Vi är ett dreamteam!

Att testa produkter och tjänster innan köp är något de flesta konsumenter önskar. Det har systrarna Anna och Louise tagit fasta på med appen tryme.

Företaget tryme drivs av halvsystrarna Anna Holmgren och Louise Kallenberg Beckmann. Med deras app tryme kan privatpersoner testa produkter och tjänster gratis samtidigt som företagen i sin tur använder appen till att få respons från kunderna på gratisprodukterna de får testa. Konsumenten hämtar nämligen ut produkter och tjänster gratis mot att de ger sitt omdöme om produkten eller tjänsten – snabbt, smart och en "win win"-situation. På ett enkelt och snabbt sätt får företaget en mindre marknadsundersökning av personen som använt deras produkt eller tjänst.

Systrarnas lösningsfokus är en del av framgångenTryme_Webb_296x162px

Väl inuti appen finns en "karusell" med erbjudanden från olika företag som gör att konsumenten hittar erbjudanden den är intresserad av och som den senare får svara på ett par frågor kring. Det är också möjligt att registrera en profil och svara på användarfrågor. För varje fråga konsumenten svarar på ges poäng som öppnar andra, låsta paketerbjudanden vilket gör att fler gratisprodukter och tjänster nås.

Både Anna och Louise är lösningsorienterade och mycket drivna vilket enligt Anna är en av anledningarna till företagets framgång. Även viljan att bygga upp något de själva kan driva och utveckla har hjälpt arbetet framåt. En bidragande faktor till företagets snabba tillväxt är det faktum att de kompletterar varandra med sina respektive styrkor.

Idén om tryme väcktes en majmorgon 2014 efter en diskussion kring företagsidéer. Anna och Louise satt och pratade om befintliga marknadsföringstjänster och mobilappar och efter enbart 20 minuter stod idén klar och arbetet med affärsidén sattes igång direkt. Anna och Louise tittade genast på mängder av lösningar för mobilappar och landade till slut i att kontakta det företag som gjort de flesta av apparna systrarna tyckte mest om. Efter en snabb kontakt med utvecklarna började samarbetet.

Innovationsrådgivning hos Almi blev startskottet

Eftersom Louise flera år tidigare arbetat med utvecklingen av en ny produkt blev det naturligt att kontakta en innovationsrådgivare på Almi som hon ju kände till sedan innan. Efter en process med rådgivning fördes idén vidare och Anna och Louise fick även en plats i Almis innovationsråd.

Mitt bästa tips till alla med funderingar på att starta eget företag är att ta kontakt med de instanser som finns, säger Anna. Det finns otroligt mycket kompetens att ta del av och det är genom sådana kontakter man kan bli stärkt i sin idé och få nödvändigt stöd och självförtroende till arbetet. Man behöver verkligen inte själv ha all kunskap innan man startar upp företaget!

Läs NA:s ledare "Finns nästa Spotify i Örebro?" om tryme >>

Information om tryme

Företagsnamn: Try me AB
Etableringsår: 2014
Antal anställda: 0
Louise och Annas främsta drivkraft: Möjligheten att skapa frihet i form av tid och pengar samt en stark önskan om att vara med och förbättra och driva utveckling inom olika områden.

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube