Fler affärer och strategiska beslut – Året som adept gav Tord nya insikter

Tord Sandin hade funderat över om en styrelse skulle vara bra för hans företag och hur kan kunde utveckla företaget med fler kunder. Trots erfarenhet från tio års företagande behövde han en inspirationsinjektion. Almis mentorprogram visade sig vara precis vad han sökte.

tord_sandin_artikelbild– När jag bestämt mig att prova mentorprogrammet gjorde jag en kravlista. Jag ville ha en mentor från en annan bransch, någon med erfarenhet både från anställning och företagande, gärna att ha startat och också gärna avvecklat eller sålt ett företag.Till slut ringade jag in Mats Melbin som en tänkbar kandidat. Han tackade ja direkt när jag frågade, säger Tord Sandin.

Tord menar att för honom var mentorprogrammet precis vad han behövde som ensamföretagare som kört fast lite i sina egna hjulspår. Han beskriver mentorprogrammets fyra ingredienser där alla är viktiga. Adepten, mentorn, mentorgruppen och mentorgruppsledaren.

– För mig har det varit otroligt givande. Framförallt att diskutera med Mats och ibland få med mig en uppgift till nästa träff, men också att träffa hela mentorgruppen. Insikten att det finns så många olika typer av företagare med så många olika frågeställningar har varit väldigt lärorikt.

Tord Sandins mentor Mats Melbin blev i september utsedd till Årets mentor i Västernorrland. Tord berättar att han redan kan se några konkreta resultat från deras gemensamma mentorår.

– Jag har kunnat ta ett beslut kring styrelsefrågan. Nämligen att inte tillsätta en styrelse och nu känner jag mig trygg i det beslutet. Jag har fått ökat självförtroende kring säljprocessen och har redan fått in några nya kunder och därmed ökat min omsättning. Sedan har jag lärt mig att våga fråga om hjälp. De flesta av oss blir smickrade när vi får frågan om vi kan hjälpa till och jag hoppas kunna göra detsamma, säger Tord Sandin.

Det blev helt enkelt en boost för Sundin Cargo. Tord och Mats fortsätter att träffas och utbyta erfarenheter även om det inte blir i samma utsträckning som under mentorprogrammet.

Fakta
Sandin Cargo startade 2005 och är verksam inom transportbranschen. Företaget distribuerar gods och paket lokalt i Örnsköldsvik. Tord Sandin är ensam ägare och har åtta fast anställda. Företaget omsatte förra räkenskapsåret 7,2 miljoner kronor.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev Instagram

Besök oss på YouTube

Ta del av filmer från företag och deras verksamheter.
Besök oss på YouTube

Följ oss för att nätverka, ställa frågor och bli påmind om vad som är på gång.
Följ oss på Facebook