Kundreferenser

Vi har många nöjda kunder med framgångsrika företag. Här träffar du några av dem.

 • Axelent checkar in i Brasilien

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag

  I kontakterna med Enterprise Europe Network blev Axelent Wire Tray tipsad om att söka Tillväxtverkets internationaliseringscheckar för sin satsning i Brasilien.

 • Alla kan släcka med brandsläckarvagnen

  Region: Jönköping Kategori: Innovativ idé, Rådgivning

  Ett snabbt ingripande kan rädda liv när det börjar brinna. Men en genomsnittlig brandsläckare väger 16 kilo, vilket innebär att en stor del av befolkningen har svårt att lyfta den.

 • Centralbageriet – nybakat bröd gör dig glad

  Region: Jönköping Kategori: Starta företag, Rådgivning

  Det är något magiskt med bagerier. Lukten av nybakat bröd gör något med människors humör. Man blir glad, så enkelt är det. Och två som satsar helhjärtat på att sprida denna glädje är Markus Burén och Tomas Rönnerfors som nyligen tog över det klassiska Centralbageriet i Huskvarna.

 • Spännande upplevelser med tryggheten i eget boende

  Region: Jönköping Kategori: Starta företag, Rådgivning, Lån

  Att åka bort men ändå vara hemma. Att kombinera nya spännande upplevelser med tryggheten i eget boende. Våra resvanor är olika. Vill du ha smidighet, flexibilitet och äventyrslusta? Eva Oscarsson och Daylight Husbilar ser till att din längtan efter upplevelser kan ta dig dit du vill.

 • Dreamlogistics - e-handel från insidan

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag, Rådgivning

  Idag handlar nästan alla på nätet. Du också - eller hur? Men har du någon aning om vad som egentligen händer när du klickar på köpknappen? Dreamlogistics i Habo har full koll och hjälper svenska e-handlare att lagerhålla, packa och leverera produkter av alla tänkbara typer och storlekar.

 • Ledarutvecklingsprogrammet Lift

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag

  Kristofer Flood driver och deläger företaget FS-Service AB som är verksamt inom ventilation, värme, kyla och energi. Han deltog i Lift och både han och hans anställda har sett positiva förändringar sedan dess.

 • Gnosjö gängteknik – kvinna i mansdominerad bransch

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag, Rådgivning

  Företagande handlar om en mängd egenskaper som ska samverka. Vilja, kunskap, tålamod och affärssinne är några. Men det handlar också om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. 

 • Hultsteins kylaggregat sparar pengar och miljö

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag

  Sedan 1960-talet har företaget utvecklat och sålt kylaggregat till lastbilar. Tekniken skiljer sig från konkur­renternas och bygger på hydrauldrift, något som sparar både pengar och minskar påverkan på miljön. Med hjälp från Almi satsar företaget nu på att förfina tekniken och nå nya marknader.

 • Italienska viner från Anneberg

  Region: Jönköping Kategori: Starta företag, Rådgivning, Lån

  Cesarino Gobbi är uppväxt i Marcheregionen i Italien och det är också därifrån han importerar merparten av sina viner. Sedan 2008 driver han eget företag och sedan april 2014 jobbar han heltid i bolaget som bär hans namn.

 • Jonas Ihreborn AB - möbler på småländska

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag, Lån

  Jonas Ihreborn AB är något så ovanligt som ett möbelföretag med egen tillverkning i Småland. För 30 år sedan hade ingen lyft på ögonbrynen, men idag är det något unikt.

 • Inredning i fokus hos Kreativa Kvadrat

  Region: Jönköping Kategori: Starta företag, Utveckla företag

  Att jobba som inredare är en dröm för många, men för Åsa Andreasson är det i allra högsta grad verklighet. Hon har jobbat med inredning i olika former i nästan 20 år, och det senaste året i egna företaget Kreativa Kvadrat.

 • Made in Italy

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag

  Kläddesignföretaget Li Vess tog hjälp av Enterprise Europe Network för att hitta tillverkare i Italien.

