Spelmakarna trivs i Malmö

Malmöbaserade indiestudion Midnight Hub bildades för ett år sedan. För tillfället är de i full färd med att utveckla sitt första spel, Lake Ridden, ett berättelsedrivet skräckspel för PC som lanseras i slutet av 2017.

Under resans gång har Almi varit med och finansierat bolaget genom ett mikrolån.

Som ny studio är det en utmaning att nå ut och synas i det stora brus som är dagens spelbransch. Sara Casén, en av Midnight Hubs grundare, menar att de har en annan approach än vad många stora, etablerade studior har.

– Oftast startar en studio kring en specifik spelidé och utifrån den sker sedan rekrytering och utveckling. Vi har gjort tvärt om och skapade teamet först och har sedan tillsammans spånat fram vilken typ av spel som vi kan och vill göra. Vi har identifierat att den finns en tydlig målgrupp som vill se mer av just den här typen av berättelsedrivna spel, säger hon.

Midnight Hub tog kontakt med Almi tidigt, efter att ha träffat rådgivare Rami Almudafar på ett seminarium om nyföretagande.

– Vi bokade in ett möte och det ledde till att vi fick ett mikrolån på 200 000, vilket också var de första externa pengarna som vi fick in. Förutom finansieringen har vår kontakt med Almi också lärt oss mer om hur man presenterar sitt budskap och finslipar sin affärsidé, något som vi har stor nytta av.

Sara Casén och medgrundarna Erik Nilsson och Johan Bernhardsson har alla lång erfarenhet från den svenska spelbranschen. De var alla sugna på att starta något i egen regi och att valet föll på Malmö var naturligt.

– Det finns en riktigt bra community här, med många spelutvecklare och skolor som hela tiden producerar ny talang. Det har skapat en väldigt fin gemenskap, man kan liksom träffas på Möllan och snacka spel – det känns som man stöttar varandra snarare än konkurrerar.

Midnight Hub har också fått finansiering av Malmöbaserade spelentreprenören Henrik Johansson.
– Det har betytt mycket för oss och vi hoppas att det också kan vara starten på en trend, att de som lyckats bra i branschen ger tillbaka, inte bara ekonomiskt, utan även som mentorer och bollplank till mindre aktörer, säger Sara Casén.

Det blev också precis (dec 2016) klart att Midnight Hub nu tar in sin första investering, i och med att Volito-ägda Pamtrima Aviation går in som delägare i studion.

Läs mer om Midnight Hub

Läs mer om Almis mikrolån

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn