JEMP Guld lever på kärleken

– Vi har världens bästa jobb som får möta kärlekspar varenda dag!

Patrik Lundh och Maria Berg, med företaget JEMP Guld AB i Kungsör, har blivit framgångsrika genom sina vigselringar, både via försäljningen på nätet – och det centrala läget.

JEMP Guld ABEn guldsmedsbutik i lilla Kungsör – kan det bära sig? Ja, med hälften av Sveriges befolkning inom 20 mils radie är kundgruppen större än man kan tro. Och JEMP Guld AB var bland de första att sälja smycken över internet, en satsning som gav konkurrensfördelar när alla andra hakade på, berättar Patrik Lundh, som tillsammans med sambon Maria drog igång företaget 2001.

En annan hemlighet bakom framgången är bemötandet av både små och stora önskemål. Allt är inte guld i butiken. Här ryms ett utbud med allt från knallrosa hårband till gnistrande diamanter.

– Vi var tidiga med att ta in bijouterier, och när kunderna kommer in här ska det finnas något för alla. Ett smycke behöver inte kosta mycket för att ha ett stort affektionsvärde, betonar Patrik Lundh.

Men det JEMP blivit stora på är utbudet av förlovnings- och vigselringar. I butiken finns två visningsrum där paren kan diskutera och prova ut ringar i lugn och ro.

Företaget är verkligen en familjehistoria, där såväl Patriks och Marias tonårsbarn som föräldrar bidrar med arbetsinsatser. Medan Maria har en bakgrund inom vården hade Patrik varit anställd i olika guldsmedsfirmor innan de startade eget. Allt började med en arbetsbänk i hemmet, innan paret skaffade sig butiken, som successivt byggts ut.

– Ja, vi hade en dröm och en vision – och envishet till tusen procent, skrattar Patrik.

Det tog fyra år innan beställningarna över nätet kom upp till en om dagen. När banken ville att fler långivare skulle bidra gick Almi in med kapital, och Patrik och Maria fick också gå flera små företagarkurser. Men det var nog ändå företagscoachningen som tog upp dem på en professionell nivå.

– Vi fick bolla idéer om både marknadsföring och ekonomi, coachen blev en riktig vän.

Regionen kring Köping är ovanligt guldsmedstät och branschen har tappat mark under de senaste tio åren. Men butikerna hjälper också varandra med olika kompetenser, berättar Patrik Lundh. Och om konjunkturen kan svaja är ändå kärleken evig.

– Vi har världens bästa jobb som möter lyckliga kärlekspar varenda dag. Och vi ser att kärleken inte bryr sig om ålder, kön eller bakgrund.

EU-logo_liten

Information om JEMP Guld

Företagsnamn: JEMP Guld AB
Etableringsår: 2001
Antal anställda: 5
Omsättning 2011: Omkring 4 miljoner
Patriks främsta drivkraft: "Envishet och modet att våga tänka nytt"

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube