Erfarenhet möter ung – ett växande mentorskap

I snart ett år har de träffats en gång i månaden, mentorn Stanley och adepten Carl-Oscar. Personkemin stämde från start, och idag ser de snarare sin relation som början på en betydligt längre vänskap.

Möt Stanley Ståhl, erfaren affärsman med kontaktnät och Carl-Oscar Karlsson, driven formgivare med visioner.

– Som ekonomichef satt jag med i ledningsgruppen, och blev därmed involverad i hela verksamheten, säger Stanley. Det har gett mig både kunskap om branschen och en hel del bra kontakter. Idag driver Stanley eget bolag där han hjälper företag med redovisning och ekonomi.

När Stanley och Carl-Oscar träffades fann de varandra direkt, och det märks att de trivs i varandras sällskap.

– Även om jag inte visste vad jag skulle förvänta mig så hade jag en farhåga, säger Carl-Oscar. Som designer med ett starkt konstnärligt uttryck funderade jag på om vi skulle fastna i diskussioner kring mina produkter, att jag skulle bli tvungen att försvara det jag gör. Men det hade jag inte behövt oroa mig för.

Säljfokus och konstnärssjäl

Deras möten har handlat om allt från att lägga upp en försäljningsstrategi till att diskutera marknadsföringsmaterial, ekonomi och underleverantörer.

– Eftersom jag har så lång erfarenhet just från möbelbranschen har jag givetvis bra kontakter i närregionen när det gäller möbeltillverkning, säger Stanley. Och som ekonom vet jag att det är i försäljningen det bestäms om man lyckas som företagare eller inte. Så där försöker jag sporra Carl-Oscar så gott det går.

– Och det behövs, säger Carl-Oscar. Jag är ju konstnär i grund och botten, och det är inte alltid helt förenligt med säljtanken. Men jag börjar bli bättre på det. Där har Stanley varit till stor hjälp. Stanley uppskattar att han lägger ungefär tre timmar per månad som mentor, ett uppdrag som sker helt på ideell basis. Men även Stanley har haft utbyte av projektet.

– Först och främst är det ju Carl-Oscar som person som har varit spännande att lära känna. Han bjuder på sig själv och vi har haft många intressanta diskussioner. Men det har också varit intressant med de träffar som Almi har arrangerat, berättar Stanley.

En vilja att dela med sig

Att Stanley och Carl-Oscar har blivit ett så bra team har flera orsaker. Personligheterna är givetvis starkt bidragande orsaker, kanske viktigast av allt. Men det finns flera bitar som gör att det här pusslet går ihop.
– Det är en styrka att Stanley har erfarenhet just från möbelbranschen, säger Carl-Oscar, inte minst när det gäller kontakter exempelvis med underleverantörer.

Vilka egenskaper och erfarenheter vill man då som adept ha i en mentor?

– En mentor ska vara öppen och tillgänglig. Ha känsla för det här med sekretess och integritet, men framför allt vilja dela med sig av erfarenheter, kunskaper och kontakter, säger Carl-Oscar. Det är nog förutsättningar för att det ska bli en bra relation.

En sådan relation som Carl-Oscar och Stanley har lyckats bygga upp, med andra ord. Att de här båda håller kontakten även efter det att mentoråret är avslutat är nog en riktig lågoddsare!

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång i månaden berättar vi vad som är på gång hos oss. Registrera dig idag för att inte missa nästa utskick!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev