Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
"Lär dig att tala sist"
- Alexander Pärleros
Inspiration

Alexander Pärleros har med sin podcast Framgångspodden intervjuat cirka 270 entreprenörer och egenföretagare.

Vilka personliga egenskaper är viktigast för att bli framgångsrik?

– Man måste vara envis och våga ta risker för att vinna. Gör du som alla andra får du samma resultat som alla andra.

 

Utifrån alla du har pratat med, verkar det finnas ett recept?

– Ett är att kolla vilka som är bäst i din genre och funderar på hur du kan göra samma sak bättre. För att få någonting du aldrig har haft måste du göra något du aldrig har gjort. Man vet aldrig vägen innan så viktigast är att bara börja.

 

Vilka av de du har intervjuat har fascinerat dig mest och varför?

– Skogsmunken Björn Natthiko Lindblad och Lasse Brandmannen Gustavsson. Björn började med ett materiellt förspänt liv. Han insåg att man inte kan bli framgångsrik utan att förstå vad mening, syfte och framgång är för en själv. Han sa att ”meningen med livet är att hitta sin gåva och sen ge bort den” och är en väldigt fin och fascinerande människa. Lasse brännskadades över hela kroppen på sin första dag som brandman. Han har vänt sin nära döden-upplevelse till något bra. Han har lärt mig mycket om tacksamhet och att varje dag göra något som skapar tacksamhetskänslan.

 

Vems framgångssaga har stuckit ut mest?

– Petter Stordalen. Från att aldrig ha varit i hotellbranschen till att idag ha över 190 hotell och över 14 000 anställda. Det är riktigt stort. Han förändrade också mitt sätt att se på prestation när han myntade ”succé är inget du har, succé är något du haft och kan få igen”  dvs man är aldrig bättre än sin senaste prestation.

 

Vem är din egen förebild i ditt företagande?

– Simon Sinek. Han har grymma nycklar som man kan använda för bra företagande, ledarskap och personlig utveckling. Han talar till exempel om ”learn to speak last” som är riktigt bra inom företagande. Att lära sig att lyssna på andra och därefter komma med egen input.