Mångkulturell personal en solkar konkurrensfördel

Läkaren Ali Salloom och hans team ville kunna erbjuda vård med större fokus på service och tillgänglighet än vad som vanligtvis finns på marknaden. Svaret blev att köra igång en egen privat vårdcentral. I början av september i år öppnade de Möllevångs Vårdcentral mitt i Malmö.

Möllevångens Vårdcentral

-Det känns så klart jättebra att äntligen vara igång. Vi startade det här projektet i slutet av förra året för att vi såg att det fanns ett stort behov här i Malmöområdet, säger Ali Salloom.

En vårdcentral är en komplex verksamhet och att gå från idé till verklighet har således inte varit utan sina utmaningar.

– Inte minst är det ekonomibiten, att få till den budget som behövs för den här typen av satsningar. Samtidigt ska man få till ett godkänt avtal med Region Skåne för att få driva vårdcentralen. Lägg därtill att hitta en passande lokal och att anpassa den för vårdverksamhet.

Ali Salloom menar att Almi har varit en ovärderlig partner under hela processen.

– Almi har bidragit både med finansiering och rådgivning. De har hjälpt oss med lån- och budgetfrågor och samtidigt pushat oss hela tiden. Men vi kan också vända oss till Almi när det gäller andra saker, till exempel för att få råd inför olika beslut, säger han.

Möllevångs Vårdcentral erbjuder en rad olika vårdtjänster, till exempel akuta läkartider, öppen mottagning, allmän hälsoundersökning, mottagning för psykisk ohälsa och för äldre människor, sjukgymnastik och rehabilitering.

Med en mångkulturell personal har man dessutom en stor konkurrensfördel.
– Vi talar flera olika språk, något som kommer väl till pass här på Möllevången där det bor många olika nationaliteter. Det gör till exempel att man komma till oss och få vård utan att behöva tolk, säger Ali Salloom.

Med lång erfarenhet från den offentliga vården vill Ali nu kunna erbjuda sina patienter ännu bättre tillgänglighet.

– Vi har till exempel drop in-mottagning alla vardagar mellan 9.00 – 16.30 och kommer i den närmsta tiden även ha öppet kvällar och helger för våra patienter.

Hur ska Möllevångs Vårdcentral utvecklas i framtiden?

­– Vi vill bredda verksamheten. Vi har en stor lokal och därmed plats för fler typer av vårdtjänster, som till exempel specialistmottagning, gynekolog, barnavårdscentral. Vår förhoppning är att anställa ännu mer personal, avslutar Ali Salloom.

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn