I bräschen på arbetsmarknaden

När Uppdragshuset i Väst skulle förvärva Bolagskraft i Tingsryd tog de kontakt med Almi som gjorde förvärvet möjligt. Sedan dess har Almi även hjälpt dem med rådgivning och mentorskap.

Uppdragshuset i Väst. Dagens arbetsmarknad ser väldigt annorlunda ut mot vad den gjorde för ett par år sedan. De nya generationerna har etablerat sig på marknaden samtidigt som allt fler är på väg in i arbetslivet, Till skillnad från tidigare generationer verkar de på en mättad marknad samtidigt som de prioriterar fritiden och att styra sin egen tid mycket mer.

Uppdragshuset i Väst är företaget som har sett till det behov som framtidens arbetskraft efterlyser på en modern arbetsmarknad. De erbjuder sysselsättning genom egenanställning som alternativ till en traditionell anställning. "Man kan se det som att man blir anlitad istället för anställd, precis som att vara en egen företagare eller konsult, fast utan det administrativa. Den biten sköter vi och det innefattar allt från fakturering, kontrolluppgifter samt de juridiska frågorna", berättar Anna-Karin på Uppdragshuset i Väst.

Anna-Karin som även driver en egen redovisningsbyrå tog över Uppdragshuset 2011 och hennes kollega Anna med juridik som bakgrund kom in 2012. Sedan dess har de fortsatt att utveckla företaget och bland annat förvärvat Bolagskraft i Tingsryd.
"Det hade vi aldrig kunnat göra utan Almis hjälp", förklarar Anna. "De har hjälpt oss med både finansieringen av förvärvet samtidigt som de har försett oss med rådgivning. Almi har även underlättat för oss med att nå ut med vår tjänst genom olika nätverksträffar etc."

"På Almi fastnade vi direkt för idén med denna typ av anställning, vi såg att det fanns ett tydligt behov och att både Anna-Karin och Anna hade den bakgrund och driv som krävdes. Idag är egenanställning en av de snabbast växande anställningsformerna. Denna form har även öppnat upp marknaden för de som i vanliga fall inte har lyckats få en traditionell anställning", säger Jörgen Njord på Almi.

Snabbfakta

Utmaning: Att kunna finansiera sitt förvärv av Bolagskraft och komma ut med sina tjänster på marknaden.
Lösning: En förvärvskredit och rådgivning.
Resultat: Uppdragshuset har utökat sin verksamhet i och med förvärvet.

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn