Välj situation

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation.

Innovativ idé

Har du en idé om en produkt eller tjänst som är ny för marknaden? Tror du att det kan finnas en marknad för den? Då bör du definitivt göra något av din idé. Men frågorna är förstås många. Kan jag bolla min idé med någon för att se om den håller? Går den att testa på något sätt? Hur gör jag om jag vill utveckla själva produkten eller tjänsten? Kan jag få hjälp med pengar för att komma vidare? Behöver jag starta ett företag?

Starta företag

Är du på väg att starta företag? Oavsett om du har en unik affärsidé, har identifierat ett tomrum på marknaden eller om du ser en möjlighet att göra något bättre än de företag som redan finns på marknaden så bör du diskutera med erfarna rådgivare. Vad har du för mål med företagandet? Är det ditt levebröd eller vill du bygga ett tillväxtföretag? Är marknaden global eller lokal? Det här är viktiga frågor som påverkar var du bör söka råd och hjälp för att komma vidare.

Köpa företag

Tänker du köpa ett företag? Det är ofta ett bra sätt att snabbt komma igång som egen företagare. Men hur genomförs ett köp rent praktiskt? Och hur bör konsekvenserna analyseras?

Utveckla företag

Driver du redan idag ett företag? Som ägare eller i ledande befattning? Vill du utveckla företaget men behöver stöd både i analys och genomförande?Funderar ni på att expandera? Kanske utomlands? Hur ser marknaden ut? Klarar ni en satsning ekonomiskt? Vilken hjälp finns att få? Om målen är högt satta och ni behöver satsa rejält bör du definitivt undersöka närmare vad Almi kan erbjuda dig.