Företagslån för framtidssatsning

Det senaste året har varit intensivt för Anders Hansson som driver Norrländska vapenaffären och jakt.se. Han har köpt ut sin förre delägare, vuxit med 75 procent och anställt flera nya medarbetare.

Ett kapitaltillskott för framtidssatsningen var nödvändig. Förutom privat kapitaAnders Hansson, jakt.sel beviljades han banklån och ett företagslån hos Almi Företagspartner. Nu rullar verksamheten på och inom fem år räknar han med att vara skuldfri.

Jakt.se tillhör de största internetbutikerna i landet inom jakt och fiske. Dessutom har Anders Norrländska Vapenaffären som ligger i Skönsberg i Sundsvall, en butik som numera mest agerar som förråd åt internetbutiken på grund av platsbrist.

– Det har rullat på bra, men min delägarkollega och jag ville gå åt olika håll och för att kunna köpa ut honom behövde jag kapital. Genom banken kom jag i kontakt med Almi och där har jag fått stöttning och vägledning fram till att lånen gick i lås. Jag har investerat i fler medarbetare och hoppas på att få till en större lokal också, säger Anders Hansson.

Företagare som vill satsa och utvecklas kan vända sig till Almi och får då en egen finansieringsrådgivare som är expert på att se olika företags behov och tänkbara lösningar.

– Jag såg en potential i Anders som satsar på internetbutiken framför den fysiska butiken. Han är bra på att bygga ett fungerande team av medarbetare och han har ett långsiktigt tänk. Det säger Mattias Tolf som är Anders Hanssons finansieringsrådgivare på Almi Mitt.

– Att låna tre miljoner känns stort. Jag känner mig trygg eftersom jag hållit på i tio år och vet att min affärsidé fungerar, säger Anders.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev Instagram

Besök oss på YouTube

Ta del av filmer från företag och deras verksamheter.
Besök oss på YouTube

Följ oss för att nätverka, ställa frågor och bli påmind om vad som är på gång.
Följ oss på Facebook