Finalister Årets innovation 2018

För andra året i rad delar Almi och Science Park ut utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län på Jönköpingsgalan. Priset syftar till att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet och belönar kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken.

På Jönköpingsgalan den 21 april står det klart om det är Bondtech, Trustcruit AB eller Sellamigo som tar hem utmärkelsen.


Utmärkelsen Årets innovation delas ut till en person eller ett företag med max 250 anställda som har tagit fram en kreativ och nyskapande tjänst eller produkt, som är kommersiellt gångbar eller skapar en stor samhällsnytta.

Efter ett digert juryarbete har tre finalister valts ut bland de nominerade och vinnaren presenteras på Jönköpingsgalan den 21 april.

De tre finalisterna till Årets innovation i Jönköpings län 2018 är:


Finalist 1:
Bondtech Dual Drive Extruder - Martin Bondéus, Bondtech

bondtech

Bondtech har utvecklat en helt ny typ av materialmatare till 3D-skrivare, som avsevärt ökar prestandan såväl i hastighet som ökad kvalitet på utskriften. Produktens förmåga har uppmärksammats i hela världen och försäljning sker nu till mer än 40 länder. Bolaget uppvaktas dessutom av världsledande tillverkare som vill montera Bondtechs extruder redan i fabrik.

 

Finalist 2:
Sadelregister - Karolina Malmlöv, Sellamigo

sellamigo

Hästsadlar är stöldbegärliga produkter och Sellamigo har genom en unik tjänst möjliggjort för enkel registrering både vid nyproduktion och eftermarknad vilket kommer minska stölderna. Ett starkt team med spetskompetens står bakom tjänsten som har fått bra respons från användare. Tjänsten ger flera mervärden till främst sadeltillverkare men även privatpersoner, återförsäljare och försäkringsbolag och erbjuds redan på en internationell marknad.

 

Finalist 3:
Trustcruit - Simon Werner-Zankl och Annie Grönblad, Trustcruit AB

trustcruit

Trustcruit är ett unikt verktyg för att automatiskt samla in feedback från kandidater i en rekryteringsprocess. Bolaget har på kort tid tagit stora kliv i att få betalande kunder som använder verktyget för att förbättra sin rekryteringsprocess. Trustcruit har lyckats med att sätta en helt ny standard för hur man mäter kandidatupplevelsen och förfogar över en mycket stor jämförelsedatabas för kandidatupplevelsen. Tjänsten finns nu i 6 länder och har data från över 1 miljon kandidater vilket ger en stor vidareutvecklingspotential.

 

På Jönköpingsgalan 2017 togs utmärkelsen emot av Inventech Europe AB för sin tjänst Coloreel, i hård konkurrens med Cind och Innovative Health Sweden AB.

Följ oss

Följ oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång per månad får du information om aktuella aktiviteter och annat som rör företagande.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev