Pitcha din idé i Göteborg den 7 november

Har du en innovation som kan förändra världen? Eller en spännande idé som kanske gör vardagen lite enklare? Ta chansen att pitcha din bästa idé för vår jury och vinn pengar till att utveckla den.

Den 7 november är det återigen dags att lyfta alla bra idéer som finns där ute. Alla idéer är välkomna att tävla i Göteborg.  Anmäl dig senast 1 november.

Så här tävlar du

Skicka in ditt tävlingsbidrag enligt anmälningsblanketten och instruktioner nedan. En jury kommer att gå igenom samtliga bidrag. Därefter plockas de idéer ut som får pitcha på plats på Yesbox i Göteborg. Tävlingsdag är den 7 november under dagtid. Nedan följer information kring tävlingens upplägg.

Blir du uttagen till vår audition den 7 november gäller det att på kort tid sälja in både dig själv och din idé. Försök att fundera ut hur du bäst kan visa upp idén, kanske har du möjlighet att "snickra" ihop en prototyp eller beskriva den genom skisser. Varje pitch får ta max 5 minuter och därefter följer ett fåtal frågor från juryn. Varje tävlingsdeltagare får max 8 minuter totalt inne hos juryn.

Juryn består av rådgivare på Almi Företagspartner som dagligen har erfarenhet av att hitta och stötta framtida affärsidéer. Juryn överlägger och prisutdelning sker under eftermiddagen.

Juryn utser en 1:a, 2:a och 3:a under dagen i den allmänna tävlingen. Vinnaren får 15 000 kr till sin idé, andra priset är 8 000 kr och tredje priset är 5 000 kr till tävlingsdeltagarnas idé.

Juryn utser den idé som anses ha bäst potential och förutsättningar att nå marknaden. Juryn tittar på idéns nyhetsgrad, hur den tillfredsställer ett behov på marknaden och ger ökad kundnytta samt dess kommersiella möjligheter på lång sikt.

Regler

- Du kan tävla enskilt eller tillsammans med andra (max 4 personer på plats).

- Tävlingen har ingen åldersgräns och vänder sig till alla bosatta (i Västra Götaland) eller företag som har säte inom Västra Götaland.

- Tidigare och nuvarande kunder till Almi har möjlighet att söka precis som andra som tidigare inte varit i kontakt med Almi.

- Det finns inga krav på att idén måste ha testats, utvecklats eller undersökts tidigare. Idén kan vara under utveckling men får inte vara en helt färdigutvecklad produkt/design/tjänst som finns ute på marknaden fullt ut.

- Juryns beslut kan inte överklagas.

- De idéer som belönas med prispengar får endast använda pengarna till utveckling av sin idé.

- Pengarna rekvireras efter kontakt med innovationsrådgivare på ALMI Företagspartner.

- I samband med prisutdelning har Almi rätt att presentera vinnarna med namn och projektidé. Några detaljer om idén kommer dock inte framkomma.

- Anställda inom Almi och anhöriga till anställda inom Almi kan inte delta.

- Vid få antal anmälda kan tävlingen ställas in eller antalet priser minskas.

- Tidigare pristagare i tävlingskonceptet Pitcha din idé kan inte delta på nytt.

Anmälan

Anmälningsblankett >

- Fyll i och skicka in blanketten till Anette Ullbrandt

- Sista anmälningsdag: 1 november

- Tävlingsdag: 7 november dagtid. Plats: Yesbox - Home of entrepreneurs, Gamlestadsvägen 4, hus B13, Göteborg

- Priser: Vinnaren får 15 000 kr till sin idé, andra priset är 8 000 kr och tredje priset är 5 000 kr.

Frågor: Tävlingsledare Heléne Öhrvall, helene.ohrvall@almi.se 0705-79 79 25 samt Anette Ullbrandt, anette.ullbrandt@almi.se, 0706-69 67 91

 

 

 

 

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn