Affärsutveckling som gör skillnad för vården

Allt som sker i sjukvården ska journalföras. Lagen kräver det och det lägger grunden för kvalitetsarbete och patientsäkerhet.

För dokumentationen står antingen läkaren själv eller en medicinsk sekreterare. Frågan är om det finns ett tredje, effektivare sätt.

Det tycker entreprenören Henric Carlsson och grundare av Conscriptor som säljer tjänsten till landsting och vårdgivare. Affärsidén är enkel. Kunden betalar per journal, vilket ger Conscriptor incitament att utveckla sin effektivitet och teknik.

Conscriptor startade 2006. Sex år senare omsatte företaget 40 miljoner kronor och tog kontakt med Almi för att gå in i nästa tillväxtfas.

Almi är en partner till näringslivet och deltar i olika affärsutvecklingsprojekt. För kontoret på Orust är Conscriptor ett av de större och innefattar såväl coachning som finansiering.

Britt-Marie Bergfalk är den rådgivare hos Almi som jobbar med Henric Carlsson. Hon ser en unik entreprenör. Stark i genomförandet men framförallt vågar han ta in hjälp och omge sig med kompetens.

– Henric kom till oss i slutet av 2012. Han hade bestämt sig för att växa genom förvärv och behövde finansiering. Vi kände väl till honom och visste att Conscriptor utsetts till Gasellföretag på Orust. Det inget att tveka om, säger Britt-Marie.

I projekt Conscriptor har sedan finansiering och rådgivning gått hand i hand. En bonus i samarbetet är ett stipendium för UCLA (University of California Los Angeles) som Almi nominerar företagare till.

– Vi nominerade Henric och han fick presentera sitt Case för UCLA när de var här. De var imponerade och tog med honom till ett affärsutvecklingsprojekt i Kalifornien.

För Henric handlar samarbetet om att hitta en partner som möter honom i hans ambition att bygga ett bolag som gör skillnad i vården.

– Allt har fungerat mycket smidigt från start. Jag hade missuppfattningen att besluten skulle gå trögt, men de fokuserade direkt och hade lika högt tempo som vi i processen. Två och en halv månad efter första diskussionen med säljande part var förvärven i hamn. Det är snabbt marscherat för en affär i den storleken och Almi höll ett högt tempo, riktigt kul att få ta del av, berättar Henric.

Både Henric och Almi lyfter fram öppenheten och förtroendet som framgångsfaktorer.

– Förvärven har inte utvecklats spikrakt och inledningsvis stötte vi på en rad hinder som lång utanför plan. Jag höll hela tiden Almi informerade och de svarade med råd. Snart vi på rätt kurs igen. De visade ett engagemang man uppskattar som entreprenör.

Tack vare Almi har Henric fått kapital till sin förvärsstrategi utan att behöva ta in finansiärer som kräver kontroll över bolaget.

– Almi är en schyst finansieringspartner som tror på din drivkraft utan att ta över ägandet.

SNABBFAKTA

Utmaning: Att genom förvärv lyfta ett snabbväxande bolag till nästa nivå.

Lösning: Finansiering och rådgivning som låter idé få tid att växa och förverkligas.

Resultat: Affären är i hamn och efter engagerad rådgivning har också implementeringen lyckats.

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn