Bricknode tar över finansvärlden steg för steg

När Bricknode fortsatte växa behövde de ett tillväxtkapital. Almi möjliggjorde att Bricknode fortsätta utvecklas som företag och fokusera på att bygga en ännu konkurrenskraftigare produkt.

Bricknode. Bricknode är ett mjukvaruföretag från Skövde som bygger och erbjuder sina kunder en globalt anpassad molnbaserad affärsplattform med fokus på finans. Företagets frammarsch har gått snabbt. Med hjälp av bland annat finansiering från Almi har Bricknode kunnat fokusera på att utveckla företaget i takt med framgången genom att rekrytera rätt personal och fortsätta göra produkten ännu mer konkurrenskraftig.

Finansbolag befinner sig just nu inom ett teknologiskt paradigmskifte där nuvarande system måste bytas ut mot nya. Marknaden har helt enkelt blivit mogen för den typen av mobila plattformar som Bricknode erbjuder i sitt molnbaserade finanssystem.

"Vi har ökat vår verksamhet med flera 100 procent bara de senaste åren och vårt mål är att årligen öka vår kundstock med 60 - 70 procent. Plattformen är byggd för att passa alla länders behov därför ska vi snart också påbörja vår internationella expansion", berättar Stefan Willebrand, en av grundarna av Bricknode.

"Almi har framförallt hjälpt oss med att kunna fokuserar på att utveckla och driva företaget framåt. Först med ett finansieringsstöd, för att sedan komma in som regelrätta investerare via Almi Invest och som rådgivare i styrelsen. Men även senare med ett tillväxtlån för innovativa företag. Tillsammans har vi kunnat skapa det finansiella underlag som behövs för att växa snabbt", berättar Stefan.

På Almi tittar vi på alla bärkraftiga affärsidéer och smarta lösningar. "Hos oss får alla en chans att presentera sin idé. Men för att vi ska kunna gå vidare med just Tillväxtlån för Innovativa Företag måste det finnas en stark tillväxtpotential, verksamhetsbransch och en fungerande ledning. Något Bricknode verkligen levde upp till, både i företaget, produkten och i sitt utbud mot marknaden." säger Jenny Johnsson på Almi Väst.

Snabbfakta

Utmaning: Att stötta ett snabbväxande företag med stark utvecklingskurva.
Lösning: Almi Tillväxtlån - för innovativa företag
Resultat: Bättre balans och full fokus på att förädla produkten.

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn