Vinnaren av SKAPA innovationspris 2017 är utsedd!

Anders Nyberg, CIND AB är årets vinnare av SKAPA-priset i Jönköpings län för idén TimSpect.

TimSpect är en avancerad stereokamerateknik för automatisk mätning som effektiviserar kostsam manuell virkesmätning och ökar flödet genom industrin.

Det handlar om SKAPAs innovationspris som är årets största händelse och en viktig stimulansfaktor för innovatörer och uppfinnare.

Från vänster: Anders Nyberg och Marcus Schelin (vd) Cind AB samt Landshövding Håkan Sörman.


Det prestigefyllda innovationspriset delades ut av landshövding Håkan Sörman i samband med en högtidlig ceremoni på Residenset i Jönköping.

Juryns motivering
Genom att ta avancerad militär bildbehandlingsteknologi (som används för att identifiera missiler) och göra en civil tillämpning av den, har Cind AB lyckats förändra en hel bransch.
Traditionellt har virkesmätare manuellt mätt stockar och timmerlaster. Nu kan de med hjälp av stereokameror mäta volymen på en hel timmerbil på nolltid. Innovationen kan användas på många fler områden i framtiden vilket bl a kommer att optimera logistikflöden.

Går vidare till den nationella tävlingen
Länsvinnaren av SKAPA-priset får, utöver Almis regionala pris på 15.000 kr, ytterligare 10.000 kr från Stiftelsen SKAPA samt deltagande i den nationellt prestigefyllda tävlingen.
De nationella vinnarna delar på en total prissumma på 550.000 kr och presenteras på mässan Eget Företag i Stockholm den 9 november.

Om SKAPA priset
SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter.

SKAPA finansieras av Almi Företagspartner, Agne Johanssons minnesfond, SEB, Stockholms-mässan och Vinnova.

www.stiftelsenskapa.se

Följ oss

Följ oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång per månad får du information om aktuella aktiviteter och annat som rör företagande.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev