Vinnaren av Årets innovation är...

...Joakim Staberg på Inventech som tagit fram världens första digitala trådfärgningsmaskin.

årets innovation

Juryns motivering

Genom en briljant idé hemma i vardagsrummet hos sin mamma fick denna entreprenör en vision om att förändra en hel bransch. Årets innovation möjliggör inte bara nya uttrycksformer för designers - den effektiviserar också produktionen och minskar miljöpåverkan i en hel industri. Efter många års slit har lösningen, som kommer att revolutionera sin bransch, lanserats. Ett vinnande koncept för världens alla textilkonsumenter.


Priset delades ut av Almi, Science Park och Region Jönköpings län på Jönköpingsgalan.

 

"Magisk" tråd

Joakim Staberg är entreprenören från Jönköping som under många år utvecklat det som kallas för den "magiska" tråden Embroline i sitt bolag Coloreel. Det magiska är att brodyrtråden färgas samtidigt som tråden används i brodyrproduktionen. 

Det är tack vare Coloreels programvara som man kan mata in de färger och olika effekter som ska broderas. På så sätt behöver man bara en trådrulle istället för att byta mellan massor av rullar i olika färger och nyanser som man gör idag.

Det har varit en lång resa men intresset från branschen har varit stort och många hävdar att produkten kommer att revolutionera hela brodyrbranschen.
 


Följ oss

Följ oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång per månad får du information om aktuella aktiviteter och annat som rör företagande.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev