Kom igång med hållbart företagande

Går det att tjäna pengar på hållbarhet? Vilka konkurrensfördelar finns det och vilka nya affärsmöjligheter kan det ge? Det kan kännas svårt att komma igång. Vi har därför samlat våra bästa tips för ditt företag.

Hållbart företagande – lönsamt företag och hållbart samhälle

Det finns stora möjligheter med att utveckla företagets affärsmodell till att bli långsiktigt hållbar. Hållbart företagande innebär att arbeta för ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle. De flesta företag, inte minst mindre och medelstora företag, arbetar med hållbart företagande men är kanske inte medvetna om det. För att du som företagare ska få en insikt i vad hållbart företagande innebär och hur det kan komma att påverka ditt företagande har vi tagit fram ett informationskit. Vi har sammanställt sexton grundläggande områden som är relevanta att tänka på för mindre företag.

Läs mer här

För att underlätta för dig har vi även samlat nyttiga länkar på temat hållbart företagande: 

Om hållbart företagande på verksamt.se 

Verksamt.se är ett samarbete mellan flera myndigheter för dig som vill starta eller utveckla ditt företag. Här hittar du en grundlig översikt och förklaring på vad hållbart företagande innebär.  Du hittar även flera exempel på hur andra företag gjort med sitt hållbarhetsarbete. 

Läs mer på verksamt.se

Aktuell Hållbarhet

En tidning som erbjuder fördjupad kunskap på temat. Vad händer inom hållbarhetsområdet, både nationellt och globalt? Läs de senaste nyheterna om klimat, miljö och hållbar utveckling.

Läs mer på Aktuell Hållbarhet

Företagarna

Företagarna har en bra sida med konkreta tips och råd för dig som företagare.

Läs mer på Företagarna

Så blev vi en miljödiplomerad arbetsplats

Så blev vi en miljödiplomerad arbetsplats

"Vi gör det här för att vi bryr oss om miljön och tror på att även de minsta saker kan påverka. Vi vill så klart att fler ska kämpa för att få en miljödiplomering, och att alla Almis kontor ska vara godkända", berättar Eva och Paola, miljösamordnare och finansieringsrådgivare på Almi Stockholm Sörmland.

Läs hela artikeln här

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande i Stockholm/Sörmland.
Följ oss på Facebook