Startseminarier

Ditt nästa steg till ett framgångsrikt och lönsamt företag.

För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Vill du göra drömmen till verklighet? Eller vill du ta ditt företagande till en ny nivå? Utmana dig själv och ta nästa steg. Almis startseminarier ger dig både kunskap och inspiration. De skapar också handlingskraft som ger dig möjlighet att ta företagandet till en långsiktigt hållbar och lönsam verksamhet.

Vi på Almi har länge arbetat nära Sveriges småföretagare och det har gett oss en fantastisk insyn i hur det är att driva företag. Det har också lärt oss en hel del om vad som behövs för att lyckas som företagare. Våra startseminarier består både av inspiration och nyttig information. Men det som kommer att tillföra dig mest, är vi säkra på, är dialogen med andra företagare i samma situation. Seminarierna ger stort utrymme till att diskutera möjligheter och utmaningar med andra entreprenörer. Låt oss ta dig några steg närmare ett långsiktigt lönsamt och växande företag.

Om startseminarierna

Seminarierna leds av Almis erfarna rådgivare. Under deras ledning blandas information och diskussion under seminariets gång. Du får konkret kunskap och avnändbara tips inom olika ämnesområden. Du får också inspiration genom att lyssna till andra entreprenörers erfarenheter.

Startseminarierna är en serie om 5 seminarier. Seminarierna har tagits fram för att bilda en helhet, du bör därför börja med att deltaga i det första seminariet "Du och ditt företag". Men det går också att enbart deltaga på de seminarier som särskilt intresserar dig. Seminariet "Att köpa företag" är enbart för dig som har sådana funderingar.

Almis startseminarier:

  1. Du och ditt företag – om att gå från idé till affärsmodell.
  2. Räkna på din affärsidé – om ditt företags viktiga ekonomiska samband och nyckeltal.
  3. Att sälja med framgång – om att förstå dina kunder och underlätta köp.
  4. Att växa – om att tänka tillväxt redan från start.
  5. Att köpa företag – om vad du bör tänka på inför ett företagsköp.

Verktyget Lean Canvas används i många av våra seminarier. Lean Canvas är ett bra verktyg för att fånga och precisera din affärsidé.

Syfte

Att seminariedeltagarna ska få ökad kunskap och inspiration. Seminarierna ska bidra till personlig utveckling och ge handlingskraft att ta nästa steg. Deltagarna ska utöka sina nätverk och skapa nya kontakter med entreprenörer och specialister.

Almi kan bidra på flera olika sätt under företagets tillväxtresa. Efter avslutade seminarier finns möjlighet till fortsatt stöd av Almis rådgivare. Ju större potential för tillväxt ditt företag har, desto mer resurser kan Almi satsa.

Förbered dig

Inför seminarierna är det bra om du har funderat igenom frågorna i Lean Canvas modellen.

Anmälan

Se kalendern när seminarierna hålls i din region. Här hittar du också länk till anmälan.

Pris

Alla startseminarier är kostnadsfria. Men vi debiterar 250 kr om du efter anmälan uteblir utan att ha lämnat återbud.

Kontakt

Chatta med oss på almi.se
Kundtjänst, öppettider: 09:00-12:00, 13:00-16:00. Telefon: 0771-55 85 00 (menyval 2).

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube