Extern kunskap lyfter företaget

Som företagare behöver du förutom yrkeskunskap kunna hantera frågor som rör lagar, ekonomi och personal. Dessutom måste du hålla kolla på marknaden i en omvärld som utvecklas i allt snabbare. Men du behöver inte vara expert på allt själv, det finns många sätt att ta del av andras kunskap.

Alla kan lära av andra. Det kan handla om att ta del av erfarenhet från någon som gjort resan förut eller från någon som har specifika branschkunskaper. Först kan ett bollplank eller en mentor vara ett bra steg. När företaget sedan har tagit några kliv i sin utveckling är det ofta viktigt med ny kompetens i bolaget som kan hjälpa till att lyfta mer strategiska frågor kring den fortsatta expansionen och då är en extern styrelse ofta ett viktigt steg. Det finns många alternativ däremellan.

Almi kan hjälpa dig att hitta rätt form för att ta del av andras kompetens. Använd oss gärna som ett första bollplank där vi lyssnar på vad ditt företag behöver. Vi ger dig också tillgång till viktiga nätverk där du förutom massor med kompetens också får ta del av andras erfarenheter och råd. Nya kontakter med möjligheter som kan hjälpa dig att växa.

Mentorskap, LIFT och  Skuggstyrelse  är exempel på olika program vi kan erbjuda för dig som vill växa genom att tillföra nya kompetenser och erfarenheter.

Vill du ett strategiskt bollplank och samtalspartner kan du få en mentor som arbetar med dig och företaget under ett helt år. Vill du bli en bättre företagsledare och utveckla verksamheten genom aktivt och effektivt styrelsearbete är våra praktiska utvecklingsprogram ett bra val. LIFT fokuserar på ledarskap och företagsutveckling, medan du i en skuggstyrelse får prova på de olika rollerna som ingår i en styrelse och få andra företagsledares input på frågor som rör din egen verksamhet.

För dig som har ett ungt företag med stora ambitioner för tillväxt finns särskilda utvecklingsprogram. Tillväxtresan riktar sig till företag som varit igång i 2–6 år och erbjuder affärsrådgivning med inbokade möten tillsammans med både experter och andra företagare.

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom framgångsrikt före-tagande och annat aktuellt som händer hos oss.
Prenumerera på våra nyhetsbrev