MaxTruck nyanställer och expanderar

Företaget MaxTruck AB i Östersund nyanställer och satsar på nya internationella marknader. Almis tillväxtlån har varit helt avgörande för expansionen.

MaxTruck AB

– I och med lånet nyanställer vi till kontoret i Östersund och satsar på ökad internationell försäljning, framförallt i de största europeiska länderna. Idag levererar vi till Sverige, Belgien, Nederländerna och Turkiet, säger Dennis Wikström, vd MaxTruck AB.

MaxTruck finns på Frösön i Östersund men har också verksamhet i Bjurholm och i Stockholm/Kungens Kurva. De tillverkar truckar och har utvecklat en helt ny typ av truck som direkt från stillastående kan köras i vilken riktning som helst.

– Vi är ett innovativt företag med högteknologiska produkter och har också ett antal patent. För oss är det viktigt med en kunnig, stabil och långsiktig partner som kan och förstår vår verksamhet, det upplever jag att Almi gör.

MaxTruck har haft kontakt med Almi sedan flera år tillbaka. När företaget hade behov av kapital för att växa internationellt valde de att fortsätta med Almi som partner.

– Deras lån passar vår verksamhet bra. Almi har också lång erfarenhet att arbeta med företag i alla faser, från uppstart, tillväxt till mogna företag. Jag skulle säga att de har en unik kunskap när det gäller företagsutveckling. En annan fördel med Almi är att de är en neutral part, de drivs inte av eget vinstintresse. De finns till för oss företagare. De har ett statligt och regionalt uppdrag att utveckla företagandet i regionen, det är ett viktigt samhällsuppdrag som jag tycker de gör bra.

Vad är nästa steg i samarbetet med Almi för ert företag?

– Almi har stor kunskap och olika program eller utbildningar som vi kan ha nytta av. Jag tänker att vi kommer att gå deras rådgivningprogram för företag i tillväxt. De har också bra personlig service på såväl finans som rådgivningssidan. Jag kan ringa och fråga och snabbt få svar, de är tillgängliga och det är en stor fördel tycker jag, säger Dennis Wikström.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev Instagram

Besök oss på YouTube

Ta del av filmer från företag och deras verksamheter.
Besök oss på YouTube

Följ oss för att nätverka, ställa frågor och bli påmind om vad som är på gång.
Följ oss på Facebook