 • Företag lyfter med LIFT

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag

  De tolv företagarna tillhör vitt skilda branscher men strävar alla efter att utveckla sina bolag. De tillhör årets upplaga av Almis ledar- och företagsutvecklingsprogram LIFT och framtidsutsikterna är ljusa. Enligt statistiken växer nio av tio företag efter utbildningen.

 • Nebiha Björkhag – innovationernas mästare

  Region: Jönköping Kategori: Innovativ idé

  Blandar du en ohejdad nyfikenhet på att lösa problem med en vidunderlig utsikt över Vättern så får du en idéverkstad.

 • Netpublicator drivs av tydligt produktfokus

  Region: Jönköping Kategori: Innovativ idé, Utveckla företag

  Netpublicator har aldrig varit ett traditionellt IT-konsultbolag. Istället för att sälja tjänster har bolaget alltid haft ett tydligt och starkt produktfokus.

 • Nordic Refinance går som tåget

  Region: Jönköping Kategori: Lån

  För en del entreprenörer är det inget konstigt att kasta sig mellan olika branscher. Från datorer och ekonomi hamnade Mikael Zagerholm och Tor Hansen i tågbranschen 2010 när de köpte Nordic Refinance.

 • Design och funktion i perfekt harmoni

  Region: Jönköping Kategori: Innovativ idé

  Ett sfäriskt planteringskärl i sandformat gjutgods i aluminium föroffentliga miljöer kan tyckas som ett något udda projekt för två kreatörer från reklambranschen.
  – Vi ville utmana oss själva och lämna komfortzonen, berättar Susanne Flodin och Marie Fernström.

 • Med hela Gnosjöandan i ryggen

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag

  Qtech Group är ett företag som tar tillvara på den enorma företagsamhet som finns i Gnosjöregionen och med ett starkt nät av yrkesskickliga underleverantörer i ryggen satsar nu det unga bolaget mot nya marknader.

 • Att källsortera läkemedel är rätt medicin

  Region: Jönköping Kategori: Innovativ idé, Utveckla företag

  Överblivna läkemedel hos äldreboenden, vårdcentraler eller privata företag är ett problem. Dels utgör de en säkerhetsrisk och dels är det ett miljöproblem. Det vill Dag Malgeryd ändra på. Med sin innovation Recarebox tar han hand om allt från hämtning till destruering.

 • Speedtool lämnar inget åt slumpen

  Region: Jönköping Kategori: Lån

  På Speedtool i Habo har kvalitet och noggrannhet alltid varit viktigt. Det gör att företaget idag kan jobba med några av Sveriges mest krävande kunder.

 • Tectorius – marknadsledande inom tak- och tätskiksbehandling

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag, Lån

  Taken på våra hus ska skydda oss från väder och vind. Därför måste de vara täta och tåla regn, snö, stormvindar, kyla och allt annat väder som drabbar oss i Norden.

 • Sagan blev verklighet för Tusen och en katt

  Region: Jönköping Kategori: Lån

  När veterinärkliniken Tusen och en katt startade var en investering i modern röntgenutrustning en nödvändighet. Banken hade inte möjlighet att ta hela risken själva, men med Almi som partner kunde finansieringen lösas, berättar Helena Ulpe som driver kliniken tillsammans med Sara Dufva Lundquist.

 • WaterFuse – trygghet vid vattenläckage

  Region: Jönköping Kategori: Innovativ idé, Utveckla företag, Rådgivning

  Erik Skoglund ser sig inte själv som en uppfinnare. Han ser sig som en metodiskt arbetande entreprenör. Däremot är det ingen motsättning att han som entreprenör kommit på en lösning som kan spara miljontals kronor åt oss alla.

 • Zound Industries – funktionella och snygga hörlurar

  Region: Jönköping Kategori: Utveckla företag, Lån

  Se dig omkring på gatorna, i joggingspåret, på bussen eller i bilköerna. Något har hänt de senaste tio åren. Ser du hörlurarna?

Följ oss

Följ oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång per månad får du information om aktuella aktiviteter och annat som rör företagande.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev