Mikrolån gav Turon en flygande start

När Turon Alimjan startade företag valde han samarbete framför konkurrens. Han startade Birsta Bilmäklare och började samarbeta med Birsta Bil City som funnits i åtta år. Ett och ett halvt år senare går företagen så bra att de flyttar till nya större lokaler.

– Jag har fått mycket hjälp av Almi hela tiden och jag gör mitt bästa nu för att bevisa att jag hade rätt när jag satsade på begagnade bilar. Och det har gått fantastiskt bra för att vara en nystartad firma, säger Turon Alimjan.

Han kommer ifrån Uzbekistan, men har bott i Sverige i några år nu. Tidigare har han jobbat inom vården men nyligen blev det dags att byta bana. En vän drev sedan tidigare Birsta Bil City och de började prata om samarbete.

– Det var Arbetsförmedligen som tipsade om att Almi kunde hjälpa mig att starta eget. När jag kontaktade Almi fick jag hjälp av en affärsrådgivare som heter Joseph Daibess. Han tog mig seriöst och började fråga om företaget och hur mina planer såg ut. Han hjälpte mig med affärsplan och budget, och ett par veckor senare hade jag ett mikrolån.

Lånet var till för att Turon skulle kunna köpa ett lager med begagnade bilar till företaget. Han tycker att Almi har varit ett bra stöd även i andra frågor.

– Vi pratar ofta och Joseph ger mig tips på hur jag ska göra i olika frågor som rör företaget. Jag får bra hjälp. Almi har mycket kunskap om företagande.

Affärsrådgivaren Joseph Daibess på Almi berättar att konkurrensen i bilbranschen hårdnar på begagnatsidan och att Turon Alimjan är beviset på att det alltid finns utrymme för seriösa företagare, oavsett konkurrens.

Det var det seriösa och målmedvetna intrycket som gjorde att Joseph Daibess beviljade Turon Alimjans ansökan om mikrolån. Tur var väl det, för redan efter första året har han en mycket bra omsättning och behöver se över hur han ska kunna växa i framtiden.

– Vi jobbar kontinuerligt med våra kunders affärsmässighet för att skapa rätt plattform för framtida tillväxtmöjligheter. Jag tror stenhårt på honom, det här är inte det sista du läser om Turon Alimjan, säger Joseph Daibess.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev Instagram

Besök oss på YouTube

Ta del av filmer från företag och deras verksamheter.
Besök oss på YouTube

Följ oss för att nätverka, ställa frågor och bli påmind om vad som är på gång.
Följ oss på Facebook