– Utvecklingen i att växa är det som triggar mig!

För 20 år tackade Cajsa Johansson ja till att starta en lunchrestaurang.
I dag har Cajsa's Kök serverat serverat 1,7 miljoner luncher och caterat 8 500 fester.

Allt började med en förfrågan från fastighetsägaren i Kristallen, som undrade om Cajsa Johansson ville starta en lunchrestaurang där. Hon tackade ja. Då, för 20 år sedan, fanns ingen utarbetad strategi och inga planer på att expandera. I dag har Cajsa's Kök serverat mer än 1 780 000 luncher, caterat 8 500 fester och event och firat 200 bröllop. Verksamheten består av tre delar:Cajsas take away liten lunchrestauranger, catering till fest och event samt färdigmat till livsmedelsbutiker.
Cajsa Johansson berättar om företagets utveckling:

– Det växte av sig självt med tiden. Tillväxt i sig har aldrig varit ändamålet – utvecklingen i att växa är det som triggar mig! Något som betydde väldigt mycket för företaget var att jag fick möjlighet att gå en småföretagarutbildning på Almi på 90-talet och delta i ett kvinnligt nätverk som fanns då. Eftersom jag själv är kock i grunden hade jag inte insikt om allt vad det innebar att driva företag. Den kunskap och inte minst det nätverk som Almi har bjudit på har varit väldigt viktigt för vår utveckling.

Under åren som gått har Cajsa fått stöd av Almi i olika former. Nu är Cajsa's Kök aktuella som deltagare i Almis Tillväxtprogram för etablerade företag. Dessutom har Cajsa själv två gånger ställt upp som mentor i Almis mentorprogram.

– Att vara mentor var otroligt roligt, inspirerande och mer lärorikt för mig själv än vad jag hade trott. Ska man coacha någon annan måste man ju ifrågasätta hur man själv gör.
Det händer mycket i den här branschen. Men Cajsa Johansson är inställd på att företaget ska hänga med i svängarna och fortsätta växa organiskt med befintliga och nya produkter.

– Det vi vill är att laga och servera bra mat till folket!

Här kan du läsa mer om erbjudandena.
Tillväxtprogrammet för etablerade företag.

Mentorprogrammet.

Tillväxtlyftet är ett samverkansprojekt för att stödja och utveckla små och medelstora företag så att fler företag i Östra Mellansverige når ut och vidgar sin marknad internationellt. Projektet finansieras av ALMI, Region Uppsala och Europeiska Unionens Regionala Utvecklingsfond.

Information om Cajsa's Kök

Företagsnamn: Cajsa's Take Away AB
Etablerades: 1995
Företagets säte: Uppsala
Antal anställda: 39 på heltid + 150 timanställda (det behövs många under högsäsong!)
Kunder: Huvudsakligen Uppsalas näringsliv i form av företag, livsmedelsbutiker, universitet, svenska kyrkan, länsstyrelsen, kommun och landsting, men även privatkunder. Kunderna finns i både Uppsala och Stockholm.
Tips till andra som vill starta företag: Hitta det du brinner för, då ökar möjligheterna att lyckas. Tänk långsiktigt och var envis. Kom ihåg att motgångar inte är misslyckanden utan något att lära av.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook