Mentorskapet guld värt för Jessica

Att starta eget är så mycket mer än att skaffa sig en F-skattsedel. Jessica Kinnander tog hjälp av Almis mentorprogram, och fick en fullträff.

Jessica KinnanderEfter att ha jobbat några år som anställd livsmedelskemist bestämde sig Jessica Kinnander för att ta steget över och bli sin egen, och våren 2010 startade hon Kvalitetsbolaget. I samband med detta kom hon i kontakt med Almi Företagspartner.

– Jag kände att jag ville ha en mentor som kunde hjälpa mig med tips och råd om vad man ska tänka på i samband med att man börjar jobba heltid i sitt företag.

Fyra gånger per år arrangerar Almi nätverksträffar inom mentorprogrammet, men rekrytering av mentorer som ställer upp och ger nyföretagare stöttning pågår fortlöpande.

Svaret på Jessicas önskan blev Stefan Norén, krögare på Hotell Skansen i Färjestaden.
– För mig är det jättekul att se vilka enorma framsteg Jessica gör hela tiden, och hennes ungdomliga kreativetet inspirerar mig oerhört mycket i min egen verksamhet, säger Stefan Norén.

Jessica bekräftar fullträffen.
– Mentorprogrammet har betytt väldigt mycket för mig. Jag har alltid vetat vad jag vill, men det är en sak att ha en vision och en annan att ha en strukturerad, konkret plan, och det har jag fått hjälp med av Stefan. Det är helt fantastiskt!

Information om Kvalitetsbolaget

Företagsnamn: Kvalitetsbolaget i Kalmar AB.
Etableringsår: År 2010.
Antal anställda: Två stycken.
Omsättning: 1,1 miljon kronor (2012).
Främsta drivkraft: Att göra rätt från början.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Häng med oss på Twitter och ta del av dialogen kring framgångsrikt företagande.
Twittra med oss