Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

 • Det finns inga händelser att visa
Visa hela kalendariet
Så lyckades Mentorprogrammet lyfta restaurangkedjan

Så lyckades Mentorprogrammet lyfta restaurangkedjan

Zeki ser ljust på framtiden för den Grekiska Kolgrillsbaren och sitt ledarskap. -Jag har förändrats och blivit en ledare som får med mig människor, säger Zeki. Därför rekommenderar han alla som känner att de vill utvecklas och stöttas i sitt arbete att söka till Mentorprogrammet.

Läs hela artikeln här
Mentorprogrammet

Mentorprogrammet

Sverige behöver fler och framgångsrika företagare, visst är det så. Men ingen växer ensam...Få ett bollplank under ett år som hjälper till med utvecklingen av ditt företag. Sök som adept eller mentor till Almis mentorprogram.

Läs mer
Drivna entreprenörer, spännande idéer och innovation

Drivna entreprenörer, spännande idéer och innovation

På Almi Företagspartner finns det mängder av drivna rådgivare som alla strävar efter att ge dig bästa möjliga vägledning i ditt entreprenörskap.

Läs mer här
Från idé till succé på mindre än ett år

Från idé till succé på mindre än ett år

Vid årsskiftet avgav Minna Tran ett nyårslöfte, hon skulle starta eget under 2016. Idag driver hon PanicSupper, en vietnamesisk restaurang och färdig matkasse, som rönt enorma framgångar på kort tid.

Läs om Minnas spännande resa här
Start-upen som vill krossa barriärerna runt digitala annonser

Start-upen som vill krossa barriärerna runt digitala annonser

För två år sedan började en idé växa hos vännerna Mikael Kreuger och Ted Sahlström. Med hela världen som marknad och ett internationellt team spås Match2One bli viktiga spelare i den digitala utvecklingen och kan komma att demokratisera annonseringsindustrin.

Läs den spännande berättelsen här
Lär känna några av våra affärsrådgivare

Lär känna några av våra affärsrådgivare

IFS Rådgivning riktar sig till drivna entreprenörer med utländsk bakgrund, som vill utvecklas i sitt företagande och starta eget eller köpa företag i Sverige. Entreprenörer i Stockholm har fem IFS Affärsrådgivare till sin hjälp, som har gedigen erfarenhet av företagande inom en mängd olika branscher och som talar flera olika språk, bland annat arabiska, franska och persiska.

Läs mer
Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

Så blev Almi Stockholm Sörmland en miljöcertifierad arbetsplats

– Kontrollerna görs varje år av Svensk Miljöbas, så man måste arbeta kontinuerligt. Det är första gången jag och Eva är samordnare, men vi har lärt oss otroligt mycket som vi också kan ta med oss i möten med kunder. Det är väldigt viktigt med hållbarhet och miljö för oss, så vi är stolta över certifieringen och ska göra vårt bästa för att vi ska bli godkända även nästa år, säger Paola Diaz Fernandez, finansieringsrådgivare.

Läs mer här
Hållbart + Företagande=Sant

Hållbart + Företagande=Sant

Går det att tjäna pengar på hållbarhet? Vilka konkurrensfördelar finns det och vilka nya affärsmöjligheter kan hållbart företagande ge?

Börja ditt företags hållbarhetsresa med ett besök här
Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Hållbart och skräddarsytt är framtidens mode

Wendy Heijne lämnade den trygga rollen som designer på H&M för att följa sin dröm, att starta eget modeföretag. I augusti lanserades konceptet Studio Heijne, en nätbutik där kunderna kan skräddarsy sina egna klänningar.

Läs hela artikeln här
 • Paradiset har skapat ekosuccé

  Paradiset har skapat ekosuccé

  2015 öppnades för första gången entrédörrarna till matmarknaden Paradiset på söder i Stockholm. – Vi har haft extremt bra tajming, folk har ett stort behov av bra mat som gör gott, säger Johannes Cullberg, VD och grundare av Paradiset.

  Läs mer om Paradiset här
 • Så blev Yubico en världssensation

  Så blev Yubico en världssensation

  Det började med ett innovationslån från Almi. Nu håller Yubico på att förändra världsstandarden för säkerheten på internet. – Det är inte en lätt utmaning – men viktigt och fantastiskt spännande, säger Stina Ehrensvärd, grundare och vd för Yubico.

  Läs intervjun med Yubicos vd här!
 • Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Klarna – gör näthandeln enklare och säkrare

  Det var många som tyckte att de var fel ut som startade ett faktureringsföretag på 2000-talet. Sex år, 8 miljoner kunder och 50 miljoner transaktioner senare har Klarna en omsättning på över en miljard kronor och det bara fortsätter åt rätt håll.

  Läs mer om Klarna

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande i Stockholm/Sörmland.
Följ oss på Facebook