Jobba mindre och omsätt det dubbla

Anders Jordell, Vd på Jordells Åkeri & Entreprenad AB berättar om sin upplevelse av Almis LIFT program.

Beskriv din uppfattning om LIFT programmet

-Jag tycker utbildningen är relativt komplett. Vi företagare befinner oss i olika områden och hämtar verktyg till verktygslådan för framtiden. Den är mera krävande än vad jag först trodde, men samtidigt fantastiskt kul. Det var något helt nytt för mig med LIFT o kom i ett bra skede i mitt företagande. Förutom att man får med sig en massa nyttigt, så har man fått vänner för livet och ett större nätverk

Vad har det givit dig personligen?

-Jag är en bättre ledare, kan på ett annat sätt ta tag i viktiga saker, både positiva o negativa. Jag har alltid varit ganska tyst tycker jag iaf, men nu har jag lättare för att prata med människor, både i grupp och inviduellt.

Hur har LIFT påverkat företaget, organisationen, ledningen?

Den stora skillnaden är just organisationen, Jag har stärkt organisationen o delgivit mera ansvar o släppt lite på klassiken "kan själv".

- Jag märker också hur andra runt mig växer med ansvar. Nu har vi t ex en maskin/fordonsansvarig som tar frågor som gäller den delen. Allt sådant gick tidigare genom mig, men märker på individen på fältet att det uppskattas. Det känns som vi alla mår lite bättre och framför allt känner oss viktiga för företaget.

Några effekter som du kan delge oss?

- En stor personlig effekt är tiden, jag jobbar mindre och pratar mindre i telefon, men omsätter det dubbla. Jag fick en positiv feed back från min skuggstyrelse hur jag behandlar min personal o gör aktiviteter utanför arbetstiden. Vi prutar inte på den rutinen även om vi är många anställda och kostnaderna sticker iväg. Jag märker vad mycket det ger efterhand. Vi har blivit bättre på medarbetarsamtal, lönesamtal, friskvård etc.

Skulle du rekommendera andra att gå programmet?

- Jag skulle absolut rekommendera andra att gå LIFT. Man bör veta att det är en krävande utbildning men som ger tillbaka ofantligt mycket.

Nämn 3 saker som du tycker att man får med sig?

Om jag talar för mig själv så är de 3 sakerna framför allt:

1. Vikten av att skapa en organisation runt dig för att driva bolaget framåt, därav har jag fått mer tid för mig själv och familjen.

2. Jag fick med mig ett omedvetet tänk där jag ser att jag följer min Egna Plan.

3. Jag känner själv att jag har växt som ledare. Lättare att både ta och ge positiv samt negativ kritik. Jag jobbar mer strukturerat än tidigare.

 Vill du veta mer? Kontakta Thomas Berg, thomas.berg@almi.se eller 070-814 93 61

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom framgångsrikt före-tagande och annat aktuellt som händer hos oss.
Prenumerera på våra nyhetsbrev