Mentor – utveckla företag – låt ditt företag växa med en mentor

Mentor – utveckla företag passar dig som har ett etablerat företag som du vill utveckla med hjälp av en mentor. Alla våra mentorer, som ställer upp ideellt, har lång erfarenhet av företagande och av att göra affärer.

Mentor – utveckla företag riktar sig till dig som kommit förbi uppstartsfasen i ditt företagande och är redo att låta företaget växa och utvecklas nationellt och/eller internationellt. 

Genom diskussioner och möten med din mentor, som har ett coachande förhållningssätt, kommer du själv fram till hur just ditt företag ska utvecklas.

Gemensamma mål för mentorskapet

Mentorprogrammet pågår under ett år och du och din mentor träffas minst en gång i månaden för att diskutera hur just ditt företag kan utvecklas. I det inledande mötet sätter ni ett gemensamt mål för mentorskapet. Dessa mål utgör grunden till större delen av era möten under året.

Hemuppgifter utvecklar företaget

Mellan träffarna får du som adept "hemuppgifter" att arbeta med på egen hand. Det kan exempelvis handla om att du ska kontakta kunder med nya erbjudanden som du och din mentor har diskuterat under tidigare möten. På nästkommande möte går ni sedan igenom och utvärderar resultatet tillsammans.

Utbildning och sekretesskontrakt

Vi på Almi tror att rätt personkemi och rätt kompetensprofil mellan mentor och adept är avgörande för framgång. Därför matchar vi profilerna med varandra.

Vid uppstarten av mentorskapet håller vi i en liten utbildning om hur du och din mentor ska kunna bedriva ett effektivt mentorskap. Vi ger konkreta tips för hur ni ska komma igång. Ni får även med er varsin adept- eller mentorhandbok. Ni får dessutom ett sekretesskontrakt att skriva under. Detta för att du ska känna dig trygg att tala fritt om ditt företag.

Symbolisk avgift

Almi tar ut en symbolisk avgift om 2 000 kronor exklusive moms för att vara med som adept i programmet. Detta är för att säkerställa ditt engagemang när du anmäler dig.

Årets Mentor för tillväxtföretag i Sverige 2016

Redan vid uppstartsmötet hos Almi förstod Årets mentor för tillväxtföretag i Sverige 2016, Dagnija Waern och hennes adept, Dag Malgeryd att de hade något att ge varandra. Efter ett år och 15 möten syns ett enastående resultat av det prisade mentorskapet: En kraftig ökning av omsättningen och tillväxten i Dags företag Recaremed AB. Dagnija Waern är även Årets mentor för tillväxtföretag i Jönköpings län 2016. Läs en längre intervju med Dagnija Waern här »

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev Instagram

Besök oss på YouTube

Ta del av filmer från företag och deras verksamheter.
Besök oss på YouTube

Följ oss för att nätverka, ställa frågor och bli påmind om vad som är på gång.
Följ oss på Facebook