Härnösandföretag slår rekord i Almis Tillväxtliga

Årets vinnare i Almis Tillväxtliga i Västernorrland, Highcon AB från Härnösand, har en omsättningsökning på hela 1215 % och slår därmed rekord i Tillväxtligans historia. Highcon erbjuder rådgivning och tjänster inom all form av ställningsmontage, väderskydd och mobila arbetsplattformar.

Årets vinnare i Almis Tillväxtliga i Västernorrland, Highcon AB från Härnösand, har en omsättningsökning på hela 1215 % och slår därmed rekord i Tillväxtligans historia. Highcon erbjuder rådgivning och tjänster inom all form av ställningsmontage, väderskydd och mobila arbetsplattformar.

- Vår framgång är att vi har bra kvalité på det vi gör, hos oss är alla medarbetare säljare med bra bemötande och service till våra kunder. Att få den här utmärkelsen för vår insats bygger stolthet hos medarbetarna i bolaget och det känns som ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Daniel McCabe, VD på Highcon AB

Årets Tillväxtliga i Västernorrland domineras av företag med koppling till byggsektorn och speglar till viss del rådande byggboom. Samtliga företag på listan har vuxit mer än 100 % i omsättning, också det ett nytt rekord i Tillväxtligans historia.

- Att hamna bland de 10 bolag som vuxit mest i länet är en stor bedrift och det är kul att vi får lyfta fram och hylla länets företagare som lyckats med konststycket att växa kraftigt och samtidigt uppvisa lönsamhet, säger Eva Högdahl, Vd Almi Företagspartner Mitt
 

Plats    Företagsnamn Bransch Kommun Förändring
Netto-
omsättning %
1 Highcon AB Teknisk konsultverksamhet inom bygg och anläggningsteknik Härnösand  1215
2 Allgencia AB  Övriga konsumenttjänster Sundsvall 402
3 L Erlandsson Entreprenad (LEEAB) AB  Mark- och grundarbeten Härnösand 256
4 Tunbyns Grävkonsult AB  Mark- och grundarbeten Timrå 238
5 Rotbygg i Sundsvall AB  Byggande av bostadshus och andra byggnader  Sundsvall 154
6 Paralox AB  Tillverkning av monteringsfärdiga trähus  Sundsvall  138
7 SA Recycling AB  Rivning av hus och byggnader  Härnösand  135 
8 Sebnor AB  Vägtransport, godstrafik  Timrå  131 
9 Melins Plåtslageri AB  Metallegoarbeten  Örnsköldsvik  114 
10 Hell Yeah Trucking AB  Vägtransport, godstrafik  Örnsköldsvik  109 

Metodik
Nyttja offentlig statistik – UC Select – med en utsökning av omsättningsökning, baserat på bokslut och följande specificerade kriterier:

  • 5-249 anställda
  • 5-500 Mkr i omsättning
  • Rörelseresultat >100 000 kr
  • Sunda finanser
  • Tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt

Om Tillväxtligan
En gång om året publicerar Almi listan med de 10 snabbast växande företagen i länet. Företagen ska ha minst 5 anställda, minst 5 mkr i omsättning och visa ett positivt resultat, sunda finanser samt att tillväxten i huvudsak ska ha skett organiskt.
Vid årsslutet utses det mest snabbväxande företaget till vinnare av årets Tillväxtliga. Syftet är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev Instagram

Besök oss på YouTube

Ta del av filmer från företag och deras verksamheter.
Besök oss på YouTube

Följ oss för att nätverka, ställa frågor och bli påmind om vad som är på gång.
Följ oss på Facebook