. Säkerheten och tryggheten gjorde att valet föll på Volvo XC90, säger Karl Justh, vd på Nilsson Special Vehicles. Lastvikten är kritisk i en ambulans och företaget har lagt miljoner i utvecklingskostnader för att ta fram ett ambulansskåp i kolfiber. Den satsningen har Almi Halland stöttat med utvecklingscheckar och ambulansen har sålts till Sverige, Norge, Holland och Schweiz. Nilsson Special Vehicles har genomgått en företagsresa de senaste åren. Från att erbjuda kunderna vad företaget producerar så producerar de nu efter kundens önskemål. Karl Jusths erfarenhet från marknadssidan har satt kunden i fokus.
– Vi har vunnit många upphandlingar tack vare vårt fokus på kundens behov. Som gammal tävlingssimmare är jag alltid resultatorienterad och för mig är framgång den största drivkraften. Att nå framgång handlar om förmågan att skapa, utveckla och behålla kundrelationer. Kundnöjdheten är a och o och vi måste hela tiden utvecklas med marknaden, sitter vi still i båten blir vi förbiåkta

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn