Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Hjälper entreprenörer att växa och utvecklas

Hjälper entreprenörer att växa och utvecklas

Rachel Lahdo Ghareb är finansieringsrådgivare och ansvarig för Mentorprogrammet i Stockholms län. Hon arbetar varje dag med att matcha ihop adepter med rätt mentor och kan stoltsera med 98% nöjdhetsgrad hos de som gått mentorprogrammet.

Läs mer här
Mentorprogrammet

Mentorprogrammet

Sverige behöver fler och framgångsrika företagare, visst är det så. Men ingen växer ensam...Få ett bollplank under ett år som hjälper till med utvecklingen av ditt företag. Sök som adept eller mentor till Almis mentorprogram.

Läs mer och ansök här
Från ensam företagare till framgångsrik entreprenör

Från ensam företagare till framgångsrik entreprenör

Att driva eget företag är en utmaning på många fronter. Att få en mentor som stöd hjälpte Johan och företaget rejält. – Nu växer vi på riktigt och jag kan fokusera på rätt saker, säger Johan Signer, vd på Set Up.

Läs om den spännande resan här
Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

–Det är första gången jag och Eva är samordnare, men vi har lärt oss otroligt mycket som vi också kan ta med oss i möten med kunder. Det är väldigt viktigt med hållbarhet och miljö för oss, så vi är stolta över certifieringen och ska göra vårt bästa för att vi ska bli godkända även nästa år, säger Paola Diaz Fernandez, finansieringsrådgivare.

Läs mer här
Hållbart företagande – hur börjar vi?

Hållbart företagande – hur börjar vi?

Vill du öka ditt företags konkurrenskraft? Genom att implementera hållbarhet tidigt i företagets affärsmodell ökar du därför förutsättningarna i en alltmer medveten och krävande marknad. Missa inte det första av våra tre kostnadsfria frukostseminarium om hållbart företagande med start fredagen den 24 mars. Scarlett Roa visar hur du kan arbeta med hållbart företagande utifrån ett ekologiskt-, ekonomiskt-, och socialt perspektiv.

Anmäl dig här
Svenska Climeon på frammarsch

Svenska Climeon på frammarsch

Det svenska cleantech-företaget Climeon har länge varit ödmjuka och väntat med att påstå att deras produkt bidrar till att rädda världens klimat. Efter några år med stora framgångar är det nu ett faktum.

Läs hela artikeln här
Vem blir Årets Nybyggare?

Vem blir Årets Nybyggare?

I höstas tog Hedieh och Hasti Asadi emot priset för Årets Nybyggare i Stockholms län. De tog sig då hela vägen till final i den nationella tävlingen med stora drömmar för sitt företag DeoDoc. Nu har du chansen att påverka genom nominera någon du tycker är värdig att vinna i Stockholm eller Sörmlands län.

Nominera här
Från idé till affärsidé

Från idé till affärsidé

Innovation har gått från uppfinningar, patent och tekniska prylar till att handla om små förändringar i en affärsmodell eller nya synsätt. Med hjälp av rådgivning, förståelse för marknaden och viljan att utvecklas kan du ta ditt företag till en helt ny nivå. Vill du som företagare i Sörmland få hjälp i din innovationsresa?

Läs mer här
Ny innovation hjälpte familjeföretaget på fötter

Ny innovation hjälpte familjeföretaget på fötter

Per-Johan hade en tuff uppgift framför sig när han tog över ProcessAutomatic. Det gamla familjeföretaget befann sig på botten. Hur skulle Per-Johan få familjeföretaget på fötter igen?

Läs historien om vägen tillbaka här
 • Paradiset har skapat ekosuccé

  Paradiset har skapat ekosuccé

  2015 öppnades för första gången entrédörrarna till matmarknaden Paradiset på söder i Stockholm. – Vi har haft extremt bra tajming, folk har ett stort behov av bra mat som gör gott, säger Johannes Cullberg, VD och grundare av Paradiset.

  Läs mer om Paradiset här
 • Så blev Yubico en världssensation

  Så blev Yubico en världssensation

  Det började med ett innovationslån från Almi. Nu håller Yubico på att förändra världsstandarden för säkerheten på internet. – Det är inte en lätt utmaning – men viktigt och fantastiskt spännande, säger Stina Ehrensvärd, grundare och vd för Yubico.

  Läs intervjun med Yubicos vd här!
 • Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Det var många som tyckte att de var fel ut som startade ett faktureringsföretag på 2000-talet. Sex år, 8 miljoner kunder och 50 miljoner transaktioner senare har Klarna en omsättning på över en miljard kronor och det bara fortsätter åt rätt håll.

  Läs mer om Klarna
 • Start-upen som vill krossa barriärerna

  Start-upen som vill krossa barriärerna

  För två år sedan började en idé växa hos vännerna Mikael Kreuger och Ted Sahlström. Med hela världen som marknad och ett internationellt team spås Match2One bli viktiga spelare i den digitala utvecklingen och kan komma att demokratisera annonseringsindustrin.

  Läs den spännande berättelsen här

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande i Stockholm/Sörmland.
Följ oss på Facebook