De bygger framtiden, på en grund lagd av Almi

På fyra år har de vuxit från en till 25 anställda och målet är att fyrdubbla den siffran inom tre år. Under den snabba expansionen är Almis tillväxtutbildning och mentorprogram viktiga ingredienser.

Fredrik Bladås var länge en egenföretagare bland många andra i hantverksbranschen. Under åren ökade förtroendet, jobben likaså, och resten är som man brukar säga historia. Fast inte riktigt ändå. För även om resan hittills har varit en succé ser framtiden än mer ljus ut. Om planerna infrias blir Kustbygg inom några år en av regionens största lokala byggföretag.

- Vi vill bli ännu starkare här i Oskarshamn, men också växa på andra håll i Kalmar Län. Vi får redan en del uppdrag i andra kommuner och har bra referenser där, berättar Fredrik.

ALMI EN HJÄLP PÅ VÄGEN

Fredrik startade Kustbygg 2003 och två år senare ombildades företaget till aktiebolag. 2008 anställde han sin första medarbetare, men det var inte förrän 2011 som det tog fart på riktigt. Då förvärvades Inges Golv och företaget växte både i antal anställda och i vad man kunde erbjuda. Året efter fick man ett ben till att stå på då KB Måleri startades. 2014 samlades allt under namnet Kustbygg Group AB.

- Vi växte snabbt. Därför var det mycket givande att gå Almis tillväxtutbildning tillsammans med andra företag i samma situation, från olika branscher och orter. Utbildningen pågick i ett års tid, ungefär en gång i månaden, och det hjälpte oss verkligen, berättar Fredrik. Han ger toppbetyg för Almis breda kompetens och förmåga att sprida en positiv stämning.

- De har mycket i sitt bagage. Jag är väldigt nöjd med dem.

ETT VÄRDEFULLT MENTORSKAP

Fredrik fick också ta del av Almis mentorskapsprogram, där han kom i kontakt med en rutinerad herre, en pensionerad fd koncernchef. Genom honom lär han sig nu en massa om hur det är att leda ett större företag med många anställda.

- Även detta är riktigt bra. Att träffas, samtala och få råd av en så erfaren företagsledare ger mig mycket, betonar Fredrik.

STABIL GRUND ATT STÅ PÅ

Han känner sig nu rustad inför framtiden med fortsatt tillväxt. Och redan nu är Kustbygg flitigt anlitad av många olika typer av uppdragsgivare.

- Vi kan erbjuda det mesta inom byggservice och byggentreprenad, därför är också vår kundstock bred. Bland de som anlitar oss idag finns försäkringsbolag, bostadsrättsföreningar, industrier, kommun och landsting, men också många privata fastighetsägare. Det är en härlig blandning, avslutar Fredrik.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Häng med oss på Twitter och ta del av dialogen kring framgångsrikt företagande.
Twittra med oss