Snabbspår Norr för entreprenörer

Den 1 juni 2017 startade vi på Almi projektet "Snabbspår Norr för entreprenörer". Genom projektet vill vi bättre och snabbare ta tillvara nyanländas kompetens och erfarenhet av företagande.

Vi riktar oss till dig som är nyanländ i Norr- och Västerbotten och som önskar starta och driva företag. Du kanske tidigare varit företagare i hemlandet? Vårt mål är att projektet på lång sikt gör regionens näringslivsklimat starkare -då startar fler företag och de företag som redan finns kan växa och anställa fler.
Processkarta Snabbspår Norr för entreprenörer

Starta-eget-information på lätt svenska

Vi erbjuder starta-eget-information till dig som är nyanländ, färdig med din SFI-utbildning och som vill driva eget företag i Sverige. Vi ger information om möjligheterna att driva eget företag i Sverige. Drömmer du om en egen firma och vet inte hur du ska börja? Kom till vår information som vi ger, ibland på plats, ibland via webbsändning.

Företagarskolan - filmat material

Nu har du chansen att på ett enkelt sätt öka din kunskap om företagande. Företagarskolan på lätt svenska hjälper dig som planerar din företagsstart men även dig som redan har startat och vill fräscha upp dina kunskaper inom ekonomi, administration, marknadsföring och juridik.

Företagarskolan är online-baserad, med kapitel för varje område. Det betyder att det är helt anpassat till dig. Du lyssnar och ser filmerna med Företagarskolans olika kapitel när du har tid, när du vill och var du vill.

Välkommen att logga in direkt på Företagarskolan

Kunskapsmoduler

Vi kommer att erbjuda föreläsningar inom olika områden som marknadsföring/säljteknik, ekonomi och juridik för att stärka och inspirera dig i din roll som företagare. Håll utkik i Almis kalendarium efter mer information.

Individuell och online-rådgivning

Det finns alltid möjlighet att boka tid för individuell rådgivning antingen on-line eller tillsammans med Almis rådgivare på plats.

Gemensamma informationsinsatser

Genom samarbeten med företag, organisationer och projekt som möter nyanlända i Norr- och Västerbotten kommer projektdeltagare i projektet "Snabbspår Norr för entreprenörer" erbjudas ett brett innehåll. Aktörer som träffar nyanlända kan hänvisa dem till projektet, liksom bidra med sina kunskaper inom företagande.

Projekt "Snabbspår Norr för entreprenörer" finansieras av Tillväxtverket.

Almis kontaktpersoner för Snabbspår Norr för entreprenörer

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube