Mentor – starta upp ditt företag med en mentor

Mentor – starta företag riktar sig till dig som befinner dig i uppstartsfasen med ditt företagande och vill utvecklas och öka lönsamheten med hjälp av en mentor. 

Mentor – starta företag genomförs av Almis samarbetspartner NyföretagarCentrum utom på Gotland och i Västra Götaland där Almi Företagspartner genomför programmet. 

Mentor – starta företag vänder sig både till dig som står inför att starta ditt företag samt till dig som nyligen startat ditt företag med uppstartsfrågor.

Genom mentorsprogrammet får du stöd och råd av en mentor som har lång erfarenhet av företagande och av att göra affärer. Alla våra mentorer arbetar ideellt och har ett coachande förhållningssätt. Det innebär att det är du som själv fattar besluten och bestämmer hur ditt företag ska utvecklas.

Mentorsträffar en gång i månaden

Mentorprogrammet pågår under ett år då du och din mentor träffas minst en gång i månaden. Tillsammans kommer ni fram till gemensamma mål för mentorskapet. Mellan era träffar får du som adept olika hemuppgifter. Det kan till exempel handla om hur du ska kunna spetsa till ditt erbjudande, hur andra företag utformar liknande erbjudanden och hur du ska hitta ett mervärde i din produkt eller tjänst.

Utbildning med konkreta tips

Vid uppstarten av mentorskapet får du och din mentor en kort utbildning i effektivt mentorskap. Under utbildningen får ni konkreta tips på hur ni skall kunna komma igång. Ni får även med er varsin adept- eller mentorhandbok med som ger tips och råd längst vägen.

Vi ser dessutom till så att både din mentor och du får ett sekretesskontrakt att skriva under. Detta för att du ska känna dig trygg att tala om ditt företag.

Gratis att delta

Det kostar inget att delta i Mentor – starta företag men det finns begränsat antal platser. Vi intervjuar dock alla adepter och mentorer som söker till programmet och bedömer de sökande utifrån engagemang och möjligheten att avsätta tid.

Årets Mentor 2016 – kategori nya företag

Pelle Lindberg är en av Sveriges mest namnkunniga webbyråledare. Han gläds åt att dela med sig av sina erfarenheter till yngre företagsledare. Han knep priset som Årets mentor för nya företag i Sverige 2016, efter att ha stöttat sin adept, Robert Hallgren, med företaget The Generation, att rusta för framtiden. Läs en längre intervju med Pelle Lindberg här »

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube